Ako cemo tako kako ti kazes, onda sledeca recenica:
`Seo sam u auto da odvezem drugaricu`, ce da izgleda ovako: `Seo sam u kar da drajvujem frendicu`... mislim strasno... Srpski je srpski, a engleski je engleski, bez obzira sto smo mi povukli odredjene reci iz drugih jezika, mi ga citamo po naski :) Tako da sorry, ne prihvatam.
:: :: Ovlasceni uvoznici automobila - Mercedes, Bmw, Audi - Automobil je opremljen sa Ksenon farovima?!? :: :: Katalozi foto aparata - Ksenon blic?!?! :: :: PC Berza, IT Vesti :`...Samsung T929 Memoir. Sa GPS-om, 3-inčnim touchescreen displejom i Ksenonskim blicom... :: :: Ksenon?!?!? :: :: Da li je moguce da cela zemlja pogreshno izgovara rec `Xenon`?!?! Nepismenost ubija! :: :: Molim Vas prihvatite :: :: `Xenon (pronounced /ˈzɛnɒn/[2] or /ˈziːnɒn/[3]) is a chemical element represented by the symbol Xe :: Wikipedi :: :: Znaci Zenon - NE Ksenon !! :: :: Hvala.. :: ::
po istoj logici bi onda bila Zenofobija, a ne Ksenofobija. Ako neko milsi da Španci, Francuzi, Nemci i drugi izgovaraju engleske reči u originalu, grdno se vara.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: verovatno kod nekih nije evro nego euro,kod nas je evropa a ne europa,KSENON uvek
Xenon se pise a cita se Ksenon...X-eks...Prvi put cujem da se X izgovara kao Ze....
Independence is a state of mind
:: :: Ovlasceni uvoznici automobila - Mercedes, Bmw, Audi - Automobil je opremljen sa Ksenon farovima?!? :: :: Katalozi foto aparata - Ksenon blic?!?! :: :: PC Berza, IT Vesti :`...Samsung T929 Memoir. Sa GPS-om, 3-inčnim touchescreen displejom i Ksenonskim blicom... :: :: Ksenon?!?!? :: :: Da li je moguce da cela zemlja pogreshno izgovara rec `Xenon`?!?! Nepismenost ubija! :: :: Molim Vas prihvatite :: :: `Xenon (pronounced /ˈzɛnɒn/[2] or /ˈziːnɒn/[3]) is a chemical element represented by the symbol Xe :: Wikipedi :: :: Znaci Zenon - NE Ksenon !! :: :: Hvala.. :: ::
Ksenon je otkriven u Škotskoj, a ime mu dolazi od grčke reči xenon (stran). E, pa pošto je to Grčka reč koja se izgovara ξένον, a na Srpskom zvuči kao Ksenon, stvarno nr znam zašto bi neko pogrešno izgovarao tu reč sa Zenon, odnodno Zinon. To mogu samo nepismeni amerikanci da smisle, jer njihovi obogaljeni glasovni aparati neke zvukove čak ne mogu ni da proizvedu.
:: :: @bociliu :: Немој исмевати њихов изговор туђица, шта да кажу Немци,Турци,Французи и ко зна ко још за наше масакрирање њихових речи ::
Što se mene tiče, mogu Nemci, Turci, Francuzi i ko zna ko još da kažu šta hoće, nisam njih ni spomenuo. Spomenuo sam amerikance i njihov `namerno` nakaradni izgovor stranih reči i izraza, koji proističe iz njihovog kompleksa `više` vrednosti, da sve na ovoj planeti svojataju, kao da su oni izumeli ili izmislili. A da im je govorni aparat obogaljen, to je činjenica, a ne ismevanje.
Напомена теби уопште се није требала наћи у истом кошу са поруком за 606, али пошто ме аутомат одјавио и порука је отишла у три лепе, у следећем покушају сам написао све по списку , те се стога немој сматрати прозваним због наслова поруке. А што се САД-оваца (да не вређамо остале становнике америчких континената) тиче они стварно немогу да исправно изговоре ни једно слово, а камоли реч. Али ипак није лепо смејати се туђој несрећи...
...................... Не воле нас Бугари ни Аустроугари мрзе нас Јапанци и Лилипутанци ...................... Б. Ђорђевић
Ne znam koliko će ti to značiti, ali kod nas se čita Kseroks (englesko - srpski, srpsko - engleski rečnik ESSE, izdanje Instituta za strane jezike). U originalu, pošto je firma, kao i prva kopir mašina Xerox 914, nastala u Americi, čita se Ziroks.
Al` paj(s) sad:-). Proces je zasnovan na kserografiji (xerography) i u originalu se čita `zerografi` a ne zirografi.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
kao i Xeon (proceosori) - Kzion, tako i element se izgovara sa Kzinon (K vuce na G i to `dimmer`). Sasvim je normalno i Ksenon, a ne Zenon (jer se X nikada ne cita samo za sebe sa Z vec sa Ksi). Xerox se isto cita Kziroks ili Kseroks, ali priguseno tako da se K jedva cuje, pa ostaje utisak da se kaze Ziroks.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.