Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Aparat ili baterija?
STRANA 1 OD 1
Stasha Aparat ili baterija? 26.02.2009. 11:00 T15755

status: user
broj poruka: 76

Posedujem digitalni aparat Fuji Finepix E550. U poslednje vreme trosi batterije kao lud. Primetio sam da baterija ne izdrzi vise od 2-3 dana (20-tak ) snimaka (VARTA 2500 mAh). Kad tu `praznu` bateriju stavim u neki drugi uredjaj on radi jos neko vreme. Takodje sam primetio da nove alkalne baterije ne mogu da ga pokrenu...
Da li je po sredi greška-kvar digitalnog aparata?
Moze li to da se popravi i gde?
Isplati li se uopste popravljati ga?
Unapred hvala na savetima i pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nomemory Nove Alkalne ne mogu... 26.02.2009. 12:05 #99447

broj poruka: 251
Aparat je neispravan. Probaj da iskljucis blic(macro mode), ako i tad nece u servis mada mislim da se ne isplati.

dcosin re: 26.02.2009. 12:58 #99456

broj poruka: 61
Isprobavanje `praznih` baterija u drugom uredjaju nije nikakav test ispravnosti istih, a retko koji fotoaparat hoce da radi sa alkalnim baterijama, pogotovo ako se radi o baterijama od 15 dinara.
Meni to vise lici na lose baterije nego na neispravan fotoaparat, a svakako je manja investicija kupiti nove baterije nego novi fotoaparat. Tako da bi bilo dobro da prvo probas sa novim baterijama.

Mixx aj da ne otvaram novu temu 26.02.2009. 20:09 #99536

broj poruka: 2931
primetio samda kad stavim pune baterije u aparat (canon sx100is) i ne koristim ga uopste nekoliko dana, ne znam tacno, mozda 5-6 dana, kad ukljucim aparat baterije su prazne. dali je to normalno?i aparat i baterije su relativno novi. imam 2 para philips 2450mAh i 2 para hama 2700mAh, punim ih po preporuci proizvodjaca. sory za off..

drzacomp korisnik? 26.02.2009. 22:39 #99585

broj poruka: 359
I meni je danas crkao bezicni telefon. A onda sam zamenio baterije.

@Stasha: 99% da su baterije, probaj sa drugima, ako sumnjas na aparat pa ti se ne daju pare za druge, bar pozajmi da budes siguran/na. Inace, ne verujem da je isplativo popravljati aparat osim ako nije placen vise od 500eur. I javi nam u cemu je bio problem da znamo.
@Mixx: da, to se zove self-discharge i ima ga cak i na wikipediji, a o specijalizovanim sajtovima da ni ne govorimo...

ogooglacu od takvih pitanja :)
pozz
Stasha Izgleda da je ipak aparat... 27.02.2009. 01:29 #99631

broj poruka: 76

Probao sam da moje `prazne` baterije stavim u drugi fotoaparat. U Samsungu pokazuje do pola ili nesto manje od pola (jedna crta) i moze da slika s blicom jos 10-15 fotki. Kad ja uzmem pune baterije iz drugog aparata, snimim 10-15 fotografija (bez blica), potrosi oko pola baterija... Sve u svemu izgleda da je aparat.
Hvala na odgovorima!

simke000 Re: Izgleda da je ipak aparat... 27.02.2009. 09:05 #99645

broj poruka: 504
Ja imam Fuji Finepix S5800 i sa setom od 4 baterije mogu a blicem da slikam ,da ne preteram 250 i vise fotki.
baterije su SANYO 2500mAh.
Pravilno formirane i uvek do kraja ih ispraznim pa onda napunim.
Mislim da su te tvoje neke SonyChina jer sam zaista u BG kupio u foto radnji(ne bih je pominjao) Sony od 2300mAh i trajale su mi celih 30 snimaka i ZDRAVO!
Pozdrav!!
Simke
Valjevo u srcu!!

::
:: Probao sam da moje `prazne` baterije stavim u drugi fotoaparat. U Samsungu pokazuje do pola ili nesto manje od pola (jedna crta) i moze da slika s blicom jos 10-15 fotki. Kad ja uzmem pune baterije iz drugog aparata, snimim 10-15 fotografija (bez blica), potrosi oko pola baterija... Sve u svemu izgleda da je aparat
:: Hvala na odgovorima
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs