Zamolio bih nekog sa iskustvom za savet i pomoć. Hoću da uvedem u jedan lokal video nadzor. Zahtevi su ovakvi. 4 kamere, dve napolju dve u zatvorenim prostorijama. Spoljašnje kamere treba da imaju 180 stepeni vidno polje. Treba da budu vezane (bar sam tako hteo) na računar preko neke kartice koja omogućava prikaz (naravno izdeljen) sve četiri kamere istovremeno u 25fps. Budžet mi je 300€ max, a ako mogu da prođem jeftinije biće extra. I naravno neki link ili radnja gde to može da se pazari. Hvala unapred za odgovore
Ovo je kljucni deo recenice `koja omogućava prikaz (naravno izdeljen) sve četiri kamere istovremeno u 25fps` - da li pod time mislis 4 kamere na kartici koja daje 25 fps (tj. za svaku kameru, ako su sve 4 prikljucene i aktivne, imas 25/4 fps) ili mislis `4 kamere i sve cetiri da budu snimane u formatu koji ima 25fps`. Ako je prvi slucaj u pitanju, onda kupis Pico karticu (30tak eura) i kamerice odaberes sam u zavisnosti od potreba i raspolozivih finansija. Ako je drugi slucaj u pitanju, onda ces ceo budzet da das za dobru karticu (i mozda ti i zafali malo kinte da je kupis) a kupovina kamera ce morati da saceka neka srecnija vremena :) :)
:: Ovo je kljucni deo recenice `koja omogućava prikaz (naravno izdeljen) sve četiri kamere istovremeno u 25fps` - da li pod time mislis 4 kamere na kartici koja daje 25 fps (tj. za svaku kameru, ako su sve 4 prikljucene i aktivne, imas 25/4 fps) ili mislis `4 kamere i sve cetiri da budu snimane u formatu koji ima 25fps`. Ako je prvi slucaj u pitanju, onda kupis Pico karticu (30tak eura) i kamerice odaberes sam u zavisnosti od potreba i raspolozivih finansija. Ako je drugi slucaj u pitanju, onda ces ceo budzet da das za dobru karticu (i mozda ti i zafali malo kinte da je kupis) a kupovina kamera ce morati da saceka neka srecnija vremena :) :)
Veliko je pitanje shta ccesh dobiti sa nekom renomiranom kineskom karticom?Jbg...GeoVision je ipak najbolji po tom pitanju!U svakom sluchaju ti preporuchujem da obidjesh MASTER na Karadjordjevom trgu u Zemunu,oni su zastupnici za GeoVision...ili otidji do Rak Security System koji su u starom Merkatoru,kod njih imash i jeftinijih varijanti!Video nadzor je veoma ozbiljna stvar...razmisli...Shto se tiche kamerica ista stvar...
E sad dodatno pitanje. Video sam da ima onih jeftinih kartica od 25-30€ koje omogućuju 25fps za jednu kameru odnosno 6,25fps kad su priključene 4. Da li i snimanje sa istih kamera ide u 6,25fps ili 25fps?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.