Dakle dvoumim se izmedju A1000IS, A590 i SX110IS (ili ako imate neki 4ti da preporucite) Imam nekolko stvari oko kojih se dvoumim: 1.Da li je mozda bolje uzeti neki IXUS umesto ovih modela i koji? 2.Da li vredi ovaj SX110IS tolke pare i dal ima razlike izmedju njega i SX100IS? 3.Najvise mi se svideo ovaj A1000IS pa bih voleo da cujem komentare onih koji ga imaju ili onih koji su imali prilike da ga koriste Uzeo bih neki do 15000-16000 al mi je ovaj SX110IS zapao za oko pa reko da pitam kakav je :)
A serija canona je najprodavanija serija digitalnih aparata svih vremena. Jedina mana im je plasticno kuciste (ne izgleda mnogo fensi) ali zato dobijas dobru makinu za male pare - pregrst opcija i podesavanja, kvalitetna foto celija i optika. Porazmisli o A 720, ima 6x opticki zum i 8 MP JOLE
Moje je misljenje da izmedju tih aparata, neke uticajne razlike na `obicnim` fotografijama... valjda 8x13cm i 10x15, nema, jer je to sve manje-vise jedno te isto sr.... samo drugo pakovanje. Canon kao za istu cenu daje bolje performanse od konkurencije, i kao proizvodi najkvalitetnije one malo skuplje fotoaparate, 1D i slicne sprave, pa je kao, pouzdan.
Inace, veci opticki zum nikako nece da ti smeta.
Ja imam IXUS75 i kupio sam ga samo zbog izgleda, pa mu funkcije bas i nisu jaca strana, a, fotografijama sam stvarno zadovoljan. Koristim ga samo za one obicne, seoske, sto mogu u dzep da stanu.
“I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein
A serija canonovih fotoaparata je odlična. Svi fotoaparati koji se danas prodaju generalno prave sasvim solidne fotografije. Medjutim u mraku Nikon, Olimpus pravi `zrnaste` fotografije- provereno iz iskustva. Ostale aparate- BenQ, Samsung...neću da komentarišem. Kanonovi fotoaparati iste klase prave medjutim odlične slike. A serija, kao što je rečeno ima plastična kućišta, koja se `ugibaju` i ne deluju mnogo stabilno- mada novi modeli izgledaju mnogo čvršće nego prethodni. Ixus serija ima metalno kućište, manji su i lepše izgledaju. Ako ti to nije neophodno kupi nekim model iz A klase. Pozdarv.
Pa ako hoces malo bolje fotke i pocetnicko eksprerimentisanje sa raznim opcijama uzmi A1000, ako hoces slatki lepi aluminijumski dzepni fotoaparat koji takodje daje odlicne fotke uzmi IXUS. JOLE
:: Sveo sam izbor na A1000IS, A590 i IXUS 80(SD1100IS) :: Ako moze pomoc oko ova 3 najvise za IXUS al ovaj A1000IS ima bolje performanse
Videh malopre na nekom bilbordu IXUS85 = 165 eura. Pa ukucaj na google-u i vidi da li mozes nesto da nadjes u vezi toga, a i njegovih potencijalnih bagova. Izgleda da svaki ima neku boljku. Ovaj moj nema indikator baterije, idiotizam.
Inace, ima za svaki Canon nekih budzenih softvera uz pomoc kojih se ti neki bagovi i nedovrsenosti mogu ispraviti i prevazici, ali ja jos uvek nesto nisam zainteresovan za eksperimentisanje.
“I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.