Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Problem sa Blicom Canon Power shot A550
STRANA 1 OD 1
caranovic Problem sa Blicom Canon Power shot A550 23.12.2008. 10:14 T13972

status: user
broj poruka: 434
Taman napunim baterije, opali blic 2-3 puta-Posle toga nece. Kada mu namestim da opaljuje blic Uvek - stisnes dugme, cekas a on Nista!Kao da baterije (a imam 3 para punjivih) izgube Jachinu. Jedino sto nisam probao sa nekim Duracel-kama da vidim kako ce....Ako bi sa duracelkama radio do kraja baterija, onda znaci da su mi punjive (sva 3 para) riknjaja !! A koliko znam postoji i odredjeni kondezator za blic.....Koji moje baterije kao da ne mogu da napune(!!!) Da li je neko iskusio slican problem? Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed TAKO JE 23.12.2008. 13:55 #85146

broj poruka: 10999
Ili je taj (elektrolitski) kondenzator poceo da se susi (pa mu se smanjio kapacitet) ili su baterije dotrajale tako da nisu u stanju da isporuce veliku kolicinu struje u kratkom vremenskom intervalu. Uzmi neke alkalne (ne moraju biti Duracell). Ako je blic u redu, trebalo bi da odradi barem nekoliko desetina uzastopnih `opaljivanja`. Ako je vrisnuo, otidji do pijace Zeleni venac, u onaj deo gde se prodaje `tehnicka` roba. Naci ces tezgu sa foto-aparatima (analognim i digitalnim). Covek koji to valja (Rade)zna i dobre servisere. U Palmoticevoj ulici, blizu Admiraliteta bila je do nedavno jedna radionica precizne mehanike. Tip koji je tu radio (a mozda jos radi) zove se Raja. Mozes da se raspitas i u servisima za mobilne telefone.

caranovic hvala hvala 23.12.2008. 14:58 #85163

hvala

Pisko Jače je od mene 24.12.2008. 13:27 #85290

broj poruka: 6650
... ali moram da malo zadirkujem:
Raja, Vlaja i Gaja, a, ti ne reci da si caranovic nego Paja. Inače ništa od popravke.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

caranovic PAJA 25.12.2008. 16:42 #85499

skinuh danas kondenzator - pukla me struja JBLMI je Kevu.....Ali, proverili smo ga na aparatu i gle chuda, stvarno mu nije dobro tako da odoh danas u Japan electronics pa cu valjda da nadjem istog gabarita jerbo sam u suprotnom nadrljao za novaka...A zena i ovako ne prica samnom...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs