Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Sta mislitem o ovom d.aparatu?
STRANA 1 OD 1
savcic Sta mislitem o ovom d.aparatu? 13.12.2008. 18:04 T13761

status: user
broj poruka: 212

Sony H-50
Prodao sam Sony T300 i sad planiram da kupim H-50.
Sta vi mislite,do 350e bi dao za aparat?
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 13.12.2008. 18:21 #83680

broj poruka: 12057

Opasna škljockalica!
http://www.dpreview.com/news/0802/08022502sonyh50.asp
http://www.fotocene.com/fotoaparati/sony-cybershot-dsc-h50/4218/detail/
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

savcic Ko ce ako nece BAX,... Hvala BAX! 13.12.2008. 18:39 #83685

Ko ce ako nece BAX,... Hvala BAX!
Nego ajde mi napisi tvoje celokupno misljenje o ovom d.aparatu!
Ja sam dosta citao o njemu i hocu da sa nekim procaskam na tu temu,ti si dosta pouzdan sto se IT-a. Kad je god trebala pomoc TU SI!
POZDRAV
SkyFire Sta reci... 13.12.2008. 18:58 #83687

broj poruka: 18472
Ih...A sad Bax opet kao nesto zna.. Nego salu na stranu jel H serija by Sony najkvalitetnija i najprofesionalnija iz njihove ponude?Meni se po specifikacijama svidja ovaj aparat al je zato ruzan za medalju ili ja nisam navikao na ovaj standardni oblik pro aparatica!

I Want to believe - The truth is out there

Equinoxe Re: Ko ce ako nece BAX,... Hvala BAX! 13.12.2008. 19:14 #83688

broj poruka: 12057

Ovaj dpreview je prilično temeljan i kao i uvek objektivan. Ne treba mnogo žvakati, sve što ti treba pronaći ćeš tu. Cene imaš na linku dole.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Ko ce ako nece BAX,... Hvala BAX
:: Nego ajde mi napisi tvoje celokupno misljenje o ovom d.aparatu
:: Ja sam dosta citao o njemu i hocu da sa nekim procaskam na tu temu,ti si dosta pouzdan sto se IT-a. Kad je god trebala pomoc TU SI
:: POZDRAV
Pisko Mišljenje 13.12.2008. 21:08 #83707

broj poruka: 6650
Spusti se na zemlju i protresi glavom malo... nemoj baš da te oduševljenje ponese, ali, nemoj i da te dvoumljenje odvrati od kupovine skroz-naskroz, čisto, budi realan.
Moje je mišljenje da je... review baš super, ali, za aparat, stvarno ne znam, nisam ga imao u ruci, nisam ga probao, a i za to bi mi trebalo 2-3 dana. Ima li koji prikaz od korisnika, ne od prodavaca ili sajtova koji su finansirani prodavcima?
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Daum ... 13.12.2008. 21:44 #83716

broj poruka: 12796
Imao sam ga, i mogu definitivno da ti ga preporucim. Ima dosta bolji kvalitet slike od konkurencije - Olympus SP-570. Rotirajuci ekran je veliki plus. Ima i ugradjen slideshow program sa muzikom, tako da mozes uz kabl koji dobijas da ga povezes na TV i uzivas...

A taj 3` ekran je milina...

Od manje potrebnih stvari ima Nightshot, mada nemas ISO kontrolu u ovom modu, i ima Smile Shutter, ali opet nemas ISO kontrolu i u ovom modu...

Manje vise, svaka preporuka, neces nikako pogresiti...

MaliAbner Dopada mi se SONY ali... 13.12.2008. 21:55 #83721

broj poruka: 7769
Ali me strasno nervira njegova cenovna politika kao i princip oko memorije...
Nervira me to sto moze da se koristi samo memoristik i nista vise a 1gb tog sranja kosta ko 4gb SD.
Samo zbog toga sam kupio Canon i nisam se pokajao.

Sto se tice digitalaca oni su ti vise stvar licnog afiniteta nego kvaliteta u istom cenovnom rangu su svi manje vise tu negde, neki daju vise tackica a neki bolji zum, ja konkretno volim bolji zum.

I da ne zaboravim mozda ne treba davati previse novca za to cudo tehnike jer ce za par godina biti toliko boljih modela za istu kintu da ce ti biti zao sto si dao 300+ € za nesto st radi ali za godinu dana ce biti daleko boljih za 150+ €.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Daum ... 13.12.2008. 22:00 #83723

Jeste posteno bedak sto koristi samo Memory Stick kartice ali jbg. To mu je jedina mana, jer je najbolji trenutno Ultra Zoom...

Zmajko ... 13.12.2008. 22:05 #83725

broj poruka: 1228
Ja sam covek koji ima predrasuda kad su odredjene stvari u pitanju i uvek bih pre dao 350e za Canon ili Nikon koji su na tom polju zakon. Od Sony uredjaja nemam ama bas nista u kuci. All-in-one kompanije su mi uvek bile sumnjive kao i ljudi koji se u sve razumeju. Kad mi treba savet za kupovinu placa idem kod advokata koji se razume u pravno-imovinska pitanja, a ne kod onih koji su eksperti za brako-razvodna i slicna pitanja. Sony je oduvek vazio za `svastarosa` ali verujem da je taj model dobar ako dpreview kaze da je dobar. Nisam sarkastican.

Pozdrav!
JonSilvers Sa srecom u trazenju onoga sto ti treba. 13.12.2008. 23:16 #83743

broj poruka: 19
Procitaj ovo

http://www.hardwaresecrets.com/article/243
http://www.hardwaresecrets.com/article/647
http://www.hardwaresecrets.com/article/660
http://www.hardwaresecrets.com/article/669

Canon a610 pravi bolje slike od Sony-a h7,licno testirano,samo zato sto ima veci senzor i nema losiji objektiv.
Mada ni jedan canon ,nikon ili sony .... nema veliki senzor u super zoom klasi,a ako ti ne treba digitalac sa velikim zoomom uzmi canona a650 is,ili neki malo skuplji koji ima veci senzor,raw i optiku koju mozes zameniti :)

Daum Re: Sa srecom u trazenju onoga sto ti treba. 14.12.2008. 02:08 #83758

Malo si se zbunio. Ako nisi primetio, covek hoce ultrazoom, a drugo, A610 je budzetna klasa kod Canona, i samim tim, nema mogucnosti koje nudi H7 a kamoli H50...

:: Procitaj ovo
::
:: http://www.hardwaresecrets.com/article/24
:: http://www.hardwaresecrets.com/article/64
:: http://www.hardwaresecrets.com/article/66
:: http://www.hardwaresecrets.com/article/66
:: Canon a610 pravi bolje slike od Sony-a h7,licno testirano,samo zato sto ima veci senzor i nema losiji objektiv
:: Mada ni jedan canon ,nikon ili sony .... nema veliki senzor u super zoom klasi,a ako ti ne treba digitalac sa velikim zoomom uzmi canona a650 is,ili neki malo skuplji koji ima veci senzor,raw i optiku koju mozes zameniti :
savcic Dosta sam,... 14.12.2008. 03:35 #83770

Dosta sam se bacio na citkrarenje o d.apratima. Nema sta H-50 je opasan ali tu je i
Panasonic Lumix DMC-TZ5. Nije daleko a moze i u veci dzep da stane tako da,...
A sto se tice A610 ne bi ga uzeo, jer ja sam prodao T300 i ne bi opet dosao na slican aparat...

Daum Re: Dosta sam,... 14.12.2008. 03:50 #83773

Cisto onako prvo pogledaj slike, tacnije smece kakvo pravi svaki panasonic. A drugo, ima dosta manji zoom od H50, i DOSTA losiji kvalitet slike...

:: Dosta sam se bacio na citkrarenje o d.apratima. Nema sta H-50 je opasan ali tu je i
:: Panasonic Lumix DMC-TZ5. Nije daleko a moze i u veci dzep da stane tako da,..
:: A sto se tice A610 ne bi ga uzeo, jer ja sam prodao T300 i ne bi opet dosao na slican aparat..
pedjapop Ako doyvolite gospodo, 14.12.2008. 10:56 #83794

broj poruka: 144

I ja bih kao profesionalni fotograf par reči.
Ja nisam definitivno ni za jedan aparat sa CCD senzorom, jer su isti pravljeni za kamere a ne za foto primenu, bilo koji CMOS je bar 4 puta veći od bilo kog CCDa, a to konkretno znači neuporedivo bolji kvalitet slike i mnooooogo veću brzinu u radu.
Mnogo sam aparata promenio i mogu da pričam iz ličnog iskustva a ne po rivju mišljenjima, znači bilo koji dSLR je bolji od najboljeg prosumer ultrazum extra mega giga aparta (pod uslovom da su približno iste generacije)

E sad malo oko cene. Ja sam prvi u ovom gradu kupio Fuji S9000 i platio ga 650 eur, a prodao ga dve godine kasnije za 250! Dok recimo Canon 30 D sam uz neku minimalnu doplatu zamenio za 40 D, što znači da dSLR ne gube cenu tako brzo.

Još jedna stvar, ako kupuješ aparat da bi sa njim snimao video i slušao mp3, onda je taj Sony OK, ali ako ga hoćeš zbog fotografije onda bih ti preporučio Canon 400 D, kod njega ti ne treba softversko brisanje šuma jer ga skoro i nema, 3 fps naspram 1,6 koliko možda ima taj Sony, jevtinija memorija (CF)... i još koliko hoćeš prednosti u odnosu na superzumove!

Izbor je na tebi, ali kada jednom probaš prednosti dSLR više i ne razmišljaš o nečem drugom.

I na kraju ovaj Canon bi te koštao oko 100 eur više ot Sonyja i ne bi imao 15x zoom već neki npr 4x za te pare, ali uvek kasnije možeš da ga zameniš za nešto bolje.

Veruj meni!

Daum Re: Ako doyvolite gospodo, 15.12.2008. 05:10 #83941

Nece covek DSLR ocigledno.

Normalna je stvar da DSLR pravi daleko bolju sliku, ali kao prvo, morao bi da ulozi 100 evra vise za aparat koji je veci, nema Live View, nema 15x optiku, i ne moze da stane u manju torbu... Da ne pominjem koliko bi kinte morao da doda za 15x optiku. To je otprilike 400mm objektiv, a najjeftinija Sigma sa tolikim opsegom kosta sigurno 500 evra...

DSLR je za vec za entuzijaste i profesionalce. H50 obavlja savrseno ulogu aparata za svaku priliku.

:: I ja bih kao profesionalni fotograf par reči
:: Ja nisam definitivno ni za jedan aparat sa CCD senzorom, jer su isti pravljeni za kamere a ne za foto primenu, bilo koji CMOS je bar 4 puta veći od bilo kog CCDa, a to konkretno znači neuporedivo bolji kvalitet slike i mnooooogo veću brzinu u radu
:: Mnogo sam aparata promenio i mogu da pričam iz ličnog iskustva a ne po rivju mišljenjima, znači bilo koji dSLR je bolji od najboljeg prosumer ultrazum extra mega giga aparta (pod uslovom da su približno iste generacije
:: E sad malo oko cene. Ja sam prvi u ovom gradu kupio Fuji S9000 i platio ga 650 eur, a prodao ga dve godine kasnije za 250! Dok recimo Canon 30 D sam uz neku minimalnu doplatu zamenio za 40 D, što znači da dSLR ne gube cenu tako brzo
:: Još jedna stvar, ako kupuješ aparat da bi sa njim snimao video i slušao mp3, onda je taj Sony OK, ali ako ga hoćeš zbog fotografije onda bih ti preporučio Canon 400 D, kod njega ti ne treba softversko brisanje šuma jer ga skoro i nema, 3 fps naspram 1,6 koliko možda ima taj Sony, jevtinija memorija (CF)... i još koliko hoćeš prednosti u odnosu na superzumove
:: Izbor je na tebi, ali kada jednom probaš prednosti dSLR više i ne razmišljaš o nečem drugom
:: I na kraju ovaj Canon bi te koštao oko 100 eur više ot Sonyja i ne bi imao 15x zoom već neki npr 4x za te pare, ali uvek kasnije možeš da ga zameniš za nešto bolje
:: Veruj meni
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs