Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Digic IV
STRANA 1 OD 1
goggy Digic IV 03.12.2008. 23:54 T13538

status: user
broj poruka: 17

Zapao mi za oko Canon IXUS 870IS. Vidim da je u pitanju novi procesor (Digic IV) pa me zanima ako neko zna koja je razlika u odnosu na predhodni (Digic III) i sta mislite o ovom aparatu. Hvala svima..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 03.12.2008. 23:55 #81809

broj poruka: 12057

Google search, 3 sekunde, možda i manje
http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=563685
i još bolje
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1010&message=29922003
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

pajsgudgud IXUS keva 04.12.2008. 00:19 #81811

broj poruka: 3742
Igrao sam se sa modelom 40, 45, 60 i onim od osam megapiksela 80 ili 85. Aparati su extra. Metalno kućište, izdržljivi. Slike vrh. Ima gomilu opcija za koje treba vežbe i isprobavanja da bi dobio sliku dobrog kontrasta. Gomila pre selected modova koji vrlo dobro funkcionišu u vremenskim uslovima kojima su namenjeni. Spadaju u višu klasu amaterskih fotoaparata i u odnosu na konkurenciju iste klase uvek su za par hiljada skuplji. Nesrećni IXUS 60 koji je bio u posedu moje devojke je pao sa izvučenim objektivom na beton i pri tome se isti izvalio iz kućišta. Samo sam ga vratio na mesto i nastavio je da radi. Skoro je pao i drugi put i trenutno stoji kod mene rasklopljen na stolu za operacije:P. Za razliku između čipova googlaj.
a sta ti ja znam...

Slavuj Ako ti nesto pomogne... 04.12.2008. 00:50 #81812

broj poruka: 2236
ja imam, vec nekih 5-6 meseci, IXUS 75 i, osim majmunskog nedostatka indikatora baterije, sam prezadovoljan. Valjda je do sada izasao novi firmware sa tim indikatorom, nisam odavno gledao, prestalo je da me zanima posle treceg punjenja baterije, jer posle tacno 300 fotografija(`najboljih`) pocinje da se gasi aparat. Kupi karticu od najmanje 4GB, jer video zapis zauzima mnogo, mislim da na 4GB moze oko 30-32 minuta da stane pri 640x480@30Hz.

Tada nisam video nijedan drugi aparat, u tom cenovnom rangu(oko 220-250 eura) da je priblizno kvalitetno izradjen, makar spolja, iznutra nemam pojma sta je, kako i koliko, uglavnom, radi potpuno isto kao i prvog dana, zato i mislim da je vredan svake pohvale. Nije mi ispadao... ako ima veze.

Uglavnom, kada bih opet kupovao digitalni fotoaparat, kupio bih Canon, jer je izgleda stvarno najkvalitetniji, ne samo zato sto ja tako mislim.

Mentalitet, sveukupni ljudski kvalitet
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Postoji indikator baterije za Canon kompakte... 04.12.2008. 08:16 #81816

broj poruka: 1590
@Slavuj, ali i ostale koji za to nisu znali

idi na sajt:
http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK
i nadji CHDK programcic za tvoj aparat. On omogucava brdo stvari, a izmedju ostalog i indikator istrosenosti baterije (u procentima ili voltazi).

Ukratko postupak je da SD karticu napravis butabilnom pomocu jednog programcica. Onda snimis taj CHDK program na karticu (sve to u citacu kartica). Kad palis aparat, on automatski ucitava CHDK i omogucava ti sve zivo (recimo ja koristim `zebru`- pokazivanje na displeju koji deo fotografije ce ti pregoreti/pocrneti, histogram, postavke brzine/ISO/otvor blende, slikanje u RAW-u, ucitavao sam skripte za slikanje naglih pokreta - dobra stvar kod slikanja munja - automatski okida kad se kroz crno nebo prolomi svetla munja,...). U svakom slucaju moja preporuka za program.

Napomena: ranije je kartica morala da se prebaci u polozaj zakljucano (LOCK), da bi aparat ucitao CHDK, ali nisam siguran da li to mora jos uvek da se radi, ili se program ucitava i kad kartica nije LOCKED.

Srecno sa Canonom.

Pozdrav.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs