Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Predlog za kupovinu kamkordera
STRANA 1 OD 1
nikolajev Predlog za kupovinu kamkordera 08.11.2008. 17:34 T13069

status: user
broj poruka: 284

Kupio bih kamkorder za kucnu upotrebu. Interesuje me koji kamkorder sada treba kupiti- kamkorder koji snima na miniDV kasete, DVD, ili SD kartice, u `običnoj` rezoluciji, pošto su HD kamere još uvek skupe. Molio bih da mi neko predloži konkretan model, iz ličnog iskustva, koji lepo radi.
Unapred hvala na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 08.11.2008. 17:44 #78655

broj poruka: 12057

Dao si nam do znanja da ti je cena bitna stvar pri kupovini, ali ajde budi malo određeniji.
Kad spominješ kamkordere sa hard diskom koje snimaju u MPEG-2 format, imaš Sony DCR- SR65 koja je oko 30k dinara. Ubilo se za kućnu upotrebu, bocneš samo u usb port i iskopiraš fajl sa kamere koji ti treba. Nema capture smaranja, oštećenih DVD-ova i 653 MiniDV kasete u kući i po kutijama. Odma na timeline i edit.

Napiši koji ti je budžet pa ćemo da vidimo.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

nikolajev Sony DCR- SR65 08.11.2008. 18:05 #78656

Nažalost, trenutno mi je budžet ograničen na dvadesetak hiljada. Ali ako misliš da desetak hiljada opravdava razliku izmedju kakmordera sa hard diskom i DV kasetama, onda ću odložiti kupovinu da bi skupio pomenutu sumu.

shkomi evo ja 08.11.2008. 21:06 #78670

broj poruka: 852
sad ce mnogi da me popljuju ali ja i dalje mislim da je mini DV i dalje best buy, po meni je od njega bolja neka kamera sa full hd rezolucijom koja ima neki solidan hdd ali njihova cena prsti. uzeo sam sony hc 52, za oko 20k dinara i sve sto mi je potrebno je sat i po vremena da da je narezem na dvd doduse imam sony dvd recorder pa je to one touch dub, utaknes kabl play rec i za sat i po imad dvd a ostaje i ti mini dv kasetica sto se idealno uklapauz moj analogni tv.

to je neko moje razmishljanje, da ce jos par godina sigurno mini dv biti best buy, a kad kablovska bude krenula u ful hd, tada cu da kupim i ful hd tv i da pocnem da razmishljam o LCDu tv, za sad sam jos uvek u analognom video svetu.

znam da mnogi nece da se sloze sa mnom

poz
Devize devize bonda elema

Pisko miniDV 08.11.2008. 23:36 #78691

broj poruka: 6650
MiniDV je još uvek best-buy opcija, pogotovo za taj budžet, jer nudi uverljivo najbolji kvalitet snimka na dnevnom i dobrom svetlu u odnosu na sve ostale mpeg komprimovane alternative (na fleš, hard ili optički medij - dvd rw). Šta je najbolje uzeti? Pa, za tu količinu para, još uvek ne može da se kupi vrh ponude miniDV kamera (sa stvarno većom rezolucijom i manjim digitalnim šumom pri snimanju u slabijim svetlosnim uslovima), ali, za tvoju kućnu upotrebu... 95% mini DV kamera odradiće ti posao. Recimo, moj predlog ti je, uzmi Samsung - verovatno ni najskuplji neće preći 20k, a, ako patiš na firmu, uzmi Sony. To ti predlažem zato što: snimak kod obe neće biti bljak na dobrom svetlu, a na lošem hoće, a, za istu količinu para dobijaš Šmug-šmug više klase a samo najjeftiniji Sony, koji je tendenciozno osakaćen za neke funkcije (koje ti možda i ne trebaju). Za izbegavanje u budžet kategoriji, po meni je Panasonic jer sam video 2 pokvarene budžet kamere kod ljudi u sasvim običnom radu (u stvari, to su OBE koje sam video kod nekog na upotrebi).
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

krkub Re: evo ja 09.11.2008. 11:11 #78726

broj poruka: 1019

:: sad ce mnogi da me popljuju ali ja i dalje mislim da je mini DV i dalje best buy, po meni je od njega bolja neka kamera sa full hd rezolucijom koja ima neki solidan hdd ali njihova cena prsti. uzeo sam sony hc 52, za oko 20k dinara i sve sto mi je potrebno je sat i po vremena da da je narezem na dvd doduse imam sony dvd recorder pa je to one touch dub, utaknes kabl play rec i za sat i po imad dvd a ostaje i ti mini dv kasetica sto se idealno uklapauz moj analogni tv
::
:: to je neko moje razmishljanje, da ce jos par godina sigurno mini dv biti best buy, a kad kablovska bude krenula u ful hd, tada cu da kupim i ful hd tv i da pocnem da razmishljam o LCDu tv, za sad sam jos uvek u analognom video svetu
:: znam da mnogi nece da se sloze sa mno
:: po
:: Devize devize bonda elem

quote:
znam da mnogi nece da se sloze sa mnom

ja se slazem :]

epsolutli

nikolajev MiniDV 09.11.2008. 12:34 #78730

Hvala na savetima. Kupicu miniDV kamkorder, verovatno neki Samsungov model.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs