Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
LCD TV Samsung
STRANA 1 OD 1
salja1976 LCD TV Samsung 13.08.2008. 11:38 T11415

status: user
broj poruka: 15

Pozdrav svima.
Dali se na lcd tv pojavljuju mrtvi pikseli!!!!????
Nigde nisam uspeo da nadem podatak a ukoliko se pojavljuje kako priznaju mrtve piksele
Pozdrav i Hvala svima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 13.08.2008. 15:20 #66072

broj poruka: 12796
Na svim LCD panelima se mogu pojaviti mrtvi pixeli...
Moras da pitas prodavca koliko priznaju mrtvih pixela, i naravno pre kupovine da ih zamolis da ukljuce displej da bi proverio za mrtve pixele...

MilivojeS Stetnost? 13.08.2008. 15:25 #66075

broj poruka: 439
Nadovezao bih se na pitanje. Da li postoji, kakve je vrste, i koliko stetno zracenje iz LCD monitora, televizora i plazmi?
Cuo sam od nekoga da i kod TFT postoji zracenje mnogo pogubnije od CRT - a, pa rekoh da proverim. Znam i jednu i drugu tehnologiju, ali je moguce da mi je nesto promaklo!

ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!

markopvict e ovako 13.08.2008. 15:33 #66079

broj poruka: 4515
i da se pojavi koji mrtvi pixel to ti nikako neces moci da vidis zato sto ces biti odaljen najmanje 2m od lcd tv-a.

~~~~Mrzim: Nvideju, Nokiju i Lelekom.... Intel moze.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilivojeS Нејасно? 13.08.2008. 15:39 #66080

Шта значе ова два низа тачкица у твојој поруци? Администрација форума? Твој заштитни знак? Или нешто треће?

Daum Re: Stetnost? 13.08.2008. 16:13 #66083

Prvi put cujem za ikakvo stetno zracenje kod LCD panela. Jedina stetna pojava koju sam znao kod CRT-a je lose osvezenje ekrana koje dovodi do krvavljenja ociju, sto nije slucaj kod LCD-TFT panela...

:: Nadovezao bih se na pitanje. Da li postoji, kakve je vrste, i koliko stetno zracenje iz LCD monitora, televizora i plazmi
:: Cuo sam od nekoga da i kod TFT postoji zracenje mnogo pogubnije od CRT - a, pa rekoh da proverim. Znam i jednu i drugu tehnologiju, ali je moguce da mi je nesto promaklo
::
:: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН
Daum ... 13.08.2008. 16:14 #66084

Imam kuci NEC lcd TV od 42 inca i ima oko 5 mrtvih pixela na raznim mestima na ekranu, ali se nijedan ne vidi jer mi je tv udaljen oko 2.5 metra od mesta gde sedim...

NastyB Re: Re: Stetnost? 13.08.2008. 16:21 #66085

broj poruka: 729
:: Prvi put cujem za ikakvo stetno zracenje kod LCD panela. Jedina stetna pojava koju sam znao kod CRT-a je lose osvezenje ekrana koje dovodi do krvavljenja ociju, sto nije slucaj kod LCD-TFT panela..

Ima izvesnog zračenja od lampi koje se nalaze iza tečnih kristala i koje su punjene nekakvim gasom, ali takvo zračenje je MNOOOOOGOOO manje štetno od bujice elektrona koje izazivaju CRT monitori iz svojih katodnih cevi. Koliko je meni poznato, jedino OLED ekrani nisu ni malo štetni, ali je, trenutno, njihova proizvodnja previše skupa za masovniju proizvodnju. A tek slika...biće cool kad se to omasovi.
MilivojeS Re: Re: Re: Stetnost? 13.08.2008. 16:31 #66086

Е, е... баш то Хомере! Било би добро да мало више кажеш о врсти зрачења код тих лампи. Оне, верујем имају сврху да загревају течне кристале код ТФТ монитора. Волео бих да сазнам на који начин се течни кристали загревају? Признаћете није исто загревати нешто помоћу топлоте другог тела - трансмисионо и загревати нешто помоћу, рецимо радио таласа. Мене баш интересује да ли је загревање основано на принципу микро рерне, јер ако јесте ЦРТ монитори ће да се покажу као малоштетни уређаји наспрам ТФТ. Није потребно доказивати штетност емисије зрачења коју стварају уређаји као мобилни и микро рерне!?

:: :: Prvi put cujem za ikakvo stetno zracenje kod LCD panela. Jedina stetna pojava koju sam znao kod CRT-a je lose osvezenje ekrana koje dovodi do krvavljenja ociju, sto nije slucaj kod LCD-TFT panela..
:: ::
:: Ima izvesnog zračenja od lampi koje se nalaze iza tečnih kristala i koje su punjene nekakvim gasom, ali takvo zračenje je MNOOOOOGOOO manje štetno od bujice elektrona koje izazivaju CRT monitori iz svojih katodnih cevi. Koliko je meni poznato, jedino OLED ekrani nisu ni malo štetni, ali je, trenutno, njihova proizvodnja previše skupa za masovniju proizvodnju. A tek slika...biće cool kad se to omasovi.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs