Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Novo napajanje
STRANA 2 OD 2
strikan33 ... 30.03.2018. 23:23 #644777

status: user
broj poruka: 315
Imam taj jedan od 4 na Chifu probacu njega da ubodem pa da vidim hoce li da proradi, al na LCP je jedan od 8, gledam ga svojim ocima.

Ploca je neka Gigabajtova, da ne otvaram sada kuciste, sutra cu napisati model, pa pogledaj Vlado, u gornjem levom cosku iznad procesora, je taj 8pinski konektor u koji treba da ubodem.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Re: ... 30.03.2018. 23:25 #644778

broj poruka: 4228
Znam da ima, ali mogu da se odvoje, na 4+4. Pričam o konektoru na LCP kablu. Izgleda da je 8, ali nije.

Pazi samo na kočnicu. Taj od 4 pina može samo u jedan od ta dva konektora da uđe.

Pozdrav!

Vlada

:: Imam taj jedan od 4 na Chifu probacu njega da ubodem pa da vidim hoce li da proradi, al na LCP je jedan od 8, gledam ga svojim ocima.
::
strikan33 ... 30.03.2018. 23:27 #644779

Probacu pa javim.

vladarko Pratio 30.03.2018. 23:31 #644780

broj poruka: 4228
sam početkom godine neki post na Axe gde je tip ubo 4pin konektor iz LCP u ploču, ali pogrešno, rotiran za 90 stepeni. Naravno, spalio je ploču.

Meni se par puta desilo da to uradim (ne i da spalim), srećom, napipam prstima kočnicu i shvatim da nije dovoljno samo UBOSTI konektor. Pre nedelju dana sam isto sastavljao mašinu i da, bilo je LC500H-12.

Pozdrav!

Vlada

strikan33 ... 30.03.2018. 23:49 #644781

Evo me sa novim napajanjem.

Radi, tacno si Vlado bio u pravu, samo taj jedan od 4pina ide, ne ovaj od 6+2. Boze kakva glupost.

Sad cemo videti kako ce se pokazati u radu.

Sve u svemu, ako si u Bg, imas pice za trud, ako ne Boze zdravlja, negde cemo se nekad vec videti.

Hvala svima na savetima i pomoci, a posebno Vladi.

Svako dobro

neXus2000 .... 31.03.2018. 16:52 #644800

broj poruka: 3351

Izgleda da smo te razumeli da gadjas graficku sa 6+2 konektorom. :)
Naravno da to ne moze na plocu.

To napajanje sto si uzeo ima samo jedan 4 pin za plocu. Tu je problem.

Jedini koji mogu da se kace na plocu su 4 pin, 4+4 pin i 8 pin.

Dobro je da si zamenio. Sledeci put gledas napajanje na sajtu proizvodjaca pre nego sto kupis. :)

Hyper Re: ... 31.03.2018. 21:08 #644801

broj poruka: 563
Ti si ubadao 6+2 pin od graficke u 8pinski ulaz na maticnoj koji sluzi za napajanje procesora....dobro je da nisi bio uporan :D

:: Evo me sa novim napajanjem
:: Radi, tacno si Vlado bio u pravu, samo taj jedan od 4pina ide, ne ovaj od 6+2. Boze kakva glupost.
:: Sad cemo videti kako ce se pokazati u radu
:: Sve u svemu, ako si u Bg, imas pice za trud, ako ne Boze zdravlja, negde cemo se nekad vec videti.
:: Hvala svima na savetima i pomoci, a posebno Vladi
:: Svako dobr
strikan33 ... 01.04.2018. 07:32 #644818

Ma gde nisam bio uporan, navalio sam bio k`o sivonja, al bas nije hteo taj 2pinac da udje :), sreca moja :)

Ma ima vise od 10 godina kako sam izasao iz komponenti i ne pratim vise uopste desavanja na hardver sceni, ko najgrdji pocetnik sam.

Al uspeli smo na kraju, radi :)

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs