Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Beograde, bodljikavom zicom nek` te ograde.
STRANA 2 OD 2
alexakralj Re: Ja zaista ne vidim poentu ovakvih prica... 12.07.2008. 12:54 #62324

status: user
broj poruka: 424

:: Sta si trazio, to si dobio a na kraju su ti i pare vratili, znaci ispali su fer... Sad javno prozivas ljude... Pa sto nisi gledao na licu mesta... Tj, malo pored lica mesta, jer je monitor bio u dvoristu... EEEJJJ u dvoristu... Kakav si ti mozak, gde, sta i od koga kupujes..
::
:: LOOO

Samo da dodam ovde je sigurno postojala namera da se uvali monitor bio o n ispravan ili poluispravan jer fora nemam komp da se proba malo mi je to,neznam za sicu lovu brukate se jer da je monitor u ispravnom stanju sto niste decku pustili da proba sta jos da vam se izvine sto veruje ljudima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nvidia8800 ... 12.07.2008. 13:37 #62329

broj poruka: 168
Meni sve ovo lici na jednu veliku nedoumicu, nema potrebe za ovako necim, zar ne?! Zaista je smesno i glupo pisati ovako neka iskustva po forumu. Znam to jer sam prodao komponenata do sada da ni sam ne znam koliko. Uvek imate raznih ljudi, kako onih koji prodaju, tako i onih koji kupuju. To je nepisano pravilo svakog trzista i naroda. Secam se prosle godine kada sam Crnogorcima prodao 34 komada Asusovih 8800GTX grafickih kartica, i to bas preko ovog foruma od kojih dve nisu radile kako treba. Momci su me nazvali, rekli u cemu je stvar, novac je vracen nazad i kraj price. I dalje saradjujemo i radimo, zamislite da su uzeli da pisu po forumu kako ih je neko prevario za neke dve graficke kartice i slicno. Smesno bi delovalo, obzirom na odnos cena pomenutog monitora i ove robe. U svakom slucaju, bilo bi lepo da odete na pice negde i izgladite taj nesporazum, nikad se ne zna sta nosi dan a sta noc i da li cemo se negde sresti i razgovarati licem u lice, naravno ako postoji tolerancija, ako ne, ja se izvinjavam na komentaru...

POZDRAV svim forumasima.

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj hipisizik metafizik 12.07.2008. 13:48 #62332

broj poruka: 2236
Ne bih ja nista od ovoga napisao da sam monitor prethodno video kako radi na bilo cijem kucistu ili u bilo cijoj sobi, i da mi se tada i onda `svideo` ili sta vec, pa tek kada sam dosao kuci i uporedio sa svojim `starim monitorom`, da sam se razocarao. To bi onda bez svake sumnje bio samo i jedino moj problem, i zvao bi se `nepaznja`, `glupost`, `brzopletost`, kako god.

Onda ne bih zvao drugi put, jer tih sjajnih i velikih 35 eura ne bi nikako uticalo na smanjenje te moje virtuelne gluposti, nepaznje i brzopletosti i mislim da bi onaj monitor prvom prilikom zavrsio u kontejneru.

Meni je stvarno na neki nacin mozda cak i zao ako se tvoj kum elektroinzenjer ili sta vec osetio nekako uvredjenim zbog mog pisanja ovde, iako se jos uvek najiskrenije trudim da shvatim kako i zasto je to uspeo da uradi, ali, mislim da je do sada trebao da nauci, iako izgleda mladje, da obrati paznju delimicno i na tvoje ponasanje, a ne da ga koristi kao 100% tacno i samo i jedino ispravno, a ostale zvukove i pokrete da ignorise,
i onda ja, koji sam se iscimao, poverovao ti na rec, nosio, vracao, monitor na 40 stepeni celzijusa,
treba sad nekome jos da se pravdam kako ja nisam lazov, lopov, prevarant ili hocu ferarija za 30 eura, zato sto si me ti lagao da nemas kompjuter. U cemu je problem ? Treba nekome da se izvinem ?

Mislim, razumem ja da ti je kum, pa ste tolerantni jedan prema drugom, ali ako cemo se za*ebavati oko toliko SKUPIH i toliko BITNIH stvari, onda zaista nema razloga da pricamo o bilo cemu drugom, jer ocigledno nismo ni na slicnoj `frekvenciji` da bi smo se usaglasili.

Ovo iskustvo je na mene zaista ostavilo utisak, sad kakav je, nije bitno, ali smatram da ce nekome svakako biti od koristi ubuduce, samo zato sam i pisao ovoliko.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj nvidia 12.07.2008. 14:09 #62334

@nvidia
lepo je procitati da si ti ispao fer u nekoj prodaji necega, jos samo da je neko drugi to napisao umesto tebe i to bi bila prava stvar, nema sta!

A mogao si i da pravis budale od tih kupaca i da im kazes da ne mozes ti da odgovaras za stetu koja je mozgla da nastane i u transportu i da ti Crnogorci vide sa `spediterom` u cemu je problem ili da zovu fabriku(ako su bile nove i u kutiji kartice, pod garancijom itd.) pa neka oni svi zajedno utvrde u cemu je problem, jer ti si svoj posla obavio `kako treba` i sva si zakonska pravila ispostovao. I 99% sigurno te niko ne bi uznemiravao zbog toga itd.
Jer sta su dve kartice na 34, koliko, mozda 6-7% ovako napamet, ko ce da zbog toga putuje 1000km, iz Crne gore i nazad ? Skuplji je put od uredjaja, svakako. A i ti ih najverovatnije vise nikad u zivotu ne bi video itd.

Iako nije nimalo posteno, postojala je mogucnost da i to uradis.

Nisi uradio, ostali ste prijatelji itd. ko zna koliko cete jos dugo kvalitetno i razumno saradjivati i sta ja znam... i svima lepo i svi se razumeju potpuno.

A ne da ti uvaljuje kosku svako ko stigne, i da treba da se ponasas kao da u dzungli zivis, ono `ako ti mene ne ubijes prvi, ja cu tebe`. To je katastrofalno, i zbog toga sam ja pisao ovoliko.
MACHINE ... 12.07.2008. 15:10 #62341

broj poruka: 5711
Covece, izneo si takve uvrede na moj racun da je neopravdano i nemoralno da se dalje javljas. Prvo, ja ti nista (a ni on nije uvaljivao, mada, ponavljam, trebalo je probati odmah, to je normalna praxa kod mene). Rekao si mi direktno i indirektno da nemam mozak, da sam mamlaz iako imam ETF. No, to vise govori o tebi nego o meni. Ja niti sam bio ljubazan niti neljubazan, nego sam odabrao zalatnu sredinu. Profesionalno ITom (servis, prodaja nove i polovne opreme poznanicima, preporucenim klijentima) se bavim 10 god. i uvek sam fer i objektivan. Kada sam podesio sliku to nije bio isti monitor vec je razlika bila DRASTICNA a to je bilo 15min podesavanja. Dakle, nije bilo govora o prenaglesenosti RGB topa/mlaza u koristi GREEN boje. Ti nisi nista podesio jer da jesi bio bi onakav kakav je sad. Posto prijatlej to nije uradio ja sam juce to sredio i monitor je za te pare solidan. Daleko od toga da se moze uporediti sa firimama poput: Eizo, Hitachi, Nokia-Viewsonic, Iiyama, SGI, Sony, Mitsubishi...Potpuno je nebulozno prelazti sa tog 755DFX na nesto sto je malo vece tj. 19 vec na 21 ili 22 i to ne na bilo sta vec samo na Mitsubishi Diamondtron ili Sony Tritnitron FD vakuumske cevi jer je to drasticna razlika. Samsung je imao par modela sa oznakom NF (NaturalFlat) na kraju koje su koristile doticne CRTove. Drzaci Aperture Grill maska sa 2 horizontalne linije vidljive na beloj povrsi (senka zica) nervira neke korisnike ali je izdrzljiviji ekran dok Mitsubishi Diamondtron ima bolju sliku/boje.

Posto si me/nas napljuvao onako `intelektualno` lepo napisi sta si po struci i cime se bavis kada sve znas? Necu replicirati ubuduce kako ne bih trosio vreme i zivce. Sve najbolje!

- A N G E L -

Slavuj ... 12.07.2008. 16:01 #62344

Mamlaz se nije odnosilo na tebe, a ovo drugo `na jedno uvo udje na drugo izadje` je zato sto si me iskulirao kada sam naglas rekao ono sto sam u tom trenutku pomislio, odnosno `otkud sad kompjuter, kada mi je rekao da ga nema ?!`.

I zato nemoj da se bezveze ubedjujes da sam ja sad nesto `naostren` da uvredim bilo koga, a pogotovo tebe.

Po struci sam covek. Ne znam mnogo, a kamoli sve.
Ali se zato makar trudim da svaki dan naucim sto je vise moguce i steknem sto vise iskustava i po mogucstvu, podelim sa drugim ljudima koje srecem i upoznajem.

Evo, bas na primer juce sam mnogo naucio. Do tada nisam mogao ni da zamislim da je nekome toliko jbeno stalo do mrtvih 2800 dinara, ali evo, sada sam sposoban i za to.

Hvala ti za preporuke u vezi monitora.

Nemam nista ni protiv tebe ni protiv tvog kuma ili koga god ko je dao oglas i sa kim sam razgovarao preko telefona.

Jednostavno sam se iznervirao i smorio u isto vreme, a pogotovo me ubila u pojam cinjenica da smo udaljeni manje od 3km vazdusnom linijom.

Takodje, sve najbolje.
PCoprema Ne moras izvrcati, zavoravi 12.07.2008. 16:12 #62345

broj poruka: 292
bio je upravo pre 5min lik i uzeo oba za 35+85, samo jos da ih prebaci. Naravno kada se pritisne Highlight dugme onako kako smo podesili slika je dobra i monitor sasvim pristojan. Necemo se vise natezati. Sto se tice preporuke nema na cemu.

P.S. zaboravi ga, covek ima devojku bez obzira sto je 3km vazdusne linije do tebe :))

MACHINE
Slavuj ... 12.07.2008. 16:23 #62346

verujem.
nvidia8800 Re: nvidia 12.07.2008. 21:39 #62367

broj poruka: 168
Slazem se sa tobom ali jbg, ljudi se razlikuju. Svestan sam i sam da se greske desavaju i tu niko nije kriv, bar ne u ovom slucaju, zar ne?! Zasto da mi bude tesko da ih ispostujem ako to vec mogu i treba da uradim?! Izadji svakome u susret ako mislis da te ceni i da i dalje saradjuje sa tobom. Zar je to toliko tesko?! Nije, naravno. To je sasvim normalno i logicno u zivotu, nadam se da se slazes sa mnom... A i svako kome sam nesto prodao moze slobodno da pise da li sam ga ispostovao do kraja ili nisam posto je meni savest mirna i cista u potpunosti...

POZDRAV

:: @nvidi
:: lepo je procitati da si ti ispao fer u nekoj prodaji necega, jos samo da je neko drugi to napisao umesto tebe i to bi bila prava stvar, nema sta
:: A mogao si i da pravis budale od tih kupaca i da im kazes da ne mozes ti da odgovaras za stetu koja je mozgla da nastane i u transportu i da ti Crnogorci vide sa `spediterom` u cemu je problem ili da zovu fabriku(ako su bile nove i u kutiji kartice, pod garancijom itd.) pa neka oni svi zajedno utvrde u cemu je problem, jer ti si svoj posla obavio `kako treba` i sva si zakonska pravila ispostovao. I 99% sigurno te niko ne bi uznemiravao zbog toga itd
:: Jer sta su dve kartice na 34, koliko, mozda 6-7% ovako napamet, ko ce da zbog toga putuje 1000km, iz Crne gore i nazad ? Skuplji je put od uredjaja, svakako. A i ti ih najverovatnije vise nikad u zivotu ne bi video itd
:: Iako nije nimalo posteno, postojala je mogucnost da i to uradis.
:: Nisi uradio, ostali ste prijatelji itd. ko zna koliko cete jos dugo kvalitetno i razumno saradjivati i sta ja znam... i svima lepo i svi se razumeju potpuno
:: A ne da ti uvaljuje kosku svako ko stigne, i da treba da se ponasas kao da u dzungli zivis, ono `ako ti mene ne ubijes prvi, ja cu tebe`. To je katastrofalno, i zbog toga sam ja pisao ovoliko.
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
R2-D2 Re: Re: Ja zaista ne vidim poentu ovakvih prica... 13.07.2008. 09:05 #62401

broj poruka: 100
:: :: Sta si trazio, to si dobio a na kraju su ti i pare vratili, znaci ispali su fer... Sad javno prozivas ljude... Pa sto nisi gledao na licu mesta... Tj, malo pored lica mesta, jer je monitor bio u dvoristu... EEEJJJ u dvoristu... Kakav si ti mozak, gde, sta i od koga kupujes..
:: ::
:: :: LOOO
:: Samo da dodam ovde je sigurno postojala namera da se uvali monitor bio o n ispravan ili poluispravan jer fora nemam komp da se proba malo mi je to,neznam za sicu lovu brukate se jer da je monitor u ispravnom stanju sto niste decku pustili da proba sta jos da vam se izvine sto veruje ljudima
:: :

Ma jock bre,
Otkud vam takve ideje?
Nije da nisu imali racunar u kuci, nesto je Slavuj lose otpevao, nego nije bilo struje.
Drugi put kada je dosao vrnula se struja pa su mogli da upale.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647645.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs