Smor napajenje je explodiralo i samo je izasao dim.... ali ko ga ebe....problem je sta staviti na njegovo mesto? E-power 500w je bilo staro.... moje pitanje glasi:
Da li Codegen Dual +12V v.2.0 500W ~ 2000din moze da pokrene otpilike sledecu konfu core duo, 9600gt 2gb, ...
Moze neka preporuka za napajanje sto jeftinije da radi posao...posto sam pukao sa kintom :(
Pozdrav svim forumasima! ___________________________________
nema ga nigde... ima neko od 600w ... ~ 3400din ....
nasao sam KME 500w ~1000din radije necu da koristim komp nego ovo da ubacim u kuciste .... Mora sad da obrnem oglase... ___________________________________
Sa LC-om nisi pogresio, sa Codegenom isto ne bi za te pare ali da si uzeo ono od 600W samo bi platio vise a dobio bi napajanje koje je unutra identicno sa napajanjem od 500W. Elem ja sam do skoro koristio doticni model od 600W i bez problema je guralo C2D, 2xHDD, 7950GT, 2xDVDRW, 4x512MB DDR2 ali sta se desavalo, masina se povremeno prilikom gasenja ponasala kao da si pritisnuo restart i tako ponekad dva, nekad tri puta za redom pa tek onda se ugasi. To se desavalo samo povremeno. Kada sam konacno ubacio Antec TP3 650 nikada se pomenuti simptom vise nije ponovio. Pomenuti Codegen je bio prepravljen zamenom elektrolita sa jednim od najboljih LowESR Rubycon-ima ali se i pored toga ponasalo cudno. Naravno i ostale komponente igraju vaznu ulogu u pravilnom funkcionisanju samog napajanja i sve to se moze zameniti ali jedna stvar ostaje zauvek a to je los dizajn samog napajanja (mislim na primenjeno resenje a ne na estetski dizajn).
Uzeo sam LC-a. Za sada je ok! Fan 14cm je dosta tih ... itd ... nadam se da nece da rikne...
I Najvaznije ..... znate onaj problem sto sam imao ( nije hteo da se ugasi komp, ostanu kuleri da rade) na kraju se ispostavilo da je ipak napajanje, a ne ploca kao sto smo svi mislili ... Ipak je Abit vrh! ___________________________________
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.