Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koje napajanje do 150e?
STRANA 1 OD 1
stefanon Koje napajanje do 150e? 29.04.2008. 14:11 T9552

status: user
broj poruka: 268
Planirao sam Odina GE-S800A-D1 ali ga nigde nema i kazu nece biti pa ako moze preporuka za neko napajanje:
- da je sto besumnije i modularno

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 29.04.2008. 15:12 #52808

broj poruka: 12057

Za tu kintu definitivno OCZ Technology OCZ850GXSSLI-EU 850W.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

DaSickSyst Gigabyte 800W Odin Pro GE-M800A-D1 800W 24EPG-M80AD1-19R Modularizovano 29.04.2008. 16:27 #52820

broj poruka: 2909
Ovo napajanje je pokupilo fenomenalne ocene na testovima i definitivno svaka preporuka za njega.Imas Odina 800W u Grappolo-u.Ako ti nesto znaci na lageru imaju 7 komada(drug koji valja njihovu robu sedi pored mene pa je proverio)...
http://www.grappologroup.com/shop/?no_cache=1&id_att=PW0113A00000&artgrp=958245&id_konf=

DaSickSystem

P.S.
Izvinjavam se za reklamu...

ukimafija Chieftec 850w 29.04.2008. 18:13 #52828

broj poruka: 263
Za oko 150e imas Chieftec 850w CFT serija, CWT build kao i Gigabyte odin...Jako kvalitetno, hrpa kablova takodje...

stefanon Re: Gigabyte 800W Odin Pro GE-M800A-D1 800W 24EPG-M80AD1-19R Modularizovano 29.04.2008. 18:54 #52831

:: Ovo napajanje je pokupilo fenomenalne ocene na testovima i definitivno svaka preporuka za njega.Imas Odina 800W u Grappolo-u.Ako ti nesto znaci na lageru imaju 7 komada(drug koji valja njihovu robu sedi pored mene pa je proverio)..

Mislim da cu na kraju kupiti gigabayte odina M800 izgleda da verzije S800 stvarno nigde nema, mada su i OCz napajanja ali kad mi je i ploca gigabyre i grafa nek bude i napajanje!

OCz re 29.04.2008. 19:54 #52834

broj poruka: 2900
M800 je Pro verzija, a S800 je GT verzija.
Uz Pro ne dobijes software za kontrolu napajanja, verovatno i znas o cemu pricam.
A uz GT ide full paket.
Ostalo je isto.

stefanon Re: re 29.04.2008. 20:18 #52837

:: M800 je Pro verzija, a S800 je GT verzija
:: Uz Pro ne dobijes software za kontrolu napajanja, verovatno i znas o cemu pricam
:: A uz GT ide full paket
:: Ostalo je isto

OCz ali gde si uspeo da napbavis Gt verziju nema je nigde.
OCz re 29.04.2008. 20:21 #52838

Pa jos pre 5-6 ako ne i vise meseci sam ga uzeo u Imtel-u, tada su imali par Gigabyte napajanja, ako ga sada nemaju, dobice ga verovatno, ali trebaces cekati ~ mesec dana ili vise po nekoj mojoj proceni njihove nabavke...

Inace, vidi ako ti taj software nije toliko bitan, mada je meni licno koristan...
Uzmi Pro verziju ili OCZ-a, on je isto CFT i po kvalitetu je sasvim dobar.
stefanon Ocz re 29.04.2008. 21:42 #52848

Uzeo bih GT verizju ali posto ga nema uzecu pro m800w ili mozda da prodas to tvoje ako je na prodaju?

pwner Re: Re: 29.04.2008. 21:45 #52849

broj poruka: 475
Slazem se.

::
:: Za tu kintu definitivno OCZ Technology OCZ850GXSSLI-EU 850W
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
OCz re 29.04.2008. 21:47 #52850

Nislucajno, to je naj sexy napajanje koje sam do sada imao
Uzmi Pro onda ako ti se svijda, isto je sve, jedino jbg, nema mogucnost software-a.
Inace, recimo meni se vizuelno najvise svidja 24pin kabl koji je srkoz sleeve do kraja i ne vide se zice pri kraju kao kod 95% drugih, ako ti takve stvari nisu bitne OCZ je takodje super ima 50W vise a i pise da ima 72A na granama a Odin ima 62A tako da je malo jaci..
Inace sta god da uzmes ne gresis.
SkyFire Re: re 29.04.2008. 22:17 #52854

broj poruka: 18472
Sta bih ja onda trebao da kazem?
Ja sam jos uvak zaljubljen u moje napajanje

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

:: Nislucajno, to je naj sexy napajanje koje sam do sada imao
OCz re 29.04.2008. 22:29 #52855

Onaj krs od CM-a ? ma jok..
Niti svetli niti ima do kraja oblozen 24pin kabl...
SkyFire Re: re 29.04.2008. 23:20 #52856

Sta ce mi svetleca oprema,ovako mi ja black bas mracno...Inace kabal jeste oblozen,ne vredjaj moju zver

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

:: Onaj krs od CM-a ? ma jok.
:: Niti svetli niti ima do kraja oblozen 24pin kabl...
OCz re 29.04.2008. 23:30 #52857

Vidi drugu sliku sa 24pin kablom,

http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3046&p=2

Tako neje

P.S, software = moze se iskljuci led na njemu pa ne svetli, kazem ja moje vise sexy

SkyFire Re: re 29.04.2008. 23:34 #52859

Aha,fancy-eru...Zamazao ti Gigabyte oci sa lepotom..Spolja gladac unutra jadac...Hehehehe...Ne izgleda lose,zaista nisam imao priliku da ga probam...Reci mi kako se pokazao posto sam u dilemi sta da preporucim drugaru koji bas uskoro treba da uzme napajnje!CM je dosta skuplji a malo slabiji za iste pare!Ja sam mu predlagao bas taj Gigabyte ili Chieftec 1000w!

@PCBeast@

:: Vidi drugu sliku sa 24pin kablom,
:: http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3046&p=
:: Tako neje
:: P.S, software = moze se iskljuci led na njemu pa ne svetli, kazem ja moje vise sexy
OCz re 29.04.2008. 23:44 #52860

Pa zavisi sta voli, sto se tice samog napajanja, tih je tj. fan je tih ono cudo kaze da je temp oko 33c fan se vrti na ~900RPM - 1000RPM, te je necujan prakticno, nisam primetio da se i vrti brze i pod opterecenjem ( mada i ne mogu da ga opteretim sa vise od ~350 i kusur W..)
Voltaze deluju stabilno, a i moze se manuelno preko njegovom programa povecati ili dodati stuja na 5v 12v i 3.3v grani.
Modularan, ima lepe kablove ko sto si video :) i ima cak i malo UV-a po sebi tj. tamo gde kacis kablove na njega onaj crveni deo a i krajevi PCIe kablova su UV reflektivni i dugacki su sto je bitno..
Ima dosta zajebancija tu sa tim software-om i tako to.
Ako mu se svidja sve to sto da ne, ako mu i nije bitno Chief od 1KW nije na odmet..
Eh da, jedini prob. kao sto i vidis je taj..da ga nema trenutno lol
SkyFire Re: re 30.04.2008. 00:07 #52862

Pa koja je razlika u PRO i GT verziji osim te korekcije sa software-om?

@PCBeast@

:: Pa zavisi sta voli, sto se tice samog napajanja, tih je tj. fan je tih ono cudo kaze da je temp oko 33c fan se vrti na ~900RPM - 1000RPM, te je necujan prakticno, nisam primetio da se i vrti brze i pod opterecenjem ( mada i ne mogu da ga opteretim sa vise od ~350 i kusur W..
:: Voltaze deluju stabilno, a i moze se manuelno preko njegovom programa povecati ili dodati stuja na 5v 12v i 3.3v grani
:: Modularan, ima lepe kablove ko sto si video :) i ima cak i malo UV-a po sebi tj. tamo gde kacis kablove na njega onaj crveni deo a i krajevi PCIe kablova su UV reflektivni i dugacki su sto je bitno.
:: Ima dosta zajebancija tu sa tim software-om i tako to
:: Ako mu se svidja sve to sto da ne, ako mu i nije bitno Chief od 1KW nije na odmet.
:: Eh da, jedini prob. kao sto i vidis je taj..da ga nema trenutno lol
OCz re 30.04.2008. 00:17 #52864

Razlika bi trebala da bude samo u software-u, ali je on poprilican bonus, jer mozes da namestas broj obrtaja fan-a cak da ga i koristis kao RivaTuner samo za fan, da recimo se vrti brze tad i tad idt..
Ima stelovanje voltaza da kazemo, potrosnju trenutnu, znaci koliko vati.
Senzori za toplotu koje mozes da stavis gde god idt idt..
Ali sve to i cini napajanje malo popularnijim i da kazemo izdvaja ga iz mase.
Ako je do samog napajanja, ako je verovati Gigabyte sajtu a i po ostalim review-ovima GT i Pro verzije, unutra su identicna napajanja.
SkyFire Re: re 30.04.2008. 01:29 #52873

Hvala na malom rewiev-u...Moram se nekog sample-a docepati da probam kako radi...Inace ako ne bude GT neka uzme Pro,mislim da nece pogresiti!

@PCBeast@

:: Razlika bi trebala da bude samo u software-u, ali je on poprilican bonus, jer mozes da namestas broj obrtaja fan-a cak da ga i koristis kao RivaTuner samo za fan, da recimo se vrti brze tad i tad idt.
:: Ima stelovanje voltaza da kazemo, potrosnju trenutnu, znaci koliko vati
:: Senzori za toplotu koje mozes da stavis gde god idt idt.
:: Ali sve to i cini napajanje malo popularnijim i da kazemo izdvaja ga iz mase
:: Ako je do samog napajanja, ako je verovati Gigabyte sajtu a i po ostalim review-ovima GT i Pro verzije, unutra su identicna napajanja
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs