Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Struja LCD TV restart
STRANA 1 OD 1
MIGOSA Struja LCD TV restart 12.04.2008. 19:52 T9255

status: user
broj poruka: 280
Komp mi se restartuje kada je povezan sa LCD 32’’ TV-om obicno kada startujem masinu nekoliko puta se restartuje, pa tek onda radi neko vreme. Pa se ponovo restartuje npr. dok gledam neki film, dakle nista zahtevno.
Na drugoj uticnici u drugoj sobi gde nemam mogucnost da ga povezem sa TV-om, radi najnormalnije danima ukljucen bez restarta.
Jbg. ne znam da li je do struje ili do cega vec?
Inace masina je:
Pentium D 915 – 2.8 GHz, dva Western digital HDD 80 i 160 GB, pasivna AGP FX5200, 1.5 GB RAM-a, napajanje Sweex Gold 450 W, prikaceno na neki takodje Sweex-ov produzni kabal. Instalirana je Vista na jednoj i Xp na drugoj particiji. Restart se desava bez obzira pod kojim je OS.
Ako je u pitanju struja, da li moze da pomogne neki bolji surge protector ili UPS? Ako moze koji? A mozda je ipak do veze izmedju TV-a (LG 32’’ HD READY) i kompa?
Molim Vas za neki savet. Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 12.04.2008. 20:12 #50809

broj poruka: 12057

Verovatno ti TV nije dobro uzemljen. Jel TV u šuko utikaču (sa uzrmljenjem) ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

MIGOSA Nazalost NEMAM POJMA! 12.04.2008. 20:47 #50810

Izvini Bax, ali ne znam odgovor na tvoje pitanje. A trenutno nemam ni koga da pitam.
Mogu li to nekako sam da provalim? Ne znam ni sta je suko (blam).

TV je bio u produznom zajedno sa kucistem, dvd recorder-om, zvucnicima, bezicnim tel., a bio je i sam, a ostalo u produznom sa druge uticnice.

Recimo da je u pitanju to. Sta da radim?

MIGOSA Nadjoh na Googl-u sta je suko uticnica 12.04.2008. 21:03 #50812

Da, sve je u suko uticnici - uticnicama.
Equinoxe Re: 12.04.2008. 21:06 #50813

Verovatno (nadam se) nije problem u TV-u. Da bi to saznao moraš da skineš utičnicu sa zida i vidiš da li je treća žica (pored dve viljuške (faza i nula)) povezana sa metalnim delom šuko utikača.

MIGOSA Mozda nije do uticnica... 12.04.2008. 22:03 #50814

Na Gigabyte AGP FX5200 imam DVI i D-sub. Preko DVI to HDMI kabla mi je povezan LCD TV, a preko D-sub-a LCD monitor. Sa ovom kombinacijom mi se desava restart. Kada skinem LCD TV restarta nema. Da probam sa adapterom umesto DVI to HDMI kabla. Neka druga graficka mozda? Da nosim TV na servis?! Nesto mi glupo da kazem restartuje mi se komp, kad ga povezem sa TV-om...
Equinoxe Re: 12.04.2008. 22:18 #50816

Jel imaš u tom TV-u klasični čink konektor ? Probaj tako da povežeš.

MIGOSA ...a mozda i jeste... 12.04.2008. 22:21 #50817

Sad sam iz druge sobe gde sam uspeo da otvorim uticnicu i sa sigurnoscu utvrdio da je suko i da ima uzemljenje, drugim produznim kablom dovukao struju i za sada nema restarta. Moracu ovako da ostavim komp da radi pa cemo videti sta ce biti.

Samo se nadam da neko nece poginuti preko ovih silnih kablova koje sam razvukao!
Odoh da budim zenu i da je nateram u WC sad, jer bi u toku noci mogao ostati i bez zene i bez tehnike!!!
MIGOSA Cinc - HDMI 12.04.2008. 22:27 #50818

Na LCD TV-u gledam high definition ripove (x264, .mkv) mislim da tu cinc nije dovoljan, Tacnije samo HDMI mi daje odgovarajuci kvalitet slike.
MIGOSA Restartuje se i kad je TV u suko uticnici sa uzemljenjem 13.04.2008. 09:47 #50836

Nazalost komp se restartovao i kada je TV u suko uticnici sa uzemljenjem.
Dakle, presudno, sto se restarta tice, je da se to desava samo kada je komp povezan sa LCD TV-om preko DVI to HDMI kabla. Ima li neko slicno iskustvo? Predlog sta da radim?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs