Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Skener zaribava
STRANA 1 OD 1
drax Skener zaribava 07.04.2008. 17:30 T9173

status: user
broj poruka: 246
Dakle, HP Scanjet 3770 digital flatbed Scanner radi normalno do 80% strane A4, a onda ništa. Probao sam reinstalaciju drajvera, instalaciju novog drajvera, sve moguce update-ove i patch-eve. Probao na drugom računaru, menjao kablove i ništa. Ranije je radio odlično.
Ima li neko kakvog iskustva oko sličnih problema i vredi li ga popravljati?
Unapred hvala za odgovore.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Mislim da ne vredi... 07.04.2008. 17:57 #50380

broj poruka: 9420
Crko je...

Saske ... 07.04.2008. 19:07 #50387

broj poruka: 1117
proveri jel mu lampa kad skenira predje preko celog stakla ili zaglavi na odredjenom delu...mozda je samo mehanizaM zaribao malo...

Overclocking is the way of life!!!

Pisko Razvališa 07.04.2008. 20:11 #50390

broj poruka: 6645
Kad sam svojevremeno bacio pare na Mustek, bilo mi krivo, ali posle sam uvideo da se daleko razvikaniji hp baš često kvari, evo kod gazde je crkao a da nije pošteno DVA puta ni upaljen. Ja sam opet, iz musteka poprilično izvukao dušu.
Rasklopi ga, ne packaj prstima po staklu i lepo proveri kako se ponaša tračni mehanizam (ona gumena traka koja vuče i drlja po skeneru...) ako nema logičnog mehaničkog kvara i smetnje, onda, crk. Kupi novi. Popravka se garant ne isplati.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gamil Re: Razvališa 08.04.2008. 00:01 #50411

broj poruka: 242
Od 2002 Mustekuvadim dusu, al neda se baraba. Jos radi. Proveri ispravljac za napajanje, kada izgubi snagu lampa ibe do 1/2 ili 1/3 i vrati se, Ne iskenira do kraja. Probaj drugo napajanje, ali da odgovara V i W

:: Kad sam svojevremeno bacio pare na Mustek, bilo mi krivo, ali posle sam uvideo da se daleko razvikaniji hp baš često kvari, evo kod gazde je crkao a da nije pošteno DVA puta ni upaljen. Ja sam opet, iz musteka poprilično izvukao dušu
:: Rasklopi ga, ne packaj prstima po staklu i lepo proveri kako se ponaša tračni mehanizam (ona gumena traka koja vuče i drlja po skeneru...) ako nema logičnog mehaničkog kvara i smetnje, onda, crk. Kupi novi. Popravka se garant ne isplati
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
::
::
drax Skener zaribava 08.04.2008. 00:25 #50414

Saske: Lampa ide do kraja
Gamil: Probao sam i drugi ispravljač sa HP 3800 i ništa
Znači, cela strana je OK, osim poslednjig 6-7 cm. Čini mi se da ću da nabavljam novi ili jednostavno da skeniram manje strane .

Pozdrav svima i hvala na trudu.

PS Možda ga i `razvališa` ko što predlaže Pisko

Saske ... 08.04.2008. 01:55 #50417

broj poruka: 1117
pa ako radi do sve osim tih poslednjih par cm-a sigurno gubi neki kontakt kad stigne tu do kraja strane...proveri onaj trakasti provodnik sto vodi do foto celija...

Overclocking is the way of life!!!

Equinoxe Re: 08.04.2008. 07:56 #50424

broj poruka: 12057

HP Scanjet 3770 RIP.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

drax Više mu nije ništa 09.04.2008. 00:56 #50492

Iz naslova se vidi rezultat. Pisko me ubedio da vidim kako izgleda izunutra. bax2003 je u pravu:RIP

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs