Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koji kvalitetan stampac, za povremenu upotrebu?
STRANA 1 OD 1
goranvu Koji kvalitetan stampac, za povremenu upotrebu? 04.04.2008. 00:14 T9120

status: user
broj poruka: 195
Potreban mi je inkjet stampac koji ce da da sto bolji kvalitet stampe, brzina i glasnoca rada mi apsolutno nisu bitni, vazna je lepota otiska. Takodje, bitno mi je da mogu jeftino da dopunim boje, bez potrebe da kupujem originalne kartridze. Ima li neko preporuku?

Stampac bi prvenstveno koristio za izradu kvalitetne kolor dokumentacije (diplomski, pamfleti, itd), a ponekad mozda i za fotografije.

Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic HP... 04.04.2008. 07:12 #50041

broj poruka: 18996
hp photosmart, to je varijanta, vise stvari u jednom, i on ima ok otisak, a imas laserski stampac hp u boji, za 12000din, naravno, ne moze se porediti sa pljuckavcem.
hocukuci .... 04.04.2008. 14:25 #50076

broj poruka: 296
Za 12000 moze u nekom copy centru da dobije oko 350 stranica u punom koloru uradjenih na profesionalnoj masini kvaliteta o kome moze da sanja svaki pljuckavac i laserac za kucnu upotrebu. Ne znam da li moze bilo koji toner toliko da izgura. Matematika je jasna.

imarkovic .. 04.04.2008. 17:42 #50112

broj poruka: 18996
ma vazi sto laserski stampac ne moze da izgura 350stranica
hocukuci ..... 04.04.2008. 22:00 #50167

broj poruka: 296
Kad ti taj tvoj od 12000 izgura 350 strana punog kolora (ne znam da li treba crtati, nije ista strana sa nekoliko grafikona u boji i pun kolor na citavoj strani), istog kvaliteta prvu i 350. stranu onda javi, pa cu mozda i ja da ga kupim.
P.S. Samo ne zelim da mi nijanse boje opadaju sa povecanjem broja odstampanih strana.
A, da, u cenu treba ukalkulisati i neki kvalitetan papir, cca 700din/500 str.
I jos nesto sa tonerom za canon 2900 moze da se ostampa oko 2000 strana, 5%/strana -tekst. Nije potrebna visa matematika da se izracuna koliko moze da se odstampa strana pri popunjenosti od npr. 80%
Pozdrav.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs