Koji od ovih je po vasem misljenju najbolji izbor-za kucnu upotrebu? Znaci ekonomican, da nije preskup potrosni materijal(refilovanje, zamena valjka itd). Cuo sam oprecna misljenja u vezi sva tri... Samsung daje 3god garancije,sto nije mala stvar... Unapred hvala!
Ja imam samsunga, sto se mene tice ja sam zadovoljan :)
Nego gde mogu da dopunim toner? Jones66 aj na pp ako znas :)
Edit: Jel ima na Pcberzi pp? Nesto sam corav :) :: :: :: Ma sve ti je to isto. Ja imam Canona, u firmi HP, a kolega Samsunga. Svi toneri se :: :: dopunjuju za oko 15 Evra, njakamo ih godinama, a nismo imali neke kvarove :: :: Inace su ovi niskobudzetni laseri, pa ne treba puno ocekivati :: :: U Metrou je HP nedavno kostao 5800 din, toliko sigurno vredi. ::
Ovo su identicni stampaci, s tim sto je Canon jeftiniji i ima vecu fabricku kasetu (toner), sto je bolje pri punjenju tonera. Punjenje 1300 din, nov reciklirani 2500, nov original 4500.
Samsung daje 3 godine garancije, ali su znatno skuplji toneri, koji se krecu i do cene novog stampaca. koriste se samo original. Nov kosta preko 5500, a punjenje oko 3500.
Sve detaljnije i preciznije informacije u vezi Samsunga ima ServisPC.
Samsun se NE ISPLATI. To cete videti cim vam se isprazni toner.
Jos jedna preporuka. Ako kupujes HP uzmi 1018. To je isto kao 1020, samo jeftinije. LBP-290o, LJ 1018 i LJ1020 su identicni stampaci, s tim sto LBP ima samo malo drugaciji dizajn.
Koliko vidim mrtva trka, s tim da je nov toner za samsung nesto jeftiniji od novog sa Canon, a reciklirani je nesto jeftiniji ali taman toliko koliko Canan ima vise tonera tj stampa vise strana.
Na osnovu gore navedenog bih ti preporucio izbor na osnovu oka tj vizuelnog utiska koji je ovog puta po nekom mom skromnom ubedjenju na strani Canon-a.
Ja uopste ne vidim mrtvu trku... Vec potvrdu onoga sta sam ispricao...
Toner Canon CRG-703 (za LBP-2900 LBP-3000) 31.03 4.361,28 Toner Samsung ML-2010D3 black ML-2010PR/ML-2510/ML-2570/ML-2571N, 3000str. 11.03 6.099,00
SAM ML2010D3 toner, reciklaža/reparacija, 3000str. ML-2010 11.01 2.160,00 CAN CRG-703 toner, reciklaža/reparacija, 2500str. LBP-2900 / 3000 (HP 1010) 11.01 1.890,00 ... s` tim sto ja za svoj 1010 placam punjenje 1300 din, tako da provereno znam da ovo moze po toj ceni da se dobije...
Stara prica iz Samsunga... Jeftiniji stampac, jer mu se cip za kontrolu (pretpostavljam) tonera nalazi na samom toneru... Priilikom zamene tonera, menja se i cip, koji kosta taman razliku u ceni izmedju Samsunga i HPa, koji taj cip nema.
Dakle, nov toner za HP + 1000 dinara za cip = Toner za Samsunga. Punjenje tonera za HP + 1000 dinara za zamenu chipa = Punjenje tonera za Samsunga
Mada, voleo bih da se javi ServisPc, Nemanja je najmerodavniji od svih nas da prica na tu temu, jer se covek bavi upravo tim stvarima.
Vmarc da li te ovo podseca na nesto od pre nekog vremena .
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
P.S. Pre nedelju dana sam popizdeo kad sam prvi put posle dve godine morao da kupim toner za moj Xerox Phaser 3121, i nigde nisam mogao da nadjem toner ispod cene novog stampaca ali uz malo trazenja nasao sam ga u Birotehni nov toner kompatibilan za Samsung, Xerox i Fuji kosta 3000 dinara a reciklaza 2000 dinara.
:: Ja uopste ne vidim mrtvu trku... Vec potvrdu onoga sta sam ispricao.. :: :: Toner Canon CRG-703 (za LBP-2900 LBP-3000) 31.03 4.361,28 :: Toner Samsung ML-2010D3 black ML-2010PR/ML-2510/ML-2570/ML-2571N, 3000str. 11.03 6.099,00 :: :: :: SAM ML2010D3 toner, reciklaža/reparacija, 3000str. ML-2010 11.01 2.160,00 :: CAN CRG-703 toner, reciklaža/reparacija, 2500str. LBP-2900 / 3000 (HP 1010) 11.01 1.890,00 ... s` tim sto ja za svoj 1010 placam punjenje 1300 din, tako da provereno znam da ovo moze po toj ceni da se dobije.. :: :: :: Stara prica iz Samsunga... Jeftiniji stampac, jer mu se cip za kontrolu (pretpostavljam) tonera nalazi na samom toneru... Priilikom zamene tonera, menja se i cip, koji kosta taman razliku u ceni izmedju Samsunga i HPa, koji taj cip nema :: :: Dakle, nov toner za HP + 1000 dinara za cip = Toner za Samsunga :: Punjenje tonera za HP + 1000 dinara za zamenu chipa = Punjenje tonera za Samsung :: :: Mada, voleo bih da se javi ServisPc, Nemanja je najmerodavniji od svih nas da prica na tu temu, jer se covek bavi upravo tim stvarima :: :: ::
Širim glasine.... ja sam nešto načuo, da je cenu dopune za hp-canon-e moguće dobiti sa najnižom cenom od 1200-1300 dindži a šmug-šmuga za 1500. To je čak 200 dinara više... tako da za, PET punjenja tonera /gde pada obavezno jedna kupovina toner-kasete/ šmug-šmug stiže po ceni exploatacije hp-canon.... a nadalje je skuplji. Problem je što, većina nas, nikada ne stignemo do te treće kasete ali nam zato u međuvremenu štampač dosadi. Ovi pljuckavci bar budu tako zahvali da zapeknu pa imaš izgovor zašto kupuješ novi... a laseri su baš pokvareni, opšte neće da se kvare.... e, lexmark, lexmark. Možda ti i nisi tako blesav kad praviš taj otpad od štampača...? Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
E znas sta Abnere.. Kad ti dodjem tamo.. pi pi piiiii piiiipii
:)))
Salim se. Isao sam po pretrazi za samsunga, direktno za model. Ti si nasao bolje cene i ok. Postovacu. Medjutim, definitivno je HP kvalitetnija, isplatljivija i svakako bolja kupovina... Poslusaj me, ipak sam ja profesionalac... A ti volis tog Samsunga... Ih..
Kako bre Samsung kad sam coveku predlozio Canon jer je (po mom skromnom misljenju) lepsi od druga dva konkurenata.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: E znas sta Abnere.. Kad ti dodjem tamo.. pi pi piiiii piiiipi :: :: :)) :: :: Salim se. Isao sam po pretrazi za samsunga, direktno za model. Ti si nasao bolje cene i ok. Postovacu. :: Medjutim, definitivno je HP kvalitetnija, isplatljivija i svakako bolja kupovina... Poslusaj me, ipak sam ja profesionalac... A ti volis tog Samsunga... Ih. :: :: Ziveo :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.