Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
CODEGEN Dual +12V v.2.0 500W a kosta 23E
STRANA 1 OD 1
ivikit CODEGEN Dual +12V v.2.0 500W a kosta 23E 01.04.2008. 18:45 T9076

status: user
broj poruka: 264
moze li mi neko reci kakvog je kvaliteta ovo napajanje, jeli tesko i ima li stabilnu i dobru voltazu. Da li moze dugo trajati par godina ako je opterecen na maksimum? Kakvo je u odnosu na neke slicne LC modele? HVALA
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zandarm ... 01.04.2008. 18:54 #49751

broj poruka: 1454

Pa mislim da ti cena govori dovoljno kakvo je u odnosu na druge modele.

dragojlo2 Nije bas lose,ali... 01.04.2008. 22:17 #49770

broj poruka: 718
... nije ni neka mrcina...Ja imam codegen napajanje od 600w i pokazalo se kao dosta izdrzljivo vec dve godine iako je veoma bucno (k`o usisivac) ... LC je bolje ali i skuplje pa ako nemas para ovo je sirotinjska varijanta te nemoj ni da ocekujes mnogo ...Modeli od 500w su jos i slabijeg kvaliteta od ovog mojeg ,ali im je cena mnogo dobra...Ako nemas para moze ,a ako mozes nemoj nista ispod LC-a...`Ajd u zdravlje!
.......................................................................................
proc Mos Technology 6510@0.985Mhz
Mem 64Kb
graphics Mos Technology VIC-II 16 colours! 8 hardware sprites!
sound SID
1541 floppy drive 180Kb

KaiserSoze Codegen 01.04.2008. 22:22 #49772

broj poruka: 568
Konkretno nisam testirao ali sam ga prodavao zajedno sa kućištima briza i do sad nisam imao nekih reklamacija, zavisi za kakvu ti konfu treba i koja je to max potrošnja kojom bi ti opteretio to napajanje.

O LC Power nemam lepih reči, to je jedna shit kombinacija, jedino kažu da vrede modeli sa GP (green power) u oznaci, lično sam testirao i koristio i prodavao sve modele 6550 sa ili bez slovne oznake, veliki broj reklamacija u garanciji, na onim ostalim koja nisu crkla, oslabila je elektronika posle godinu dana, tako da su daleko od proizvođačke specifikacije i nalepnice sa deklarisanim vrednostima.

Bez laži i prevare, koliko para - toliko muzike.

Kupi taj Codegen pa ga koristi, ako si zadovoljan super, ako nisi baci ga pa kupi neko kvalitetnije.

Ponavljam, moja iskustva nisu loša sa Codegenom, ali u te konfe su išle relativno slabije mašine od današnjih iz srednje i visoke klase.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 01.04.2008. 23:31 #49787

broj poruka: 4518

nema lazi nema prevare....moze tu da pise ferari, porshe ili ne znam ti sta ako to nesto kosta 5e pa ne moze biti kvalitetno nikako.....pogotovo napajanje od 23e !!!Napajanje koje je najbitnija komponenta kompjutera i od kojeg zavisi rad svih ostalih komponenti ti hoces da kupis za 23e ? Onda bolje ne moj kupovati ako nemas love, kada sprzis komponente bice kasno...tako jeftina napajanja nemaju apsolutno nikakve zastite, ni od prevelikog napona, ni od prevelike temperature, strujnog udara...apsolutno ni od cega....ili kupi neki donji minimum cooler master ili lc power za 50e ili bolje nemoj nista....

Ajd uzdravlje :)

Vaskev re 02.04.2008. 20:03 #49839

broj poruka: 1673
Sorry nisam video ranije post, Codegen od 500,550 ili 600W je sasvim prihvatljiv po toj ceni, OEM Channel Well Tech dakle isto kao i neki od (pogresno) hvaljenih Chieftec-a. Snaga napajanja je solidna sa akcentom da je manja struja na grani 12V od drugih napajanja isto deklarisanih snaga. Codegen u sebi ima PWM kolo SG6105 i ima sve zastite Overpover, over i under voltage dakle sve to stoji na papiru da i nije tako lose. Mana je losa finalna izrada i moguci hladni lemovi, elektroliti su neka niza klasa ali nisu najgori (potrajace godinu-dve), ima dva izuzetno lose podesena ventilatora, oni sami nisu losi ali se vrte prevelikom brzinom sto dokazuje potpuno hladan vazduh koji izlazi iz napajanja i kada je solidno optereceno sto samo doprinosi trajnosti komponenata (najvise elektrolitima) ali po cenu prevelike buke. Od njega neces doziveti da ti zapali sve komponente ali licno mislim da odmah zaje*es garanciju i odneses kod nekog iskusnog servisera da ti pogleda eventualne hladne lemove (just in case). Ja sam tako radio i nikada nisam imao problema sa njima, jedino je pitanje da li se i tebi to isplati. Ja sam sa modelom 600W (ovako preradjenim) ladno i sigurno gurao C2D E6420 @3200, 4x512MB DDR2, 2x250GB WD Raid0, Asus 7950GT (650/1700) i nisam imao problema ali sam na kraju ipak kupio Antec TP3 650W. Codegen je radio korektno ali sam s`vremena na vreme primetio problem prilikom gasenja racunara, isti je posle gasenja ponekad uradio restart. Sledeci pritisak na taster i nekada se ponovi isto. Posle zamene napajanja sve je to prestalo da se desava. Ploca je Asus P5W DH DLX. U Codegenu su izmenjani svi elektroliti jos dok je bilo potpuno novo i stavljeni Rubyconi i to uglavnom 3300uF umesto standardnih 1000/2200uF ali jednostavno od sr*nja stub ne biva, bitna je i ostala elektronika i sama stampana ploca (bolje projektovanje smanjuje sum i parazitne oscilacije). Dakle zakljucak Codegen nije los ali nikako nije firmiran ali ipak moze da posluzi pouzdano za razliku od nekih drugih JNC,Frontier, KME,ASTI, i da ne nabrajam.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs