Kakvo je ovo napajanje po kvalitetu, treba mi za staru p3 masinu pa mi se ne bacaju pare za nesto jace i skuplje ali me zanima da nije lose kao jnc, kme, ans, frontier...a koji se pominje.Kosta 15E a ima nekih drugih za 10E za 300-400w
Codegeni 350w 200x i ostala braca iz serije 200x i 250x su obicno snaga do 400w (koliko se secam) i potpuno se razlikuju po dizajnu od jace brace 500,550,600W. Iako je sva napajanja izradio Channel Well Tech potpuno su razlicita i dok su jaca jos koliko toliko pouzdana, slabija braca su veoma losa jer imaju manu u Stndby stepenu koji vremenom daje sve veci napon (jer slabi jedan elektrolit 10uF/50V koji je jako opterecen impulsnim naponom) i kao posledica toga dolazi do preterano velikog napona za napajanje PWM kola TL494 koje na kraju crkava na dva nacina, u 70% slucajeva odu pobudni tranzistori na njegovom izlazu usled cega napajanje jednostavno se ugasi (bez neke velike stete), a u preostalih 30% TL494 podivlja i na izlazu daje nekontrolisano velike napone usled cega pucaju pojedini elektroliti i takav veliki napon prosledjuje na sve komponente redom. Ovo je jedno od dobro poznatih napajanja koje unistava sve zivo, kao i JNC,KME,Frontier,ASTI, itd.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.