Pozdrav svima, pitanje je: da li postoji `caka` da se laser hp 2015 natera da stampa tako, da se dobije rezultat - slika kao lik u ogledalu - `kontrasiht` i rezolucijom 1200x1200.
Full instalacija. Formiraju se dva printera: 2015 PCL6 i 2015 S5e kao i servisni program hp ToolboxXP. U ovom servisnom programu postoji jedna stavka gde se pominje PostScript Level 3 emulacija - gde se mozda krije Mirror stampa, ali ja sa mojom pamecu ne mogu da to aktiviram. Da li se neko bavio ovim printerom i da li je, mozda, `provalio` kako se dobija kontrasiht. Ne mogu da shvatim da ovaj laser nema Mirror stampu!?!?
Nema na čem, nego šihta je još izraz za štampajuće elemente na offset ploči. Ja štampar, pa sam otprilike znao o čem pričaš, a i takve stvari mora da postoje u pratećem spftveru. Imaš tu opciju i u In design-u. a sta ti ja znam...
Pedesetak knjiga koje sam pripremio za stampu radim u WordPerfect-u 2000 ili X4 (sve originalne verzije) koje u sebi imaju Venturu, tako da se tekst i slike, sadrzaj i ostali efekti pripremaju u WP2000. Ovaj program je zgodan, jer se moze stampati nulti primerak, za, eventualne, korekcije stampane knjige. Za stampu u crno/beloj tehnici radio sam pause, a za kolor stampu - filmove. Svi stampari koji su stampali knjige trazili su pause stampane u kontra sihtu - ogledalo, i to bez markera, samo da margine na svim pausima budu iste i paus fabricki obrezam. Filmove su mi radile odredjene firme za to, kojima sam nosio stranice u CorelDraw formatu, a oni su filmove radili sa markerima. Ranije sam stampao pause na hp 4PS, koji je to odradjivao bez problema, ali kako ima rezoluciju 600x600, to mi vise nije odgovaralo te sam presao na hp 2015d. Kako 2015 nije pravi PostScript stampac (za razliku od hp 4PS), vec samo emulira PS, nema ni mogucnost Mirror stampe, sto sam ustanovio kad je to trebalo uraditi.!!! Na srecu, ipak mi jos radi pomalo staro kefalo. Ako i kad mi bude trebalo stampanje, da li mogu da vas kontaktiram, ako jos radite u nekoj stampariji. Pozdrav
Trenutno ne radim, već završavam studije. Zapravo radim , al` ne u štampariji. Međutim ako bude trebalo tu je mail pa mogu preporučiti neke štamparije koje rade kvalitetno posao. a sta ti ja znam...
Smesten si u `memoriju pamcenja`!!! Nemoj zameriti, ja sam stara becka skola (1939) i pocetno persiram svakom kog nisam licno upoznao, ili mi ta osoba ne da pravo na direktno obracanje. Sretno i brzo zavrsavanja studija!! Pozdrav,
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.