stampac uz sebe ima USB kabla, naponski ima lai USB ne, potpuno bezveze ali je tako vec deceniju. Imas u LOGOu, Multicom...ma u skoro svakoj radnji koja prodaje stampace...cene od 100-500din, uzmi najjeftiniji duzine koja ti pase
Ima smisla.Ozbiljno. Nije shtekarenje, nije tako vec deceniju. Ako ti prodaju shtampach sa kablom to je kompletan gotov proizvod spreman za upotrebu. Ako ti ne prodaju kabl, onda je to deo proizvoda i sa njim ne mozesh nishta. Koja je razlika? Razlika je u porezu. Ne, mi nemamo ushtedu na tome, imaju prodavci. JBG.
probao sam kopiranje crnobelo i u boji .... stvarno je extra... takodje samo probao Pic Bridge....zakacio mob i stampao(na mobu pritisnes Print) ... extra radi! Ali nisam kupio kabal.... idem sutra u Logo to mi je blizu. A gde ima povoljno da se kupi papir?
Ja licno nisam imao nikad problema sa Canon-om cak naprotiv .... ___________________________________
Sijamska mačka jede masline i supu... ponekad, bar ova moja
USB kablovi su navodno svi isti. Medjutim, pre nekoliko meseci sam zamoljen da instaliram neki slican All in One stampac (ne secam se koji) i sve je lepo stampao, ali kad sam hteo da skeniram, nece! Probaj jedno, drugo, nece. Probam kabal na dugom stampacu - radi. Probam svoj neki kabal proradio. Odem u prodavnicu, promenim kabal, dobijem isti nov upakovan, opet ne radi. Pitanje: Ima li zaista nekih razlika medju kablicima za USB? Jedino sto sam primetio, da je moj stari kabal bio nesto deblji.
je (ne)isporučivanje data kabla imalo smisla, jer su printeri dolazili sa LPT i USB portom, pa se nije znalo kakav port na kompjuteru postoji. Danas, kada je LPT port prevaziđen, taj smisao prestaje da postoji. Ali npr. i električni šporeti se isporučuju bez kabla, jer se ne zna da li priključujete na monofaznu ili trofaznu struju
Zatim, (ne)isporuka USB kabla može se pravdati i time da prozvođač ne zna da li će kupcu kabl biti prekratak ili predugačak. Mislim da je i to bezveze, daj mi najkraći kabl, a ja ću ga produžiti ili kupiti duži.
Poslednji razlog, možda i stvarni razlog je: ušteda (čitaj: zarada). Proizvođači štampača ne žive od prodaje štampača, štampač prodaju samo jednom, a potrošni materijal više puta. Zato štampač dolazi bez kabla, zato su inicijalna punjenja (startna) sa 30-50% mastila ili tonera, zato se tonerska kaseta ili cartridge mora rasturati ili bušiti da bi se dopunio i kao takvi više ne daju kvalitetan otisak kao što je originalan potrošni materijal od proizvođača i upropašćuju štampač čija popravka košta obično skoro kao i kupovina novog štampača. Na stranu ako se dopunjuje i tonerom/mastilom lošeg kvaliteta.
Kad sve to znaš, onda znaš koliko da psuješ ove što proizvode, a koliko ove što ti prodaju štampač, a ne pitaju te: treba li Vam, možda, i kabl?
Mislim da je razlika u kvalitetu (i opet: u uštedi). Možda je čak i lažiranje? Kablove koje sam kupovao na mestu gde inače kupujem i štampače nikako nisam mogao da nateram da rade sa, recimo, HP i Canon štampačima, dok su sa Samsung radili OK.
Znam, Machine će sada reći da HP i Canon imaju različite plastične oklope i softver, a da je unutra Canon (bar u ovim jeftinijim modelima)...
Ipak, tim Samsung štampačima je bio dovoljan USB 1.1., dok su HP i Canon tražili USB 2.0 priključak. Ali na kablu je pisalo 2.0!?!
Problem sam rešio. Nisam više razbijao glavu da li na tim i zašto piše 2.0, a ne rade. Jednostavno sam kupovao kablove na jednom, a štampače na drugom mestu i to je radilo. Ne zato što tako treba, već zato što sam (mislim) kupovao par sesetina dinara skuplji ali i vidno kvalitetniji kabl. Isto je pisalo USB 2.0. Ali su štampači radili. Dovoljno? Više nego!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.