Veličine od 4gb-8gb a da je ultra brz, da imate dobra iskustva sa njim i da ima pristojnu garanciju ???
Loša iskustva imam sa TakeMS koji je pouzdan ali užasno spor. Loša iskustva imam sa Apacer Steno 203 modelom od 1gb i 2gb, extra su brzi, 20-25mb/s, ali ovo je već treći koji u garanciji otkazuje, kupljeni su u Imtel-u.
Prvom Apacer-u je elektronika oborila protok na svega par desetina kb/s, na drugom se podaci koji su upisani nisu mogli pročitati, a na trećem je situacija nešto različita, nekada se upisani podaci pročitaju bez problema a nekada ne.
Koji kupiti a da zaista bude brz i pouzdan, napominjem da na usb flash-u ne držim nikakve poverljive podatke ili dokumenta, već je upotreba raznovrsna, od multimedije do ....
Za 4GB postoji samo jedan shampion a to je Handy Steno HT203 200X. Nazalost ne postoji model od 8 GB. Cita 30 a upisuje 18. Izuva ! Al on je oko 75e, razmisli, josh malo pa imash WD Passport od 80 GB.
Za 8 GB USB ovaj Kingston Data Traveler 100, up to 18/8MBps read/write nije losh on je cirka 32e. sasvim rayumna brzina.
Corsair Voyager GT je brz ali preskup. 4 GB 80e, a osmica je preko 100, ma vazi..... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
Transcend 4gb, pouzdan, stabilan, primerna brzina, kompatibilan sa svim uredjajima sa kojim sam saradjivao od kako sam ga kupio, jeftin, garancija godinu dana, extremno mali. Sve pohvale.
@MACHINE. Imaš li ideju gde mogu da se kupe Sandisk ili Corsair po dobroj ceni, OCZ sam kupio u Alti-ju ali imaju samo onaj maleni (polovče) od 1gb, njega sam uzeo čisto onako da premostim do kupovine nekog drugog, većeg.
@Baxx: potpuno si u pravu, Apacer Handy Steno HT203 200X je upravo šampion, ali u mom slučaju šampion reklamacija, ona 3 Apacer modela koja sam naveo na početku teme su upravo ti identični modeli, jedan od 1gb, dva komada od 2gb.
Dok radi, sve radi savršeno, ali... ostale Handy Steno HT203 200X koje sam prodao su negde na 50% reklamacija, što je opasno visok procenat, tako da sam ih izbacio iz ponude potpuno, ostala su mi samo postolja :)
Kakvo mišljenje imate o Verbatim usb flaševima ???
Problem sa ovom vrstom memorije je taj sto je broj ciklusa UPISA oko 10 000, znaci ako stalno koristis usb kao medij na kome drzis podatke koje non stop azuriras vremenom se ispuca broj ciklusa. Jeste da imaju pametne algoritme pa redom saraju po cipu prilikom upisivanja ali moze da dotera cara do duvara.
Kad ti je toliko flesica otislo mozda imas problem sa naponom na portovima...
To sam prvo i ja pomislio, napon na usb portovima, ali niti jedan drugi nije crkao, od Transcend do TakeMS, kao ni Verbatim, a ni OCZ. A i probani su na različitim kompovima, ne na jednom istom.
Kod Apacer-a je izgleda fora da kada ga namerno ili slučajno formatiraš (fat16) on pobrljavi načisto, formatirao ga iz os-a ili nekog od specijalizovanih programa (Acronis), potpuno se isto dešava.
Gledam cene ovih kvalitetnijih usb flash-eva i sve više mi pada na pamet da dodam neku kintu i uzmem WD Passport od 120 ili 160gb i da preskočim flash potpuno.
Neko iskustvo u vezi ove vrste externih hdd-a?
:: Problem sa ovom vrstom memorije je taj sto je broj ciklusa UPISA oko 10 000, znaci ako stalno koristis usb kao medij na kome drzis podatke koje non stop azuriras vremenom se ispuca broj ciklusa. Jeste da imaju pametne algoritme pa redom saraju po cipu prilikom upisivanja ali moze da dotera cara do duvara :: :: Kad ti je toliko flesica otislo mozda imas problem sa naponom na portovima... :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: ::
He ja kuci imam neko bure za 3.5` i to radi solidno brzina je veca kod citanja nego kod upisivanja i zavisi dosta od samog HDD-a, maxtor sporiji wd160 dosta brzi (40%).
Jedino na sta cu ti skrenuti paznju da znam dvojicu kojima su riknule fijokice kupljene za 10E, znaci ne kupuj kozmetiku nego kvalitet.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: To sam prvo i ja pomislio, napon na usb portovima, ali niti jedan drugi nije crkao, od Transcend do TakeMS, kao ni Verbatim, a ni OCZ :: A i probani su na različitim kompovima, ne na jednom istom :: :: Kod Apacer-a je izgleda fora da kada ga namerno ili slučajno formatiraš (fat16) on pobrljavi načisto, formatirao ga iz os-a ili nekog od specijalizovanih programa (Acronis), potpuno se isto dešava :: :: Gledam cene ovih kvalitetnijih usb flash-eva i sve više mi pada na pamet da dodam neku kintu i uzmem WD Passport od 120 ili 160gb i da preskočim flash potpuno :: :: Neko iskustvo u vezi ove vrste externih hdd-a :: :: :: :: Problem sa ovom vrstom memorije je taj sto je broj ciklusa UPISA oko 10 000, znaci ako stalno koristis usb kao medij na kome drzis podatke koje non stop azuriras vremenom se ispuca broj ciklusa. Jeste da imaju pametne algoritme pa redom saraju po cipu prilikom upisivanja ali moze da dotera cara do duvara :: :: :: :: Kad ti je toliko flesica otislo mozda imas problem sa naponom na portovima... :: :: :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: :: :: ::
Meni je iz nekog jbng razloga elektronika LC Power externe fijoke napravila problem sa nekoliko hdd-a različite marke i veličine. Nju nikad više, eno je u kontejneru, nije bila ni jeftina u to vreme.
Koristim CMaster X Craft serial fijoku, nemam zamerki, sem da je previše glomazna za nošenje, pogotovu njeno externo napajanje i da se na njoj primećuje i kad neko kija u susednoj prostoriji :) (klavir finiš)...
Upravo zbog tih problema mi treba nešto manje za prenos podataka, ali da bih kupio odličan fleš od 8gb, treba mi cca 50€, a 60 i kusur imam već WD Passport od 120gb, ipak razmišljam o njemu sve više...
:: He ja kuci imam neko bure za 3.5` i to radi solidno brzina je veca kod citanja nego kod upisivanja i zavisi dosta od samog HDD-a, maxtor sporiji wd160 dosta brzi (40%) :: :: Jedino na sta cu ti skrenuti paznju da znam dvojicu kojima su riknule fijokice kupljene za 10E, znaci ne kupuj kozmetiku nego kvalitet :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: :: :: To sam prvo i ja pomislio, napon na usb portovima, ali niti jedan drugi nije crkao, od Transcend do TakeMS, kao ni Verbatim, a ni OCZ :: :: A i probani su na različitim kompovima, ne na jednom istom :: :: :: :: Kod Apacer-a je izgleda fora da kada ga namerno ili slučajno formatiraš (fat16) on pobrljavi načisto, formatirao ga iz os-a ili nekog od specijalizovanih programa (Acronis), potpuno se isto dešava :: :: :: :: Gledam cene ovih kvalitetnijih usb flash-eva i sve više mi pada na pamet da dodam neku kintu i uzmem WD Passport od 120 ili 160gb i da preskočim flash potpuno :: :: :: :: Neko iskustvo u vezi ove vrste externih hdd-a :: :: :: :: :: :: :: Problem sa ovom vrstom memorije je taj sto je broj ciklusa UPISA oko 10 000, znaci ako stalno koristis usb kao medij na kome drzis podatke koje non stop azuriras vremenom se ispuca broj ciklusa. Jeste da imaju pametne algoritme pa redom saraju po cipu prilikom upisivanja ali moze da dotera cara do duvara :: :: :: :: :: :: Kad ti je toliko flesica otislo mozda imas problem sa naponom na portovima... :: :: :: :: :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: :: :: :: :: ::
Samo obrati paznju na napajanje. On trazi malo jaci napon. Neki su se ovde na forumu zalili da nece da se ucita sa prednjih USB portova, bax2003 izmedju ostalih. Moj prijatelj je pre 10-tak dana doneo WD Passport 160GB iz USA i ima isti problem. Kad ga ubode nazad, direktno na plocu, radi a na prednjim nece. Jedino resenje je Y kabl, koji kod nas ne moze da se nadje posebno. Mini USB na jednoj i dva standardna USB na drugoj strani, pa onda imas dovoljan napon da ga pokrenes. Prestigio i jos neki proizvodjaci daju taj kabl uz HDD, a WD ne daje.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.