da li sertifikovanih 500w antec, lc, cm, tt, chif mogu da vuku core2quad, 2 diska i dve grafike 8800 ili 3870 i sta jos ide uz masinu od osnovnih delova? zanima me i kakvog je kvaliteta ono antec sonata 3 earthwatts 500w napajanje koje ide uz kuciste? hvala
nije dovoljno,inace earthwatts od antec-a su dobra napajanja.
:: da li sertifikovanih 500w antec, lc, cm, tt, chif mogu da vuku core2quad, 2 diska i dve grafike 8800 ili 3870 i sta jos ide uz masinu od osnovnih delova? zanima me i kakvog je kvaliteta ono antec sonata 3 earthwatts 500w napajanje koje ide uz kuciste? hval ::
ako imaju oznaku da su sertifikovana za SLI ili CF i imaju 2 puta po 6pin(8pin) PCIex onda mora da moze.. mada se ne secam da sam video neko napajanje od 500w da ima.. ruga stvar je, ako dajes 200 eura za cpu, 400+ eura za grafike onda ne bi trebalo da bude problem dati 100+ eura za napajanje tipa Corsair HX620.. Mozes pogledati i Xilence napajanja, njih imas za ~6500din sa SLI sertifikatom, mada ja ne bih rizikovao...
imaju onaj `PSU calculator` koji bi trebalo da ti preporuci snagu napajanja u zavisnosti od konfiguracije i kako je koristis. koliko je tacan - stvarno ne znam, ali mi se cini da je jako dobar ako nemas predstavu koliko ti snage treba.
u slucaju koji si ti naveo - ne verujem da je 500w dovoljno. sa jednom grafom bi bilo dovoljno
usput - sonata 3 odlicno izgleda i radi (video kod drugara) jedino sam ocekivao malo deblji lim ali da kupujem ovih dana kuciste - definitivno bih to pazario i zbog napajanja a i zbog dizajna
Napajanje u sonati je dobrog kvaliteta ali ne bih stavljao sli ili CF na njega uz quad,ako mozes tolike pare da das za komponente,kupi bolje napajanje ili uzmi neko kuciste za 60e neki CM i kupi Corsair 620w, ja ga imam, drazace sta hoces,izuzetno je snazan i tih...kosta oko 130e,ali 5 god garancije...nema sale...Na napajanju za takav komp ne smes da stedis,sa jednom grafom sonata je dovoljna...
drzacomp je predlozio Antec calculator, odabirom na njemu dobices max. cifru od 450W za to sto si naveo. Dakle, 500w Antec BasiQ je sasvim dovoljno cak i za to...
Ipak,racionalnije je uzeti SLI cert. napajanje,zbog sigurnosti,ako nista drugo.Corsair (520W) bi se odlicno uklopio u tvoj sistem,kao i Cooler-ov SLI RS-550-ACLY (550W).Ove grane ne pucaju tek tako...
500W dovoljno, a da li ima dovoljno ampera na granama ?? Vidi koliko ampera treba za dve 8800/3870 koje vec i koliko napajanje moze da isporuci ovo ti je ovde kljucni faktor
ATX Power Supply Units Roundup, potrazi na Googlu, izlazilo je u vise nastavka pa vidi sta ti konkretno treba. Tu su opisana skoro sva kvalitetnija napajanja i koliko su stvarno kvalitetna. Bitno za tebe je koliku struju koje napajanje moze dati na grani (granama) za 12V i kako je resena prekostrujna zastita. Nije isto ako je ona resena kao ogranicenje za svaku granu na recimo 18A (retko) ili kao zbirno opterecenje za sve grane 650W Antec 52A podeljeno virtuelno na 3-4 grane ali na svakoj mozes izvuci maksimalnu struju. Jos jedna bitna stvar je raspodela snage, kod Anteca mozes izvuci gotovo 100% snage opteretivsi samo granu od 12V. Na nekim je rezervisana snaga 30-40% kojom mozes opteretiti tu granu a ostatak snage mozes izvuci na granama 3.3 i 5V. 52A x 12V = 624W a ukupna snaga je 650W dakle skoro 100%. Codegen 600W moze maksimalno dati (ako uopste moze) 30A x 12V = 360W. Posto se kod novijih kompjutera zahteva sve veca struja na grani 12V naizgled ista napajanja po snazi se mnogo razlikuju.
Nema tu nikakve filozofije, sve su to prazne price...neko je vec pomenuo gore...a i nedavno si postovao temu komp za 1700e...kad mozes tolike pare da das za ostale komponente onda lepo odvoji 120-ak e i uzmi neko od 700-850w i budi spokojan.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.