Nalazim se pred navedenom dilemom između dva sledeća modela
Canon LIDE 25 ili
HP G2410
razlika je nekih 2500 dinara što i nije neka razlika ali da li vredi platiti? Polje buduće primene 75% crno beli dokumenti ili oni koji su u boji ali nije važno da li će i ostati u boji ostalih 25% povremeno neke slike, doduše ne sećam se kada je zadnji put to bilo potrebno obzirom da smo svi u kući opremljeni digitalcima. HVALA
Lide 25 je malo zastareo skener, mnogo bolja varijanta je Lide 60 ili neki njegov naslednik dal bese 80 nisam siguran. Ja konkretno imam Lide 60 vec oko godinu ipo i mogu ti reci da kolor stranu A4 u rezoluciji 300 sto je dovoljno za casopise skenira za nekih 20-tak sekundi, u rezoluciji izmedju preview-a i 200dpi nema razlike u brzini oko 10 sekundi i sumnjam da je neki skener iz te klase brzi, ja sam prevrnuo sve testove tada i bio je ubedljivo najbrzi skener. Lide 25 je sporiji negde oko 50% jer koristi USB1.1 vezu a Lide60 USB2.0. Plus Lide serija se napaja preko USB-a i nema dodatno napajanje a debljina je negde oko 3cm, dakle jako mali i praktican. Ipak ima skenera koji daju bolji kvalitet pa ti vidi sta ti vise treba, brzina i jednostavnost ili beskompromisan kvalitet. Ja sam ga kupio za skeniranje starih casopisa (SK) i brzina mi je bila na prvom mestu. Nemoj da te plasim nije on uopste los vec ima i boljih, druga stvar je sto tehnologija koju koristi (led) ima daliko duzi vek trajanja nego neonke u klasicnim skenerima. Jos samo ovo razlika u kvalitetu izrade izmedju Lide25 i Lide60 i jacih modela je ogromna, a razlika u ceni nije tolika. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.