Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
kucista sa napajanjem dole
STRANA 1 OD 1
creed kucista sa napajanjem dole 08.03.2008. 21:12 T8629

status: user
broj poruka: 10
planiram kupiti kuciste nesto kvalitetnije, pa me zanima malo misljenje.....
vidim da se sve vise pojavljuju kucista sa napajanjem u donjem delu .
zanimaju me licna iskustva koliko je to dobro ili ne

dole jeste hladniji vazduh ali isto tako se uvlaci prasina vise nego gore .......
mnogi kazu da su navodno takva kucista manje bucna ?!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Drot donje napajanje 08.03.2008. 22:23 #47152

broj poruka: 5

Glupi Pandur

Drot donje napajanje 08.03.2008. 22:27 #47153

Dosad sam više puta koristio takva kućišta i za sad nisam imao problema.
Doduše još su relativno nova pojava pa nemogu da tvrdim da su i na duže staze isto tako dobra .Što se buke tiče nisam primetio bitniju razliku.

Glupi Pandur

Drot donje napajanje 08.03.2008. 22:28 #47154

Glupi Pandur

ttate re 08.03.2008. 23:47 #47164

broj poruka: 366

Imam kućište kojem je napajanje postavljeno u dnu i takvo rešenje je vise nego dobro.U pitanju je model antec 900 koji pri vrhu ima ogromni ventilator od 200 mm i kome bi napajanje jednostavno taj otvor zatvorilo.Taj ventilator je toliko maćan da on sam najviše utiče na dobru ventilaciju .Znači još jedan plus za napajanje pri dnu. Što se buke tiče to je apsolutno svejedno bilo gor ili dole.

marke ..... 08.03.2008. 23:47 #47165

broj poruka: 384
Imam cm-690. prvo sam drzao napajane okrenuto ka unutrasnjosti kucicta.. ali mi grafika dosta greje pa sam ga okrenuo na dole... Buka, realno trebalo bi da se smanji jer napajanje vuce hladan vazduh, manje se greje, i samim im ventilator radi sporije. Ja licno nisam nesto primetio.

Prasina, ima je kako god da okrenes, svi ventilatori koji uvlace vazduh uvlace i prasinu, koja ide dole, na napajanje. Posle sam ga okrenuo ka dnu kucista, i nije se nesto preterano naprasnjavilo. Usisam ga sa vremena na vreme.

Iz mog iskustva, isti djavo.

Saske ... 08.03.2008. 23:58 #47167

broj poruka: 1117
apsolutno nema razloga sto bi takva kucista bila manje bucna...kuciste je bucno onoliko koliko je bucan najglasniji ventilator u njemu...osim kad imas neki shit od ploce pa krenu da pevaju i cvile jedinice za napajanje kad se malo vise opterete...
ako kuciste ima napajanje dole, onda obavezno gore mora da postoji ventilator jer se sav topao vazduh podize gore i ako tu gore gde je trebalo da bude napajanje koje inace sluzi i za izbacivanje vruceg vazduga ne postoji ventilator, onda se tu vruc vazduh gomila i onda se desi haos i pregrevanje procesora...

Overclocking is the way of life!!!

MACHINE Re: ... 09.03.2008. 01:20 #47184

broj poruka: 5704
:: ..kuciste je bucno onoliko koliko je bucan najglasniji ventilator u njem

a superponiranje talasa? Ako ima vise ventilatora bice bucnije, naravno ne linearno, ali po nekoj krivoj da, u odnosu na single ventilator... :-)

- R a v e n L o r d -

:: apsolutno nema razloga sto bi takva kucista bila manje bucna...kuciste je bucno onoliko koliko je bucan najglasniji ventilator u njemu...osim kad imas neki shit od ploce pa krenu da pevaju i cvile jedinice za napajanje kad se malo vise opterete..
:: ako kuciste ima napajanje dole, onda obavezno gore mora da postoji ventilator jer se sav topao vazduh podize gore i ako tu gore gde je trebalo da bude napajanje koje inace sluzi i za izbacivanje vruceg vazduga ne postoji ventilator, onda se tu vruc vazduh gomila i onda se desi haos i pregrevanje procesora..
::
:: Overclocking is the way of life!!!
thedamager re 09.03.2008. 02:08 #47188

broj poruka: 176
Joj MACHINE ne rise :D. Daj baci nam neku formulu kad si već tu. A ti što imaš Antec Nine Hundred, znaj da te mrzim... :).

Elem jedini eventualni problem kod napajanja na dnu je što bi eventualno kabl +12VATX za proc i 24pin za MoBo išli preko ploče pa je malo teži tako famozni cable management. I još ako je kućište baš golemo, a napajane mnogo vnogo, može da se desi da kablovi ne mogu da dohvate...

MKV rulz!!!

ZZTop 09.03.2008. 04:00 #47192

broj poruka: 89
Neko moje misljenje je da je cela stvar losa. Mislim da je dosta bolja opcija napajanje sa 2 kulera u gornjem delu.

Glavno grejno telo u kucistu je CPU i deo toplog vazduha koji prodje kroz kuler CPUa se odvodi kroz napajanje napolje. Shodno tome da je izduvna grana gore, vazduh ce [kako je i prirodno] ulaziti u kuciste sa donje strane, sto pravi neki optimum.

U slucaju da je napajanje dole i veliki kuler gore [dakle 2 izduvne grane], vazduh ce ulaziti sa prednje strane kucista, sto ce oduseviti optiku po pitanju prasine. Vrlo je verovatno da ovakvo resenje pravi bolji vazdusni tunel, ali ne bez posledica.
ukimafija tripujete bezveze 09.03.2008. 04:12 #47193

broj poruka: 263
I ja imam Antec 900 i isto sam se plasio kako ce to da izgleda kad napajanje bude dole,pravo da vam kazem, to jeste prava stvar, treba to imati da biste videli, svi kablovi ce da dohvate,osim ako nemate bes neko prevazidjeno napajanje, mada tesko da cete to staviti u kuciste od 100e ili 70e ko uzme CM 690. Postavicu samo link za Anteca imate i video review da biste videlo kako to radi(koga zanima) http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=15900
Uglavnom ja imam Corsair od 620w, mogu da kazem da je ova kombinacija savrsenstvo...
Modularni kablovi +cable management u kucistu stvarno prava stvar, a napajanje je dolje zbog protoka vazduha oko procesora,Kao ja sto imam kulercinu CM Hyper 212,znaci postoje dobri razlozi za takav raspored,a ventilator od napajanja je u kucistu,a ne duva napolje sto ce neko shvatiti kao manu,ali ako odaberete kvalitetno napajanje bice tiho i nece se mnogo grejati,ova kucista dolaze sa velikim brojem ventilatora.

creed napajanje dole 05.04.2008. 22:20 #50254

broj poruka: 10
pazario CHIEFTEC CH05 (@imarkovic, posluso malo tebe, malo sam pogledo), znaci case je strava, 1 mm steel, robusno , kvalitetno,ladno,prakticno, klasicno, funkcionalno .....ma gut .... citam komentare drugih...... ne volim te fenseraje .... jeste to napajanje dole, ali uvlaci i prasinu dosta na racun dobrog hladjenja, mozda malo bolje hladi ali sa vazda kulera i ladi, sto je logicno, chif je bolje finisiran i kvalitetniji provereno , case sa donjim napajenjem su ipak za finu atmosferu , znaci kuciste na stolu , prasinu brisi redovno , filtera nema kod cm 690(590) , mislim da je chif robusniji u svakom pogledu , a kad dajem dinare na kuciste znaci ocu da kupim nesto sto ce sluziti , chif je takav, kao mali server... tvrdjava(13kg).... zadovoljan u svakom pogledu

poz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs