Ljudi, juce sam kupio dva ventilatora Noctua 12cm. Tek kad sam dosao kuci pogledao sam malo bolje specifikacije i kvalitet izrade i odusevio se. Model koji sam kupio radi na 800 RPM i ima dve neverovatne karakteristike. Nivo buke je 8dB a protok vazduha 59 kubnih metara na sat. Radi poredjenja, najnoviji silent Cooler Master na 1.200 RPM ima protok od 44, a buka je min. 13dB (ne kazu koja je max.). Noctua na 1.200 RPM ima protok od cak 81 CFM, sa nivoom buke od 17dB.
Kabl sa 3 pin prikljuckom je dug 40 cm, ima jos dva adapreta - jedan produzni za 4 pin i molex/3 pin zenski. Pored 4 standardna srafa ima i 4 gumena ucvrscivaca. Kvalitet plastike je mnogo bolji nego kod CM a predvidjeno vreme rada je >150.000 sati. Jeste da komad kosta 960 din., ali vredi svaku kintu.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Ostavi tacnu oznaku ili link ka sajtu da znam sta moze da bude sve na raspolaganju.Inace jel ima to sa led blue?
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Ljudi, juce sam kupio dva ventilatora Noctua 12cm. Tek kad sam dosao kuci pogledao sam malo bolje specifikacije i kvalitet izrade i odusevio se. Model koji sam kupio radi na 800 RPM i ima dve neverovatne karakteristike. Nivo buke je 8dB a protok vazduha 59 kubnih metara na sat. Radi poredjenja, najnoviji silent Cooler Master na 1.200 RPM ima protok od 44, a buka je min. 13dB (ne kazu koja je max.). Noctua na 1.200 RPM ima protok od cak 81 CFM, sa nivoom buke od 17dB :: :: Kabl sa 3 pin prikljuckom je dug 40 cm, ima jos dva adapreta - jedan produzni za 4 pin i molex/3 pin zenski. Pored 4 standardna srafa ima i 4 gumena ucvrscivaca :: Kvalitet plastike je mnogo bolji nego kod CM a predvidjeno vreme rada je >150.000 sati. Jeste da komad kosta 960 din., ali vredi svaku kintu :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Trebalo bi da je taj NF-S12-800, Koliko ja znam ne prave oni fanove sa LED varijantama, vec samo oni kafa boje okvir i braon blades. A kakav mu je protok kad stavis ruku preko ? nisu precizni ti CFM tako da jedino ovako po nekoj tvojoj proceni da ocenis ?
nikad ne mozes da ocenis odokativno. Gledas sta pise u specifikaciji i nadas se da je bar priblizno tacna. Da budem iskren, meni je najvazniji nivo buke, a on je ovde super nizak.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Tihi zasigurno jesu, to svi koji ih imaju kazu, pa protok im sigurno nije losiji od tih CM-a. CM iz mog iskustva je dosta slab, jeste on tih ali jednostavno je blagi povetarac. Ovaj noctua ima reskpekt za njega xD
960 kinti i nije toliko skuplje u odnosu na Kulermasterovih 550+ ako se uzbu u obzir ti decibeli koji život znače... LED se lako napravi za ~100 dinara.
ovo sam video na nekim sajtovima kao udarnu vest kad su se pojavili...nije mi bilo bas jasno sto su tolko bitni...al ako su stvarno ovakvi ko sto kazu specifikacije, onda stvarno nema dalje...vrh brate / jos kad bi nam rekao gde si ih nabavio???
`kvalitet plastike` - mislis dobro ce se ponasati i uslovima arkticke zime i saharskog sunca ili je izdrzljiv na udarce? Zaista nerazumem o cemu pricas?
150k sati to mu odokativno dodje na oko 18godinica - cisto sumnjam da ga koje kilo prasine nece zaustaviti pre.
Sve me ovo podseca na Pakomov spam gde se kao vaznije karakteristike isticu `finalna dorada` ili jos bolje `lep je na izgled`.
Bez uvrede momak - ali kada pises o necemu daj da to budu tehnicke specifikacije [valjda zbog toga kupujes], a stvari tipa da li sija u mraku ostavi za sebe.
Uvek me je beskrajno zabavljala, ali i ostavljala u vecitoj nedoumici, potreba nekih ljudi da se po svaku cenu oglase, makar i sa najnevaznijom primedbom.
`Momak`, da si pazljivo procitao tekst, video bi da sam prvo naveo tehnicke karakteristike. Kvalitet plastike, odnosno finalna obrada, nije najvaznija stvar, ali meni nije nebitna u poredjenju sa izvikanim CM. Kad je rec o trajanju, nista ne traje tako dugo, pa ni ovaj ventilator. Uostalom, to je uvek bila i bice samo potrosna roba, sitan inventar.
:: `kvalitet plastike` - mislis dobro ce se ponasati i uslovima arkticke zime i saharskog sunca ili je izdrzljiv na udarce? Zaista nerazumem o cemu pricas :: :: 150k sati to mu odokativno dodje na oko 18godinica - cisto sumnjam da ga koje kilo prasine nece zaustaviti pre :: :: Sve me ovo podseca na Pakomov spam gde se kao vaznije karakteristike isticu `finalna dorada` ili jos bolje `lep je na izgled` :: :: Bez uvrede momak - ali kada pises o necemu daj da to budu tehnicke specifikacije [valjda zbog toga kupujes], a stvari tipa da li sija u mraku ostavi za sebe.
Ako je verovati specifikacijama, onda je najbolje kod nas kupiti Coolink SWiF 1202B 1600rpm protok 90m3/h, a kosta 650din (1 god. garancije). Ja sam ga uzeo i tih je (subjektivno zakljucivanje)...
Ae nemoj da se foliras.....ako je neko dao tehnicke karakteristike u nekom postu kako valja to je rasha44 uradio ..... Znaci nisam do sada procitao ni jednu tvoju poruku gde ti nisi nekog ispravio. Imam osecaj da ti je draze da trazis gresku nekom momku, koji nije mozda strucan kao recimo ti, ali ima dobru volju da nekom pomogne!!!! ___________________________________
:: Ae nemoj da se foliras.....ako je neko dao tehnicke karakteristike u nekom postu kako valja to je rasha44 uradio ..... Znaci nisam do sada procitao ni jednu tvoju poruku gde ti nisi nekog ispravio. Imam osecaj da ti je draze da trazis gresku nekom momku, koji nije mozda strucan kao recimo ti, ali ima dobru volju da nekom pomogne!!! :: __________________________________ :: :: RiJANA rULZ :: ::
to sam i ja primetio, non stop nesto `zakera`, prigovara, nije mu bio ni jedan jedini normalan post da to nije bilo na granici provokacije..oladi bre malo, opusti se
Prvi deo posta mu je na mestu skroz, ali ima samo tu jednu iritantnu recenicu da pokvari sve. Ne znam da li ste nekada citali recimo Byte ili neki drugi strani uskospecijalizovani casopis - ili stare domace poput mikrocipa ili racunari gde je bilo nemoguce da covek naleti na ovakvu vrstu informacije. Kontam da dosta od vas prepoznaje sta je relevantno a sta `filovanje`.
Ceo taj trend gay populacije posoljen obmanom u medijima, usadjivanje neke uber lazne estetikae u svakodnevni zivot, mi ide na zivce i koliko mogu ja se odupirem da ga iskorenim iz svog okruzenjea.
- - - - -
Sve me to nekako uzasno podseca na brkatog idijota na TVu koji valja neki shit od pegle sa ugradjenim grejnim telom od specijalne vrste celika koju NASA koristi za svoje letilice itd.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.