Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Ultrazvucna kadica
STRANA 1 OD 1
Vucko91 Ultrazvucna kadica 03.03.2008. 18:32 T8510

status: user
broj poruka: 27
Nabavio sam ovu kadicu i sad ne znam koju tecnost da stavim da bi otpusio ketridze?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Vodu 03.03.2008. 18:43 #46274

broj poruka: 4163
najobičniju česmovaču, hladnu, i ništa drugo
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy A, da 03.03.2008. 18:44 #46275

kada mora da bude minimalno 2/3 popunjena vodom

MACHINE ??? 03.03.2008. 18:46 #46276

broj poruka: 5704
Posto je to cudo i gde se moze nabaviti, moze i polovna...

- R a v e n L o r d -

SupremeEgo NIkako! 03.03.2008. 18:59 #46278

broj poruka: 41
Ni u ludilu ne stavljaj u kadicu cesmovacu! Osim ako ti iz slavine ne istice destilovana voda. :)

Ako si naumio da cistis kertridze, koristi destilovanu vodu ili alkohol. Stvar je u tome da su mlaznice na kertridzu neverovatno male, a nase vode pune krecnjaka i ostalih gluposti, tako da ce ti se mlaznice zapusiti. Litar destilovane vode kosta 60 dinara, tako da nema potrebe da rizikujes sa obicnom vodom.

@machine

Ove kadice vise nisu skupe. Nova kosta nesto ispod 50 evra. Bar je poslednji put kad sam kupovao toliko bila. Ako te bas interesuje, javi mi se na mail pa cu ti dati link. Pozdrav
Stripy Re: NIkako! 03.03.2008. 19:03 #46279

Ja godinama radim u servisu za reciklažu svih vrsta kertridža tako da znam čime se čiste. Destilovana voda može (isti je efekat kao česmovačom), a alkoholom ćeš ih upropastiti.

:: Ni u ludilu ne stavljaj u kadicu cesmovacu! Osim ako ti iz slavine ne istice destilovana voda. :
::
:: Ako si naumio da cistis kertridze, koristi destilovanu vodu ili alkohol. Stvar je u tome da su mlaznice na kertridzu neverovatno male, a nase vode pune krecnjaka i ostalih gluposti, tako da ce ti se mlaznice zapusiti. Litar destilovane vode kosta 60 dinara, tako da nema potrebe da rizikujes sa obicnom vodom
:: @machin
:: Ove kadice vise nisu skupe. Nova kosta nesto ispod 50 evra. Bar je poslednji put kad sam kupovao toliko bila. Ako te bas interesuje, javi mi se na mail pa cu ti dati link. Pozdrav
krkub C2H5OH Vs H2O 03.03.2008. 19:18 #46285

broj poruka: 1018

@SupremeEgo

::Ako si naumio da cistis kertridze, koristi destilovanu vodu ili alkohol.

e jebi ga sad... pa kako je to isto? mislim...

trick question: demineralizovana voda - destilovana voda...
sijamski blizanci, jednojacani, samo braca, komsije, poznanici ili neprijatelji?

:)

Stripy Re: C2H5OH Vs H2O 03.03.2008. 19:39 #46291

U praxi daju iste rezultate

:: e jebi ga sad... pa kako je to isto? mislim..
:: trick question: demineralizovana voda - destilovana voda...
:: sijamski blizanci, jednojacani, samo braca, komsije, poznanici ili neprijatelji
krkub Re: Re: C2H5OH Vs H2O 03.03.2008. 19:58 #46296

broj poruka: 1018

:: U praxi daju iste rezultat
:: :: e jebi ga sad... pa kako je to isto? mislim..
:: ::
:: :: trick question: demineralizovana voda - destilovana voda...
:: :: sijamski blizanci, jednojacani, samo braca, komsije, poznanici ili neprijatelji

u praksi? da, ali samo ako alkohol ucestvuje sa barem 40% udela u rastvoru (sa sve etericnim uljima omiljenih domicilnih vocaka... :)

oftopikchina!

SupremeEgo ... 05.03.2008. 01:17 #46518

broj poruka: 41
Da, demineralizovana voda je isto sto i destilovana voda. Ime samo govori - ociscena je od raznoraznih minerala. I krecnjaci spadaju u minerale.

Ja, licno, kadicu koristim u neke druge svrhe. Za ovo sto ja koristim se upotrebljava medicinski benzin ili 96% alkohol. Za kertridze ne mogu da tvrdim, osim iz licnog iskustva. A ono je - zajebao sam svoje kertridze koristeci vodu sa cesme. Uostalom, zasto rizikovati kad je destilovana voda tako jeftina?

Da, kada alkohol nije cist, on je pomesn sa destilovanom vodom. U apotekama mozes da kupis 96% alkohol i to je najcistiji koji moze da se kupi u slobodnoj prodaji. Neko mi rece da fabrike u kojima se to koristi u procesu proizvodnje mogu da naruce i 99%, ali meni sve to lici na urbanu legendu. :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs