Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Kuciste
STRANA 1 OD 1
DrGrozozo Kuciste 27.02.2008. 17:57 T8414

status: user
broj poruka: 203
Preporuka za neko jeftino kuciste sa napajanjem, do 40evra max, al da je lepo provetreno i da je ventilator na napajanju tih...

Unutra ide
X2 4400
GA-MA69G-S3H
2x1Gb DDR2
320Gb HDD
DVD-RW

Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 27.02.2008. 18:17 #45679

broj poruka: 4518
kod mene je npr Bluberry N8047 , tako nesto ( dobijas sa njim 450w ali ja sam ga zamenio za svaki slucaj)....nije skupo kuciste,prelepo je ( crna kombinacija kod mene ) a imas i ok napajanje, i mesta za 2 ventilatora( mislim da su 8-ce , nisam siguran)

Ajd uzdravlje :)

moderators re 27.02.2008. 19:23 #45682

broj poruka: 68
nema bas dobrih kucista za 40 eur.
ja bi ti preporucio neko codegen(6218,m619,m603) ,oni su ti neka low `bolja` klasa,ako se to tako moze nazvati i bolji su od Blueberry.:)(imas ih u pakomu)
druga solucija ti je CoolerMaster RC-332-KKR2-GP Miditower Elite 332, Miditower Elite 332, ATX, 420W, Mash, Black, fan12cm, 4x5.25, 1+5x3.5 koji kosta oko 4000din u hellasu i to ti je to.(ja sam ga uzeo za istu takvu masinu samo mi je hard 160gb)
sve ostalo nemoj ni da gledas jer je skuplje

pwner re 27.02.2008. 22:48 #45711

broj poruka: 475
Pogledaj kuciste chenbro gaming bomb, prodaje je lik u oglasima, lepo izgleda...

psihoyu re 28.02.2008. 00:47 #45722

broj poruka: 1191
Iako ne volimda preporucujem govna od kucista,a tek napajanja,jedino pametna sto mozes da umez za te pare i da nesto valja je COdegen Briza 6099 black sa 400W.
Ostalo je sve skuplje mnogo.
Ne znam dal to Coolermaster ima za 4000din,ako ima uzimaj to,bar je to kvalitetan brand,mada mi ova Briza lepo izgleda.

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZZTop 01.03.2008. 10:11 #45998

broj poruka: 89
Kao sto vidis iz prethodnih postova, izbor kucista je individualna stvar. Nesto sto ce se svideti nekom Peri ne znaci da ce se svideti i tebi. Inace po tehnickim karakteristikama i ono najgore i ono najbolje imaju priblizno isti kvalitet. Ono nasta treba obratiti paznju je izbor napajanja. Kako kucista koja vec dolaze sa dobrim napajanjima kostaju mnogo, vrlo je povoljnije uzeti kinesko kuciste i napajanje uzeti posebno. Za tu kintu ja verujem da mozes da nadjes neki povoljan kompromis.

Elem, prilikom izbora samog kucista obrati paznju kako je isperforiran lim na kome ce se nalaziti ploca i da li postoji dovoljno veliki prostor izmedju tog lima i lima poklopne maske. Ovo ti znaci jer ces tuda provlaciti kablove do ploce i komponenti i time stvoriti organizaciju koja doprinosi boljem hladjenju racunara. Isto tako obrati paznju na broj i pozicije mesta za hard diskove kao i broj mesta za dogradnju dodatnih ventilatora. Tek kada ispunis ove uslove gledaj koje ti je lepo na oko - mada meni licno je dovoljno samo da ispunjava tehnicke kriterijume. Kada konacno nadjes povoljno resenje oduzmi kintu njegove cene od glavnice i postavi novi topic za kupovinu napajanja.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs