ortak me je zamolio da se raspitam koji crno-beli laserski stampac da pazari. On planira podosta da ga rabi(stampajuci tekst) a i sto niza cena je bitan faktor. Nadam se da mi mozete pomoci.
Machino koja je razlika (u koliko je ima) izmedju LJ1018 i LJ1020, logicno je da je 1020 jaci model, koriste isti toner znaci ista je mehanika, razlika je u elektronici i licno mislim da je 1020 jaci, ali cena u Gigatronu kaze drugacije, LJ1020 je jeftiniji. Mozda gresim?
Nikakva, LBP-2900, LJ-1010, LJ-1015, LJ-1018, LJ-1020 imaju gotovo identicnu elektroniku i mehaniku (Canon), razlika je u soft overide-u. Sama hardware-ska rezloucija stampe je 600dpi za svaki od njih. Kod Canon LBP-2900 interpolirana na 2400x1200 a kod LJ-1010 je 600x600 a na LJ-1018 na 1200x600 LJ-1020 na 1200x1200. To se nista ne vidi. Postoje jos razlike u firmware-u i brzini stampe usled nesto brzeg (O/C) RISC procesora, svi imaju 2MB CacheBuffer ali su varijacije u brzini i `naguranom` kvalitetu najcesce minimalne. Dakle, uzmes najeftiniji od ovih. Tvrdnja da 1020 ima dosta bolji otisak od 1010 je naprosto netacna. Bitna je inicijalna popunjenost toner kasete koja je oko 50% kod svih
- R a v e n L o r d -
:: Machino koja je razlika (u koliko je ima) izmedju LJ1018 i LJ1020, logicno je da je 1020 jaci model, koriste isti toner znaci ista je mehanika, razlika je u elektronici i licno mislim da je 1020 jaci, ali cena u Gigatronu kaze drugacije, LJ1020 je jeftiniji. Mozda gresim :: :: ::
Kolege su ti predložile najbolje štampače u klasi. Savetujem ti canon lbp2900. Između njega i HP modela 1018 nema neke velike razlike ali canon ima kvalitetniju kasetu. Moći ćeš više puta da je puniš bez zamene optičkog bubnja.
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
Hvala na odgovoru, otprilike sam i ja to mislio ali rekoh da proverim. Inace ja jos uvek lepo radim sa HP5P i kad uporedim njega (sem brzine) ove novotarije su prave igracke, pitanje je bilo zbog prijatelja koji se dvoumi i pored mog saveta je hteo da cuje jos nekog sto je lepo i pravilno, jos jednom hvala na odgovorima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.