Voleo bih da čujem vaše predloge ( ako je moguće- argumentovane) za smeštaj mog šporeta intel 2.66Mhz, 1Gb kingston, 2x250Gb sata hdd, Nvidia7600Gs, Cheiftec 550w... jer mi se ova kineska limarija polako raspada. Dajte savet za neko solidno kućište (normalno bez napajanja) u rangu 45-55-60 evrica a da pri tome ne liči na novogodišnju jelku ili pilota letećeg tanjira ( šta da radim kad sam konzervativan) a ipak da u njemu bije jaka ,tiha promaja... Nekako sam tipovao na Cooler master-a Centurion 541, pa bih voleo i da čujem mišljenje (sretnih ???) vlasnika istog... U napred hvala
cooler master 690. Kvalitet izrade solidan, nije kao najskuplje serije, dolazi sa 3 12cm ventilatora, ima mesta za jos 4, napajanje se montira na dno kucisa, uzima hladana vazduh iz spoljasnosti, dva ventilatora 12 ili 14 cm za grafiku,(jedan dolazi uz kuciste) led vent za hdd koji idu u fijoke,,veliko, prostarano, mogucnost sprovodjenja kablova iza ploce, za te pare extra, mozda je pojeftinilo do sada. mnogo je modernije nego centurion, a nije mnogo skuplje.
i naravno spolja 2xUSB, 1xFW, eSATA, audio,....
Strujanje vazduha je extra, naravno dok nisam stavio 8800gtx koje mi je podelilo kuciste na dva dela, ali sa normalnom grafom neces imati tih problema... toplo preporucujem :)
Pa podmaži ili `investiraj` u nove ventilatore na kućištu i napajanju, zbog toga ti i zvrči. I pritegni šrafove. Ako si sve uspeo da smestiš i povežeš u kućištu, i stavio si ok napajanje, onda ti samo njegov izgled može zasmetati. Ili ako ti ispada često iz ruku.... hajde, jesu loši, ali ne toliko, pa nije to napravljeno od marcipana pa da ga jede vlaga. Možda si ga vozio zimi po soli?
Antec NSK4000...malo,lepo, ne lici na svemirski brod,ima jedan ventilator 12cm pozadi koji moze da se steluje (tri brzine)...gumeni delovi gde se srafi hdd (za smanjenje buke hdd-a)...sve u svemu ja sam prezadovoljan...ja sam ga kupio sa napajanjem od 350 w i nemam ama bas nikakve zamerke, cak stavise i sledece ce biti antec i ono posle njega..
p.s. imas sliku ovde u komponentama nsk 4400 i nsk 6000 ,slicni su ......pozz
Kućište je kupljeno relativno davno,pa je shodno generacijama moralo da pretrpi niz up-grade-ova: zamena minimum 3 matične ploče, 3 puta napajanje, nekoliko zamena i dodavanja Hdd-ova, memorija, IDE kablova... Jednostavno- to nije računar koji izbegava `liftinge` ( u hardverskom smislu ). Shodno tome, ako želite da vam sve bude utegnuto, prvo stradaju šrafovi koji sa zadnje strane drže bočne stranice, to jest urezani navoj na kućištu. Drugo po redu je pričvršćenje grafičke karte ( i ovde više puta zamene i čišćenja cooler-a) a svi znamo šta se može desiti ako bilo koja kartica ne `leži` u slot-u ispravno. Dodavanja ventilatora, pa njihovo skidanje i čišćenje kompresorom (kao redovni servis). Treći na redu su sami nosači matične ploče koje sam zamenio malo dužim šrafovoma 3mm sa maticom i kontra maticom ( što se pokazalo kao jako dobro rešenje za one koji umeju da nežno ali snažno pitegnu kontramatice a da pri tome ne oštete matičnu ploču). Razlog propadanja urezanih navoja je loš materijal od koga je kućište napravljeno a ne moja snaga pritezanja. Posledica je da posle stavljanja CHEITEC napajanja 550w, koje je poprilično teško i na dnu ima 120mm sporohodni ventilator, bočne stranice ulaze povremeno u rezonancu fino tandrčući , ma predivno za finu iritaciju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.