Sta preporucujete,da malo ohladim plocu&graficku...meku malu zujalicu sa strane ili nesto jace...ne planiram da `investiram` vise od 10/15e?Hvala...!!!
Za te pare kupi lepo dva kvalitetna kulera(80x80-u zavisnosti od kucista) i jedan stavi napred(sa unutrasnje strane kucista) da uvlaci vazduh, a jedan pozadi da izvlaci.
Mozes i tako, svakako ces dobiti na smanjenju temperature, jedan sa strane i jedan pozadi. Sa strane ubacuje, a pozadi izbacuje vazduh.
:: :: :: :: Eh,sad sam pogledao...nemam na kucistu mesta za prednji cooler...imam za jedan veliki nazad i za jedan manji sa strane...sta onda da radim?
Noctua ili Coole Master Super Silent od 12cm, do 800 RPM. Inace, na kucistu sigurno imas mesta za prednji cooler, samo moras da skines prednju masku. Pogledaj knjizicu od kucista, tamo imas uputstvo i semu.
Imas i Cooler Master ili Coolink Kit za grafike. Oba imaju gomilu malih pasivnih hladnjaka koji se nalepe na drugu stranu cipova. I to ce ti smanjiti temperaturu. Potrazi u Web House ili Desk Computers.
Koliko sam ja iz tvojih prethodnih posotva ukapirao ti neces da radis OC, pa mi nije jasno zasta ce ti dodatno hladjenje. Da si tih 10-15E ulozio u plocu sa fabrickim kvalitetnijim hladjenjem ne bi morao nas da pitas sta ti je ciniti, zar ne? Prosto ne mogu da shvatim zasto ljudi preterano komplikuju a ne moraju. Kvalitetno dodatno hladjenje za plocu je oko 1000 dinara, i jos 500 za solidan ventilator na kucistu znaci minimum 20E bez dodatnog hladjenja grafike.
Ima smisla to sto pricas.....samo decko verovatno nije imao u tom trenutku ni 10 evra vise...pa sad budzi nesto.... Pozz ...............................................................
Oslepecemo od kompjutera ! ! !
:: Koliko sam ja iz tvojih prethodnih posotva ukapirao ti neces da radis OC, pa mi nije jasno zasta ce ti dodatno hladjenje :: Da si tih 10-15E ulozio u plocu sa fabrickim kvalitetnijim hladjenjem ne bi morao nas da pitas sta ti je ciniti, zar ne :: Prosto ne mogu da shvatim zasto ljudi preterano komplikuju a ne moraju :: Kvalitetno dodatno hladjenje za plocu je oko 1000 dinara, i jos 500 za solidan ventilator na kucistu znaci minimum 20E bez dodatnog hladjenja grafike :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: ::
Sasvim dobro rade i 8x8 cm ventilatori od 150 dinara, ja imam takav na kucishtu i vrti se vec nekoliko godina bez prestanka istim intenzitetom i bez promene zvuka. Pozz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.