Hteo bih da zaštitim mašinu od prenapona i znam da postoje dosta kvalitetni produžni kablovi koji služe u te svrhe. Ali ono što me zanima jeste da li ti kablovi rade i kao stabilizatori napona pošto u specifikaciji piše da su težine i preko 1,3kg a i nisu se baš trudili da puno pišu u detalje. Ne bih da kupim UPS zbog cene ako bi mi kvalitetniji kabl završio posao.
Da li je kvalitetan kabl dovoljan i koji ? Da li radi i kao stabilizator napona, ako ne koliko je to dobra i da li je dovoljna zaštita ?
Nisam video nijedan koji ima tezinu ~1.5kg. Uglavnom 500g. Sasvim je dovoljno ukoliko ti je napon >250V, imaju i blok kondenzatore koji skidaju sum mreze. To isto radi i obican off-line UPS koji se pali samo onda kada izgubi napon na ms. Zato ti to ne treba jer radi isti posao. Imas da biras 10-30e. Dobri su MGE (>15e), Lestar (>10e) i APC koji je 2x skuplji a nudi isto...ostali mogu d aprodju: Trust, Gembird, Sweex, Neo-Blueberry...ali su losiji...
- R a v e n L o r d -
:: :: Hteo bih da zaštitim mašinu od prenapona i znam da postoje dosta kvalitetni produžni kablovi koji služe u te svrhe. Ali ono što me zanima jeste da li ti kablovi rade i kao stabilizatori napona pošto u specifikaciji piše da su težine i preko 1,3kg a i nisu se baš trudili da puno pišu u detalje. Ne bih da kupim UPS zbog cene ako bi mi kvalitetniji kabl završio posao :: :: Da li je kvalitetan kabl dovoljan i koji :: Da li radi i kao stabilizator napona, ako ne koliko je to dobra i da li je dovoljna zaštita ?
OK je jer ima pride zastitu i za LAN i za TEL...mozes pogledati i Belkin...ma pazari APC i neces se pokajati 5e razlike za isti kvalitet ipak nije mnogo...
- R a v e n L o r d -
:: http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=pf8vnt3-g :: :: APC PF8VNT3-G :: :: malo sam preterao, mislim da je ovo najteži 1,26kg sa kablo :: :: da li je 20e ili 30e nije bitno ali 30e ili 150e-200e za ups jest :: :: konkretno gledam APC PH6VT3-GR 25-30e, da li bi to bilo ono pravo :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.