Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Bezicna tastatuta i mis???Problem!
STRANA 1 OD 1
pavlaka Bezicna tastatuta i mis???Problem! 04.02.2008. 00:49 T7966

status: user
broj poruka: 41
Dobio sam ih na poklon,ali postoji problem.Posto mi je ploca Asus P5K,ona podrzava samo tastaturu na klasicnom dzeku,a mis mora na USB,dok komplet koji sam ja dobio ima samo klasicne prikljucke. Postoji li ikakv dzek koji moze da poveze klasican i usb prikljucak za mis da bi mi to funkcionisalo.

Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Naravno 04.02.2008. 01:25 #42437

broj poruka: 5704
to se zove PS/2 to USB converter, to dolazi uz vecinu boljih (>10e) tastatura i miseva...a imas i radnji zasebno za nekih 100din. Pogledaj u LOGO-u

- R a v e n L o r d -

imarkovic .. 04.02.2008. 07:43 #42482

broj poruka: 18996
ja nisam video takav adapter, a koliko znam, uz tastature i miseve se dobija USB to PS2, a ne obrnuto...sto ne kupis malo boljeg USB misa i zavrsis posao?
vampirbg ... 04.02.2008. 07:45 #42483

broj poruka: 711
Zar uz bolje tastature ne dolazi obrnuto tj USB-PS/2 posto one vec imaju muski USB na kraju kabla? Sto se obrnutog kabla tice, moze da ga uzme gde hoce... Mislim da sam video cak i u Tempu :)
Vaskev re 04.02.2008. 09:06 #42487

broj poruka: 1673
USB-PS/2 se dobija uz miseve (tastature) koje podrzavaju rad u oba rezima, ako mis ima kontroler koji radi samo sa PS/2 protokolom adapter ne vredi. Inace postoji i USB-2xPS/2 i koristi se za laptopove (mada nije uslovljeno) sa kojim ces resiti problem sa oba uredjaja.

nidarko02 U pravu je MACHINE 04.02.2008. 09:20 #42489

broj poruka: 69
Sasvim u pravu. Iamo sam isti problem na istoj plochi sa Logitechom EX110. Vec sam se hvatali za glavu kad rece drugar da ima da se kupi PS/2 to USB converter i ja otišao i kupio. Malo nisam verovao da ce to da radi ali utakoh i gle cuda. Raadi super.

vampirbg Re: re 04.02.2008. 11:44 #42499

broj poruka: 711
:: radi samo sa PS/2 protokolom adapter ne vredi. Inace postoji i USB-2xPS/2 i koristi

Ovo je najbolje resenje... USB port svejedno mora da zauzme... To imas u Imtelu, mada verujem da mozes da ga kupis i u vecini hipermarketa :)
pavlaka re 04.02.2008. 15:11 #42533

broj poruka: 41
Hvala svima na pomoci!Resili ste me velikih muka.
Pozdrav

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs