Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Kablovi i stolovi
STRANA 1 OD 1
psihoyu Kablovi i stolovi 01.02.2008. 19:37 T7921

status: user
broj poruka: 1191
Kako ljudi resavate problem sa gomilom kablova iza kompa? Ja izludim kad treba nesto da ukljucim ili islkjucim dok nadjem. Imam 5.1 i garant 1km kablova iza.
Gde imaju da se kupe stvarno kvalitetni komp stolovi?Sve sto sam je Forma Govnale marke! Napominjem da imam veliko kuciste Chieftec Dragon.

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zandarm Re.. 01.02.2008. 20:09 #42140

broj poruka: 1454

Nazalost to pitanje u mom slucaju jos uvek nije reseno (kao i proteklih 7 god.). Jednostavno se naviknes, koracas kao Lara Kroft i Tom Kruz u Nemogucoj misiji, ako se sapletes opsujes onako glasno da te svi cuju i tako pokazes resenost da se obracunas sa njima.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psihoyu re 01.02.2008. 20:23 #42142

broj poruka: 1191
Ima li ikakvih nagovestaja da ce periferni uredjaji postati bezicni?
Znam da postoje 5.1 sa satro wireless zadnjim zvucnicima.
Jednom sam gledao o nekim pametnim kucama u kojim su svi uredjaji povezani i bezicni.
To u srbiju nece doci jos 500god.

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ne mere to bez kabla 01.02.2008. 21:41 #42148

broj poruka: 6645
Mislim da je gužva iza stola prihvatljivija od bilo kojeg bežičnog uređaja u neposrednoj blizini - ako baš ne mora, a kod kuće, uglavnom ne mora.
Ja sam delomično rešio problem tako što sam sam projektovao svoj stol, pa posle prepustio majstoru da to u najvećem delu realizuje, ukratko, da ne davim, predvideo sam (nakon gužve sa kablovima u prethodnom slučaju), na zadnjoj strani stola, posebnu dasku-nosač za kablove, produžne itd. (i prašinu), tako da su oni i dalje tu, ali se ne vide toliko, ne vise, i mogu da se obmotaju i smanje na pristojnu dužinu tako da se teško primete. Drugo rešenje (koje ne preporučujem osim u baš specifičnim slučajevima) je da se koriste kanalice od plastike, kao i kanalice od savitljivih PVC cevki kroz koje mogu da se grupišu i odvoje kablovi. Nekad i prosto uvezivanje plastičnim vrpcama za grupisanje kablova pa i selotejp trakom, pomažu.... ali, to je onda ako se ne planira čak ni retko već jedino izuzetno pomeranje cele skalamerije, jer, kad ti to padne na pamet, a sve si uvezao, onda će ti tek pasti mrak na oči.
Forma za govnare....
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

zandarm Re... 01.02.2008. 23:48 #42169

broj poruka: 1454

Video sam negde te cevke i moram priznati da to uopste ne izgleda lose, ako je naravno dobro odradjeno, ali Pisko je u pravu sto se pomeranja tice.

zilez u, jbt? 02.02.2008. 00:09 #42173

broj poruka: 2

Pisko Ne mere to bez kabla 01.02.2008. 21:41 #42148

broj poruka: 1064 Mislim da je gužva iza stola prihvatljivija od bilo kojeg bežičnog uređaja u neposrednoj blizini - ako baš ne mora, a kod kuće, uglavnom ne mora

e, nevezano za temu sa kablovima, samo me zanima zasto ne bi trebalo drzati wireless kod kuce? imam wireless net i sad sam se usrao da nece da mi pojede mozak ili tako sta...
Ognjeni Re: Re.. 02.02.2008. 00:20 #42174

broj poruka: 4518

Ajd uzdravlje :)

::
:: Nazalost to pitanje u mom slucaju jos uvek nije reseno (kao i proteklih 7 god.). Jednostavno se naviknes, koracas kao Lara Kroft i Tom Kruz u Nemogucoj misiji, ako se sapletes opsujes onako glasno da te svi cuju i tako pokazes resenost da se obracunas sa njima.

hahahaa...:).............

p.s. Psihoyu.....to ne zavisi od stanja u Srbiji nego od tvog budzeta....ako imas toliko viska `vremena` ti vec sutra mozes `naruciti` i poceti da pravis pametnu kucu
Pisko Mozak? 02.02.2008. 08:14 #42199

broj poruka: 6645
Tu mi je negde struka, tako da sam upoznat sa tvrdnjama da elektromagnetno zračenje u mikrotalasnom opsegu (a to je ono što koristi skoro sva pc wireless oprema) šteti i kako šteti i tvrdnjama da ne šteti. Ja mislim da je vrlo lako doći u situaciju da veoma šteti iako je verovatnoća da - kad je sve ok namešteno i razmešteno, verovatno će te ukokati nešto drugo. Ali, mikrotalasno zračenje nikako ne unapređuje zdravlje, to bar niko ne tvrdi. Wireless antena, ako je udaljena od tebe i nisi je `budžio` tj. nije joj pojačana snaga predaje, ne bi trebala da predstavlja opasnost. Mikrotalasi su opasni (naročito) ako je izvor zračenja jače snage (kao u mikrotalasnoj pećnici) ali, ono što mnogi zaboravljaju, i, ako je izvor zračenja slab (relativno) ali se nalazi u blizini ili - što je najgore - u kontaktu sa telom. (moblini telefon prislonjen uz glavu). Ono što su istraživanjem potvrdili je da, mobilni telefon na max zračenju (kad se voziš ili kad si na granici dometa - čuvena jedna crtica) podiže temperaturu mozga za preko jedan pa do dva stepena - u zavisnosti koliko dugo razgovaraš. To je efekat koji ima i mikrotalasna pećnica na tečnosti, međutim, nije mozak taj na koji upozoravaju, već očni nerv koji na taj način može biti oštećen, `osušen` ili slično. Sve ovo važi za odraslog čoveka sa formiranom lobanjom. Kod dece je priča još više neugodna. Tako, ipak ih valja izbegavati. I, uz činjenicu koju niko ne može da opovrgne, a to je da kancera ima sve više i više, treba da se zna da za `normalno` dakle, ne rapidno, galopirajuće, razvijanje tumora ili kancera, treba oko 10 godina. Mi toliko ne koristimo mobilne a oni svakako nisu jedini uzrok da se nešto tako dobije. Prihvatam ja da ovo možda nije za paniku, ali, dobro je za izbegavanje kad god je to moguće. Miš? Kojeg držiš u ruci non-stop... tastatura... wireless u stanu... bluetooth ovo i ono.... žibe bate.... što dalje.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

MaliAbner Re: Mozak? 04.02.2008. 10:12 #42495

broj poruka: 7769
Iz svega ovoga zakljucujem da su klinci daleko pametniji sto mobilni telefon koriste uglavnom za porukice i slusanje muzike.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Tu mi je negde struka, tako da sam upoznat sa tvrdnjama da elektromagnetno zračenje u mikrotalasnom opsegu (a to je ono što koristi skoro sva pc wireless oprema) šteti i kako šteti i tvrdnjama da ne šteti. Ja mislim da je vrlo lako doći u situaciju da veoma šteti iako je verovatnoća da - kad je sve ok namešteno i razmešteno, verovatno će te ukokati nešto drugo. Ali, mikrotalasno zračenje nikako ne unapređuje zdravlje, to bar niko ne tvrdi. Wireless antena, ako je udaljena od tebe i nisi je `budžio` tj. nije joj pojačana snaga predaje, ne bi trebala da predstavlja opasnost. Mikrotalasi su opasni (naročito) ako je izvor zračenja jače snage (kao u mikrotalasnoj pećnici) ali, ono što mnogi zaboravljaju, i, ako je izvor zračenja slab (relativno) ali se nalazi u blizini ili - što je najgore - u kontaktu sa telom. (moblini telefon prislonjen uz glavu). Ono što su istraživanjem potvrdili je da, mobilni telefon na max zračenju (kad se voziš ili kad si na granici dometa - čuvena jedna crtica) podiže temperaturu mozga za preko jedan pa do dva stepena - u zavisnosti koliko dugo razgovaraš. To je efekat koji ima i mikrotalasna pećnica na tečnosti, međutim, nije mozak taj na koji upozoravaju, već očni nerv koji na taj način može biti oštećen, `osušen` ili slično. Sve ovo važi za odraslog čoveka sa formiranom lobanjom. Kod dece je priča još više neugodna. Tako, ipak ih valja izbegavati. I, uz činjenicu koju niko ne može da opovrgne, a to je da kancera ima sve više i više, treba da se zna da za `normalno` dakle, ne rapidno, galopirajuće, razvijanje tumora ili kancera, treba oko 10 godina. Mi toliko ne koristimo mobilne a oni svakako nisu jedini uzrok da se nešto tako dobije. Prihvatam ja da ovo možda nije za paniku, ali, dobro je za izbegavanje kad god je to moguće. Miš? Kojeg držiš u ruci non-stop... tastatura... wireless u stanu... bluetooth ovo i ono.... žibe bate.... što dalje
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs