Imam ovaj stampac, i odlicno radi, ali doslo vreme za zamenu tonera.
e sad, cuo sam neke price, da kod ovog Lasera , pored tonera, mora da se menja i neki chip-counter, koji broji stranice. I kao, ako se taj chip ne zameni, dzaba sto je kupljen nov toner.
A drugo .. nisam bas pametan sta da radim .. nov toner je 5000 dinara, a ako dodam jos 1000 dinara, mogu da kupim neki nov Laser .. hmmmm ???
Jel ima(O) neko Lexmark Lasere, i sta mi savetujete ?
To su pored Samsung najgori stampaci. Punjenje ti je u proseku 1500din. Resetovanje ili zamena se podrazumeva cim ti uzmu da ga napune. Kada kupis nov toner onda je on 100% (oko 2000 str.) pun a kada kupujes nov stampac njegova popunjenost je 50%, tu su cake. Prodaj stampac za 30e i uzmi Canon 2900 i HP-1018 za 80-90e a neke serije dolaze sa prilicno napunjenim tonerom a pride nemaju chip i pase swap toner kaseta a punjenje ti je 15e za 2000 str.
- R a v e n L o r d -
:: Imam ovaj stampac, i odlicno radi, ali doslo vreme za zamenu tonera. :: :: e sad, cuo sam neke price, da kod ovog Lasera , pored tonera, mora da se menja i neki chip-counter, koji broji stranice. I kao, ako se taj chip ne zameni, dzaba sto je kupljen nov toner. :: :: A drugo .. nisam bas pametan sta da radim .. nov toner je 5000 dinara, a ako dodam jos 1000 dinara, mogu da kupim neki nov Laser .. hmmmm ??? :: :: Jel ima(O) neko Lexmark Lasere, i sta mi savetujete ? :: :: pozdrav i hvala unapred ::
Kod tvog modela na toner kaseti se nalazi i cip koji se menja prilikom reciklaze. ono sto malo ljudi zna je to da prilikom kupovine novog bilo kog stampaca se dobije start kaseta, bilo laser bilo ink jet koja je napunjena 20-30% normalnog kapaciteta.
Vidi mail
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
Lexm-argh je samo prosao pored stampaca. Izbegavajte njihovu kupovinu pogotovo, nazalost, najprodavanijeg E-120 (E232 cak moze da prodje, obzirom da kosta dosta) Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
@machine: pored ovog Lexmarka, imam i Canon LBP1120 (a pre njega LBP600) .. Lexmark sam uzeo jer ima tray za 200 listova, a i nije to bas bezveze firma generalno, jer su oni nastali odvajanjem jednog dela IBM-a, koji se bavio stampacima.
Canon jeste super, ali ima glupu foru, da ga ponekad Windows (Xp,VIsta) ne vidi, pa moram da ga ukljucim/iskljucim da bi radio.
Sve u svemu, od sad-nadalje-i ubuduce, samo HP :) .. jeste skuplji, ali na kraju ispade jeftiniji
p.s. znam, i to odavno, da HP koristi Canon-ovu mehaniku, i da imaju takav deal, da Canon nakon par godina, moze tu istu mehaniku da ugradjuje u svoje stampace.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.