Koje napajanje uzeti u cenovnom rangu od oko 20e-25e (ne 30,40,50,150e vec oko 20-25e)? Pao sam u trilemu :) da li je bolje kupiti neko polovno brandname bez garancije, novo ali losije ili neko trece ?
Malo sam vrteo oglase i naisao sam na LC6550G za 20e polovno i to na nekoliko mesta (bez garancije naravno), ima i raznih CM, Chiefteca i KungFu varijanti ali dosta slabijih. Da li ista od toga vredi uzimati ? Nesto sam razmisljao, sta bi bilo da su ta napajanja servisirana, bila spaljena ili slicno pa vracena medju zive...nekako mi nije skroz to sigurno a mozda sam i ja samo blesav.. Naisao sam i na LC Power od 420W glanc novo u jednoj prodavnici na Vracaru tj. mora da se poruci (istog dana se preuzima) pa me interesuje da li je iko imao iskustva sa tim napajanjem ? Cenim da je taj LC bolji od ostalih Rex powera i KMEchalica.. Takodje, ima da se kupi Linkworld napajanje od 520W za 20e novo. Svi me pitaju sto sam zapeo za taj Linkworld ali iz meni nepoznatog razloga to napajanje preko grane uvek ima Lifetime garanciju, nije vrhunsko ali ako ti neko da dozivotnu garanciju ne moze da bude bas previse lose. Naravno kod nas ga tretiraju kao da je od 520W a ustvari ima oko 380W realno :) Razmisljao sam da uzmem i neko kuciste sa napajanjem (npr. Codegen posto Linkworlda nema vise) pa da prodam posle kuciste a napajanje ostavim i proodjem jeftino ali da li i ta napajanja valjaju jer kad se kupuje posebno npr. Codegen od 400W, kosta kolko i kuciste uz koje ide, cak i vise ..
Konkretno, to napajanje nece pokretati neko quad sli cudoviste nego obican office komp sa integrisanom grafikom, single core proc. i po jednim hdd i dvdrw :)
Slazem se sa servispc. Njabolja varijanta je polovno za cenu novog jer je kvalitetnije ako znas sledece da odradis:
zahtevas bar jedan dan probe/testiranja. Detaljno proveris sve napone koje daje, da li su korektni i stabilni, svaki napon meris 2x i ostavis unimer okacen na svaki bitan (iz)vod bar 10-ak sekundi da vidis ima li znacajnih fluktuacija. Otvoris sasiju i pregledas da li ima nekih znakova nagorevanja, naduvanih ili iscurelih kondenzatora. To pred njim na licu mesta koa je voljan, kasnije ti ne preporucujem jer nije fer ako crkne usled tvog nestrucnog demontiranja, mada to vrlo retko. U isto vreme ga i ocistis od prasine. Kada kupujes polovno biraj prodavca ako mozes i uzimaj samo jake firme...ponekad se moze desiti da je elktrolit sasusen, pa kod njega kada je non-stop na mreznom naponu sve radi OK, ali kada ga skines i doneses kod sebe a on se isprazni i posle toga nece da radi jer npr. pregori neka zastitna Zener dioda usled probaoja vec inicijalnog napona na tom delu stepna, obicno StandBy +5V. Obrati paznju na danpajanje bude tesko: masa potice od kvalitetnijih prigusnica i ALU ladnjaka na kojima su tranzistori pa je i grejanje smanjeno...
Bilo koje novo ( Codegen, LC, MS Ind, KME, Blueberry itd. ) ce izdrzati na takvoj konfiguraciji, pod uslovom da je u startu ispravno. Ne moras nista da proveravas instrumentima, samo sacuvaj garanciju, mada verujem da ti nece biti potrebna. Takva napajanja nisu za nesto ozbiljnije, ali u office varijantama ce raditi bez problema.
Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies...
:: Bilo koje novo ( Codegen, LC, MS Ind, KME, Blueberry itd. ) ce izdrzati na takvoj konfiguraciji, pod uslovom da je u startu ispravno. Ne moras nista da proveravas instrumentima, samo sacuvaj garanciju, mada verujem da ti nece biti potrebna. Takva napajanja nisu za nesto ozbiljnije, ali u office varijantama ce raditi bez problema :: :: :: Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies... :: ::
brateeeeeeeeee uzmi neko polovno napajanje al da je u garanciji imas ih na oglasima bud zasto,ljudi prelaze na sli,crosfire,pa im treba jaca napajanja,kung fu zaobilazi u velikom krugu
Ne mogu da verujem sta pricas, Lama. Do sada si mi delovao kao mudar i odmeren i imas sta da kazes/napises, ali sada nikako nisi u pravu....
Vecina koje je naveo je smece. Mozda neki od MSi modela moze da prodje. Ni Codegen nije nista extra. Nije stvar u tome da li je novo vec u ovome: vecina takvih napajanja nema osnovne zastite u primar-sekundaru, osim osiguraca, pa ako dodje do proboja propustice visestruko vece napone na molexe. Cak su nekada i zice na molexu invertovane. Cesto se desava da spali ostatak komponenti i sta mu onda vredi garancija? Dobice je na 10e koliko vredi PSU a sta ce spaljenih 100,200,...eura komponenti jer obavezno rikne ploca, diskovi, opticari, grafika...setimo se ozloglasenog JNC ATX-235W modela. Napajanje je prioritet i kada se asemblira masina prvo se bira napajanje koje ce zadovoljiti ne samo snagom vec i pouzdanscu.
- R a v e n L o r d -
:: KME ?? :: Zar to nije smece nad smecem.. :: :: :: :: Bilo koje novo ( Codegen, LC, MS Ind, KME, Blueberry itd. ) ce izdrzati na takvoj konfiguraciji, pod uslovom da je u startu ispravno. Ne moras nista da proveravas instrumentima, samo sacuvaj garanciju, mada verujem da ti nece biti potrebna. Takva napajanja nisu za nesto ozbiljnije, ali u office varijantama ce raditi bez problema :: :: :: :: :: :: Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies... :: :: :: ::
4 machine Ne slazem se. Za kucanje texta, igranje solitera ili guranje winampa bilo koji kung fu ce raditi bez problema. Pod uslovom da je napajanje izaslo iz fabrike zdravo. Rekao sam novo zato sto mislim da je bolje kupiti nekorisceno napajanje, a za 20 evra moze da se dobije samo to, kung fu. kvalitetnija krecu od 35 evra.
Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies...
Bezi od kung-fu napajanja sto dalje. Bolje kupi neko dobro napajanje... Nece da se baci! Kad kupis novu konfu onda ces da ga lako prebacis i tako smanjis pucanje koje ces kad tad da osetis (mislim na pare).
:: 4 machin :: Ne slazem se. Za kucanje texta, igranje solitera ili guranje winampa bilo koji kung fu ce raditi bez problema. Pod uslovom da je napajanje izaslo iz fabrike zdravo :: Rekao sam novo zato sto mislim da je bolje kupiti nekorisceno napajanje, a za 20 evra moze da se dobije samo to, kung fu. kvalitetnija krecu od 35 evra. :: :: :: Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies... :: ::
Imam dosta drugovao kojima sam skoro sklapao kompove,i drze dvojejgarne proc. sa 2 giga rama i 8600gt ko ne veruje nek proba,dobijali su ga uz kuciste mada se i ja slazem da treba kupiti bolje napajanje. Konkretno takav komp koji ti planiras da teras trosi ko sibica tako da kupi bilo koji Codegen, blueberry ili Frontier od `400`w za 15-20e ne vise i teraces komp bez problema...
Prvi put sam na forumu ali mislim da bih mogao da pomognem! Za te pare imas novo LC 350H ili mozda cak i 400H koje je bolje od svakog kung-fu. Veliki pozdrav svima!
Ukoliko je cena bas toliko prioritet da bude niska onda uzmi Codegen jer bolje napajanje za manje novca neces naci, Codegen ima overvoltage protection i da ti iskreno kazem mana kod njih je poreklo elektrolita (JungFu ili FungJuu ili tako nekako sad bas nemam nijedan pri ruci). Ostala elektronika je manje vise ok (za te pare). Polovno napajanje je macka u dzaku, mozda je crkavalo pa je popravljeno (ako je uradjeno korektno mozda je i bolja varijanta od ove koja sledi), mozda ce uskoro da crkne (najgora varijanta), mozda ce da radi jos dugo,dugo (najbolja varijanta). Kupovina polovnog napajanja moze biti odlicna kupovina ako imas potrebnu opremu i znanje da isto testiras i ako ti prodavac to dozvoli. Savest ce ti jedino biti mirna ako kupis novo i dobijes garanciju, a ako ce da crkne (ako si maler), bilo koje ce. Ajd ne lupaj glavu i pazari novo.
ja prodajem napajanje Chieftec GPS-400AA-101A 400W. Juce sam ga zamenio za jace. Imas garanciju kod Web House do 11.05 2008. Za tebe cena 2.500 din., da ne dajem oglas.
LC power. Ispod toga ja ne bih isao, ako vec mozes da kupis posebno napajanje bez kucista, tj. nisi uslovljen. A sto se tice onoga sto je LAMA napisao da ce bilo koje napajanje da gura kucanje,soliter i winamp, to je istina ali je mnogo bitnije kako ce se ponasati sa povisenim naponom iz mreze i strujnim udarima. Dobro je poznato kakva je nasa distributivna mreza. Rezime: Nemoj da stedis na napajanju da se ne bi kasnije kajao.
Nije radio celu noc pa nisam mogao da odgovorim na postove. A i spavao sam ko klada :p
Hvala svima na postovima :)
Umem da istestiram napajanje i imam adekvatnu opremu .) samo sumnjam da ce neki prodavac da mi da da mu raskantam napajanje i da mu vadim creva, i ako nesto nije u redu pa ga ne kupim, tacno bi me mlatnuo sa necim :)
Dal` je moguce da se niko nije susreo sa LinkWorld napajanjima? Ni sa tim LC Power od 420W ? Omg :) Meni ovaj LC od 420W nov zvuci kao fina varijanta i najverovatnije cu njega uzeti. Sigurno nije isti kvalitet kao kod ostalih jacih i skupljih modela LC-a ali mislim da ce odradjivati posao, pogotovo za
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.