Odlucio sam da uzmem UPS, ali bas nemam pojma ni koji bi mi bio OK, pa bih Vas molio da mi predlozite neki za neku realnu cenu...
Potrebno mi je pre svega da kada nestane struje imam dovoljno vremena da izadjem iz igrice ili da se zavrsi rezanje diska, kao i zbog zastite kompa od promena napona na mrezi....
pa, ja bih ti toplo preporucio APC smart-ups.. ali ako ti je to malo previse, uzmi obican APC..mislim, imas i Mustek za 30evra, ali ne znam kakav je, obzirom da ta firma generalno vise ne postoji..
:: pa, ja bih ti toplo preporucio APC smart-ups.. ali ako ti je to malo previse, uzmi obican APC..mislim, imas i Mustek za 30evra, ali ne znam kakav je, obzirom da ta firma generalno vise ne postoji..
Ja imam Trust 600VA i mogu reci da odlicno shljaka. koliko se secam po specifikaciji moze da fura nekih 15-25minuta, kada nestane struje, kad iskopam manual javicu. U svakom slucaju extra je, iako je najobicniji
Ja jesam duboko ubedjen da je APC - No.1 Medjutim moje iskustvo je sledece... Imao sam APC 5 godina i radio je k`o zmaj. Onda mu je oslabila baterija i morao sam da uzmem nov (jer bateriju ovde nisam mogao da nadjem). Posto nisam imao u tom trenutku dovoljno sredstava da kupim nov APC, opredelio sam se za jeftiniju varijantu koja je trebala da bude privremeno resenje dok ne sakupim dovoljno novca za APC... i tako za 50-ak evra kupim Mustek Powermust 800 USB. To je bilo pre 2 godine.... I evo ga i dalje radi `za sve pare` !!!! Sve nestanke struje i devijacije napona u gradskoj merezi je `odradio` bez da trepne. Drzi sigurno vise od 10 minuta (toliko sam isprobavao - a nisam isao do kraja) moju konfiguraciju koja je veoma slicna tvojoj. Sve u svemu... Nemam razloga da razmisljam o APC-u. Pozdrav
Danas sam procitao bas dosta clanaka o UPS-evima...i jos vise se zaludeo oko izbora UPS-a..
Da li mozda neko zna da li postoje problemi prilikom upotrebe UPS-a i Chieftec napajanja? Procitao sam negde da Chieftec napajanje (posebno serija GPS..,koju inace ja imam :-(((**) i UPS nikako ne idu zajedno, jer dolazi i do gasenja UPS-a prilikom nestanka struje, pa se i sam kompjuter gasi.
Dvoumim se izmedju APC BK-650 CS ili nekog Mustek PowerMust-a 1000VA...(otprilike im je ista cena, a ja sam planirao da izdvojim do cca. 100 E ) Ne znam da li je ovaj APC dovoljan za moju konfiguraciju...
I naravno da li ce da radi u kombinaciji sa Chieftec GPS 550 W.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.