Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
LC Power LC6550GP ili Cooler Master 430W
STRANA 1 OD 1
rasha44 LC Power LC6550GP ili Cooler Master 430W 19.12.2007. 00:43 T7063

status: user
broj poruka: 1492
Molim vas za jos malo pomoci, ako vas ne gnjavim.
Dvoumim se izmedju ova dva napajanja:
Cooler Master iGreen Power 430W
LC Power Silent Giant Green Power (LC6550GP) 550W

Za Cooler Master ima nekoliko izuzetno povoljnih prikaza. Svi tvrde da je super tih. Po fabrickoj deklaraci samo 17 decibela, sto je za napajanje neverovatno tiho.
LC Power mi je preporucio MACHINE. Po svim specifikacijama i ono bi moralo da bude tiho, ali nema nekih testova na netu. Ima ventilator od 14 cm.

Razlika u ceni je 2.000 din. u korist LC Power. Ne otpadaju usi, ali nije ni za zanemarivanje.
Hvala.
P.S. Izasao je GPU-Z 0.1.4, beta. Ako nekog zanima, adresa je:
http://rapidshare.com/files/77430504/GPU-Z.0.1.4.rar
pass: https://www.2baksa.net (iako je freeware)

Nightbird
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psyman znas 19.12.2007. 01:13 #36434

broj poruka: 1046
sta je najveci problem druze raso.problem je u tome sto nema kvalitetnog napajanja ispod 100 eure minimum nazalost.sve sto je ovde jeftino a navodno dobro prolazi samo na nasem trzistu i verovatno jos na nekim siromasnim trzistima koji su u nasoj klasi po standardu.e sada mozes napraviti selekciju samo po nivou buke i nista vise.cene su razlicite a kvalitet je usti u nekim izuzecima nazalost izvikan.poz
Pisko Паре као квалитет 19.12.2007. 07:49 #36444

broj poruka: 6645
Свакако има неке логике ако не знаш шта је добро, да знаш шта је скупо. И од свега овога, да има изузетака на обе стране.
ЛЦ Санга напајања која имају велике вентилаторе, ја баш не бих лицитирао колико је то децибела и у односу на шта, али су изузетно тиха. Све друог се чује у рачунару... и тако је већ две године, и, што је најгоре, никако да га отворим и очистим а мора бити прашине.... дакле, што се тиче буке, препорука у сваком случају. Које је тише, од та два, то је ствар експеримента или тврдоглавости некога од нас. Код елце-а, битно је да он вреди те паре, а, мерен неким другим развиканијим напајањима, изузетно вреди...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

MACHINE Pa dobro, bre, Raso 19.12.2007. 09:36 #36451

broj poruka: 5704
LC 6550GP je OK napajanje i moze se reci BestBuy, ali daleko do toga da je LC-power neki jaci brand. Nisam zadovoljan ostalim modelima, ali mi je ovo delovalo OK na oko, elektronika svakako nije losija nego na Chieftecu srednje klase koji korist,i po meni, bedne TAEPO elektrolite i manje prigusnice. Ima korektne i stabilne napone. Dobijas 2 godine garancije. CM je svakako bolji izbor ako je cena slicna. Taj model sam ugradio kod par ortaka i svi su zadovoljni, mada se vecina zali na ostale modele iz njihove kuhinje, neki ih hvale do besvesti a neki pljuju do groba. Slobodno pazari posto dobijas 2god.gar. za to vreme ce se pokazati kakvo je!

- R a v e n L o r d -

Vaskev re 19.12.2007. 09:52 #36455

broj poruka: 1673
Velicina kalemova i transformatora je obrnuto srazmerna frekvenciji rada PWM kola, dakle na oko ne znaci nista tako da nemoj da te to vodi kao merilo kvaliteta. MSI napajanje je veoma lepo zamisljeno, neki model od 400W koje jako lepo moze da se doradi da bude jos bolje, ali iako je imalo sve moguce nalepnice o nekakvim testovima koje je proslo grana za 12V je bila prilikom lemljenja spojena na masu. To napajanje nikada nije probano, jer da jeste odmah bi se ustanovilo da je neispravno. Ipak posle generalnog sredjivanja, dodavanja dodatnih dioda (radi bolje raspodele snage-toplote) napajanje je postalo veoma dobro i pouzdano i absolutno besumno (12cm sa automatskim podesavanjem brzine). Dok me je recimo Chieftech 420W totalno razocarao kvalitetom izrade, ovo je moj licni utisak i mozda gresim ali tako mi se cini. Nisam imao vremena da ga detaljnije prostudiram.

MaliAbner LCPower 19.12.2007. 10:01 #36456

broj poruka: 7769
Ovo napajanje ima garantovani (non stop nakon dobrog grejanja mada je ono meni uvek hladano cak i letos na +43 bez klime) napon 380w + ostatak, a u piku 15-tak minuta moze da gura 550w.
Koliki je konstantni napon tog Cooler Mastera ne znam ali ne verujem da je non stop 420w, njih ima tri modela i samo jedno je pravo a druga dva su daleko losijeg kvaliteta (citati ne isporucuju tih 420w non stop nego samo u piku).

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

MACHINE Re: re 19.12.2007. 10:17 #36460

MS-industrial napajanja su prilicno losa, sama izrada je losija od Chiefa. Mozda su ona zasebna nesto bolja ali to je i dalje slabije nego Codegen i LC-power. U svakom pogledu nijedno se ne moze meriti sa Astec koji ide uz brand konfiguracije a niti ima masivne prigusnice i trafoe niti neke PFC oc/ov zastite, ali je zato ostatak elektronike prilicno brendiran, izuzetno pouzdan i posle 5 godina non-stop rada uprkos spartanskom izgledu...LC6550GP je po meni sasvim dobar model i kviiltet svakako opravdava cenu, bez daljnjeg

- R a v e n L o r d -

:: Velicina kalemova i transformatora je obrnuto srazmerna frekvenciji rada PWM kola, dakle na oko ne znaci nista tako da nemoj da te to vodi kao merilo kvaliteta. MSI napajanje je veoma lepo zamisljeno, neki model od 400W koje jako lepo moze da se doradi da bude jos bolje, ali iako je imalo sve moguce nalepnice o nekakvim testovima koje je proslo grana za 12V je bila prilikom lemljenja spojena na masu. To napajanje nikada nije probano, jer da jeste odmah bi se ustanovilo da je neispravno. Ipak posle generalnog sredjivanja, dodavanja dodatnih dioda (radi bolje raspodele snage-toplote) napajanje je postalo veoma dobro i pouzdano i absolutno besumno (12cm sa automatskim podesavanjem brzine). Dok me je recimo Chieftech 420W totalno razocarao kvalitetom izrade, ovo je moj licni utisak i mozda gresim ali tako mi se cini. Nisam imao vremena da ga detaljnije prostudiram
::
BAnefi LC 7560 19.12.2007. 11:10 #36470

broj poruka: 114

B.F.

Muislim da kada je u pitanju napajanje treba preseci i kupiti sto bolje.
U ovom slucaju preporucio bih lc-7560. Cena je 3800 u atom-u.
Imam ga vec neko vreme i odlicno je. 560w i ne cuje se.
Pozdrav
BAnefi LC 7560 19.12.2007. 11:11 #36471

broj poruka: 114

B.F.

Muislim da kada je u pitanju napajanje treba preseci i kupiti sto bolje.
U ovom slucaju preporucio bih lc-7560. Cena je 3800 u atom-u.
Imam ga vec neko vreme i odlicno je. 560w i ne cuje se.
Pozdrav
rasha44 Jos jednom 19.12.2007. 12:20 #36482

hvala svima. To mi je bila poslednja dilema. Ostalo sam vec narucio.
Idem na LC Power. Ipak 2.000 din. nisu za bacanje. To je, recimo jedan Hyper TX II i jos da ostane sica.

HVALA!
Nightbird

popovl Bez puno razmisljanja LC Power 19.12.2007. 12:59 #36485

broj poruka: 149
LC power:

1. Kad budes uzeo u ruke LC Power,neke stvari ce ti biti jasne.
Kvalitet,bez trunke stednje.Tih,bolje reci necujan.
2. 550W
3. Moje napajanje radi vec punu godinu,bez ikakvih anomalija.
4. Cena,nije puno dati 50 Eura za tako nesto.
5. Nekoliko puta su mi padale zice + i - na kuciste,i dolazilo je do kratkog
spoja.Napajanje se samo preventivno ugasilo.Upalis komp,i vozi dalje.

CoolerMaster:

Ovakvu debatu je imao moj drugar samnom,koje napajanje.Nece on LC,nije nikad cuo.
Dobro uzmi CM.Super silent,moj ku.rac,pre bih rekao super wind tunel.Coveku se ne ukljucuje kompljuter,jer mu smeta i dok igra preko slusalica!Jedino da istreses 100 eura,za neki bolji model,a onda ces da se pitas kome i zasto si dao 50 Eura vise.

Vaskev re 19.12.2007. 15:34 #36504

broj poruka: 1673
5. Nekoliko puta su mi padale zice + i - na kuciste,i dolazilo je do kratkog
spoja.Napajanje se samo preventivno ugasilo.Upalis komp,i vozi dalje.

Kako li si samo to uspeo kad su kod PC-ja od pamtiveka konektori konstruisani bas da se ovakve stvari ne desavaju.

MACHINE Re: re 19.12.2007. 17:02 #36513

Heheh, bas tako Vaskev, cak minu i ne steti, posto je masa zajednicka kao i zemlja. Mozda se i njemu kao i meni desavalo da izvod unimera koji ulazi u molex (+5V i +12V) dodirne ivicu sasije (onaj metalni pipak/pointer) i tako napravi KS.

- R a v e n L o r d -

:: 5. Nekoliko puta su mi padale zice + i - na kuciste,i dolazilo je do kratko
:: spoja.Napajanje se samo preventivno ugasilo.Upalis komp,i vozi dalje
:: Kako li si samo to uspeo kad su kod PC-ja od pamtiveka konektori konstruisani bas da se ovakve stvari ne desavaju
rasha44 Kupovina zavrsena! 19.12.2007. 19:43 #36531

Posto ste mi mnogo pomogli, red je da vas obavestim da smo danas (moja drugarica i ja) kupili celu konfiguraciju. Sad mi ostaje da je spakujem, instaliram i podesim Win XP SP2, dodajuci sve apdejtove, i sve pratece programe.
Abit IP35-E
Intel Core2Duo E4500
Gainward GeForce 8600GT Golden Sample Goes Like Hell - 256MB
Seagate Baracuda 250 GB 7200/16MB Sata II
Gail Ultra 2GB (2x1GB) 800MHz (4-4-4-12)
LG DVD-ROM
Pioneer DVR 212Bk Sata
Creative X-Fi Xtreme Audio
Coller Master Hyper TX II
LC Power Silent Giant LC6550GP
Kuciste Cooler Master Cavalier 3
Cena 50.300 din. ili oko 640 EUR, po danasnjem kursu. Ovu konfiguraciju bih bolje i vise koristio ja nego moj prijatelj, ali kad je bal - nek je novogodisnji.

Jos jednom, hvala svima.

P.S. MACHINE, no hard feelings. Ja tebi apsolutno verujem. Samo sam hteo da cujem misljenja ljudi koji koriste to napajanje.

Nightbird

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs