Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
PC/USB bridge, koji, gde i posto?!
STRANA 1 OD 1
MACHINE PC/USB bridge, koji, gde i posto?! 15.12.2007. 13:15 T7001

status: user
broj poruka: 5704
Zna li neko gde bih mogao nabaviti USB-USB (male-male) kabl sa kotrolerom po standardu 1.1 i 2.0 a koji spaja 2 masine, lokalno. Ne znam da li svi imaju posebnu aplikaciju za rutiranje podataka sa jednog diska na drugi ili ne, verovatno je driver obavezan?! Nesto slicno su imali profeseionalni modeli KVM switch-ova (Linksys, D-Link, Roline...) ali toga kod nas nema ili kosta >70e, jer su i im i obicni KVMovi oko 50e. Meni Digitus DC/OC 12 odlicno obavlja posao ali mi treba i ovaj `mostic`. Mad aimam R-Driver II koji je ovde ograniceno upotrebljiv. KOliko kostaju, koji je brand i gde ga uzeti? Hvala na odgovorima!

- R a v e n L o r d -
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Re: 15.12.2007. 13:44 #35997

broj poruka: 1492

Nightbird

rasha44 Re: 15.12.2007. 13:47 #35998

broj poruka: 1492
Pogledaj u BG Elektroniku. Imaju neke Holandske, sa drajverima, za 1.150 din. U Web House su dobili takve kablove ali bez drajvera, pa su ih vratili uvozniku. Ostali koje ja znam, nemaju to sto ti treba.

Nightbird

Pisko Senilnost 15.12.2007. 13:58 #36001

broj poruka: 6645
Nema pojma da se setim gde sam čitao, razmatrao, nameravao da kupim... pre godinu-godinu i po neki od časopisa koje kupujem je lepo odradio (plaćeni reklamni, naravno) članak gde firma, ja verujem - iz Niša, a nije Packman, reklamira kablove, fore za rad sa dve tastature i monitora na jednom računaru i čini mi se to.... ali, nema pomoći da se setim. Nešto mi smrdi na SK, ali stvarno nisam siguran jer ih kupujem tušta i tma.
U svakom slučaju: NIKAKO ne spajaj klasičnim a/a usb kablom jer zbog činjenice da kroz kabal ide i napajanje (sa oba računara) i neminovne razlike u potencijalu, može doći do spaljvanja elektronike usb kontrolera na jednoj ili obe ploče, a, može da rikne i napajanje.
Softver je neminovan, jer se u sred kabla nalazi nešto malo ruterske elektronike koja to zahteva...
Evo ti link gde se bar navode koraci u instalaciji i korišćenju takve #mreže.

http://www.hardwaresecrets.com/article/248

MACHINE Auuu, bre, Pisko 15.12.2007. 14:01 #36002

pa ti kao da pricas sa amaterom?! Kakav crni str8 kabl USB-USB, pa ja jesam lud ali ne ovoliko. Lepo sam rekao USB/PC bridge posredstvom konverzionog kontrolera...

- R a v e n L o r d -

:: Nema pojma da se setim gde sam čitao, razmatrao, nameravao da kupim... pre godinu-godinu i po neki od časopisa koje kupujem je lepo odradio (plaćeni reklamni, naravno) članak gde firma, ja verujem - iz Niša, a nije Packman, reklamira kablove, fore za rad sa dve tastature i monitora na jednom računaru i čini mi se to.... ali, nema pomoći da se setim. Nešto mi smrdi na SK, ali stvarno nisam siguran jer ih kupujem tušta i tma
:: U svakom slučaju: NIKAKO ne spajaj klasičnim a/a usb kablom jer zbog činjenice da kroz kabal ide i napajanje (sa oba računara) i neminovne razlike u potencijalu, može doći do spaljvanja elektronike usb kontrolera na jednoj ili obe ploče, a, može da rikne i napajanje
:: Softver je neminovan, jer se u sred kabla nalazi nešto malo ruterske elektronike koja to zahteva..
:: Evo ti link gde se bar navode koraci u instalaciji i korišćenju takve #mreže
::
:: http://www.hardwaresecrets.com/article/24
markopvict Re: PC/USB bridge, koji, gde i posto?! 15.12.2007. 15:24 #36006

broj poruka: 4515
cemu sve to? Zasto zelis bas tako da povezes 2 masine?

:: Zna li neko gde bih mogao nabaviti USB-USB (male-male) kabl sa kotrolerom po standardu 1.1 i 2.0 a koji spaja 2 masine, lokalno. Ne znam da li svi imaju posebnu aplikaciju za rutiranje podataka sa jednog diska na drugi ili ne, verovatno je driver obavezan?! Nesto slicno su imali profeseionalni modeli KVM switch-ova (Linksys, D-Link, Roline...) ali toga kod nas nema ili kosta >70e, jer su i im i obicni KVMovi oko 50e. Meni Digitus DC/OC 12 odlicno obavlja posao ali mi treba i ovaj `mostic`. Mad aimam R-Driver II koji je ovde ograniceno upotrebljiv. KOliko kostaju, koji je brand i gde ga uzeti? Hvala na odgovorima
:: - R a v e n L o r d -
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Re: PC/USB bridge, koji, gde i posto?! 15.12.2007. 15:37 #36007

U vecini slucajeva mogu i patch LAN kablom, ali neke masine koje mi dolaze na servis nemaju Ethernet adapter vec samo USB 1.1

- R a v e n L o r d -

:: cemu sve to? Zasto zelis bas tako da povezes 2 masine
:: :: Zna li neko gde bih mogao nabaviti USB-USB (male-male) kabl sa kotrolerom po standardu 1.1 i 2.0 a koji spaja 2 masine, lokalno. Ne znam da li svi imaju posebnu aplikaciju za rutiranje podataka sa jednog diska na drugi ili ne, verovatno je driver obavezan?! Nesto slicno su imali profeseionalni modeli KVM switch-ova (Linksys, D-Link, Roline...) ali toga kod nas nema ili kosta >70e, jer su i im i obicni KVMovi oko 50e. Meni Digitus DC/OC 12 odlicno obavlja posao ali mi treba i ovaj `mostic`. Mad aimam R-Driver II koji je ovde ograniceno upotrebljiv. KOliko kostaju, koji je brand i gde ga uzeti? Hvala na odgovorima
:: ::
:: ::
:: :: - R a v e n L o r d -
imarkovic .. 15.12.2007. 15:59 #36010

broj poruka: 18996
KVM Korega, koji je bolji od Digitusa , sa 4porta, kosta 2500din, mozda linksys kosta 50evra, a za USB2USB probaj u Logou./.www.logo.co.yu, ili multicom-u., a probaj i racunari.net
MACHINE Mislis Corega? 15.12.2007. 16:34 #36013

To je ista klasa kao i kopija Roline pod nazivom Rotronic (Bulgaria). Naime ja sam imao D-Link 2PC KVM ali mi je on brljao sliku na Sony-ju 21` iako je bio kvalitetnije izrade sa shirmovanim VGA kablovima, jedino ovaj Digitus ne utice na losiji kvalitet slike. Na vecini ostalih firmiranih sam dobijao duhove, kako ne znam, niti sam imao zivaca da utvrdjujem, nakon 5 isprobanih zadrzao sam Digitus (koji je u koncernu zajedno sa austrijskim Assmann-om koji pravi odlicne kablove, kao oni vaze za kineske nemce...)

- R a v e n L o r d -

:: KVM Korega, koji je bolji od Digitusa , sa 4porta, kosta 2500din, mozda linksys kosta 50evra, a za USB2USB probaj u Logou./.www.logo.co.yu, ili multicom-u., a probaj i racunari.net
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs