Onda na novom ventilatoru zabuši rupe 5mm ka unutra, burgijicom istog promera kao što je su postojeće rupe, i rešio si stvar. Nisi u problemu sve dok je spoljašnja dimenzija ventilatora odgovarajuća (a verovatno ni ne mora da bude identična). To što će se vijak uhvatiti za tanji deo plastike, nevažna je stvar - poenta je da će držati, samo je fora da ti ne pretegneš. Mislim da je ovo 10 puta jednostavnije nego da kod nas pokušavaš da tražiš nešto čega nema sad za odmah (jer si rekao `hitno`) - kasnije, ako ti je baš zapelo da u napajanju držiš originalni ventilator, 135x135mm uvek možeš da poručiš od kineza i sačekaš ga koju nedelju.
Kao privremeno (ali i trajno) rešenje, čak i plastične vezice mogu da pomognu.
To je fakticki 14 cm ,135 mm niko i ne radi .Ali taj ti je bucan ,ja bih pre stavio 12 cm. Ja sam stavljao na moje kuciste 14 cm posto kuciste ima za sve dimenzije ventilatora ,pa sam vratio na 12 cm posto se bas cuo ,sad mozda i nije do venilatora ,ali bas se cuo ,pa sam vratio na 12 cm.
:: ...ne znam dal si nasao, ali ako mozes uglavi nesto da ti radi dok ti ne stigne, a na AliExpress sam nasao tonu tih ventilatora :: :: https://www.aliexpress.com/w/wholesale-135mm-pc-fan.html?spm=a2g0o.productlist.search. :: __________________________ :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: AMD R7 5800X3 :: AMD B450 :: AMD RX 7800X :: 2x 16GB DDR4 3.2GH :: 1x 1TB M. :: 1x 480GB SS :: 1x 750GB SATA II :: Antec VP700 :: ::
јако пуно вентилатора сам средио (дугорочно), тако што расклопим вентилатор (одлепи се налепница, скине зегер), очисти лепо од прашине итд., капне пар капи машинског уља на ротор и то је све. Скопиш назад са зегером лепо и радиће као што је и радио.. После ако хоћеш поручуј вентилатор за резерву.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
Uradio sam ja to kod ovog 14 cm ,ne vredi cuje se ne znam sta je ,pa sam vratio 12 cm ,kuciste MS inace ne cujem da radi (to je ono sa providnom stranicom),moze da se primeti jedino po power lampici ,a 3x12 cm napred ,pozadi 12 cm i gore 1x 12 cm .
:: јако пуно вентилатора сам средио (дугорочно), тако што расклопим вентилатор (одлепи се налепница, скине зегер), очисти лепо од прашине итд., капне пар капи машинског уља на ротор и то је све :: Скопиш назад са зегером лепо и радиће као што је и радио. :: После ако хоћеш поручуј вентилатор за резерву :: :: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”. :: ::
Broj postavljenih tema: 60412. Broj poslatih odgovora: 647571. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.