Imam TPlink nano ali je sad posle godinu dana poceo da zeza sa konekcijom, proguta slova ili otkuca nekoliko njih za redom, probao na 2 tastature. Sam dongle je na OK mestu, na visini od 1.5m i nekih 4m od periferija ali eto zeza, ne znam da li je do marke pa recimo Asus ili neki treci ne bi zezao iako je nano adapter. Ili mislite da je ovaj istpod najbolji izbor za radnu stanicu koja je 4m od radnog stola (5m HDMI sa zukiom na monitoru rasdi perfektno ali eto konekcija sa BT ne).
Uzeo sam Asusov neki mali pre 2g, radi i dalje bez problema, i to nakačen pozadi na kućište iza tone opreme na stolu. Povezuje se bez problema na zvučnike koji su 5m udaljeni.
Ako je radio kako treba, mogao je samo da crkne. Problemi koje opisuješ su problemi sa interferencijom sa drugim uređajima ili izvorima zračenja, preciznije, koji su se u međuvremenu pojavili u blizini. Problem se obično rešava tako da se natera uređaj da izabere drugi kanal na kome radi (ne mogu da tvrdim za sve, ali, većina BT uređaja kao i wireless, imaju na raspolaganju set kanala na kojima mogu da rade). Pri prvom uspostavljanju veze, BT se kod uparivanja povežu na prvi kanal koji ispunjava uslove. Ako takvih kanala nema (prevelike smetnje ili krš uređaji, ili prevelika udaljenost i prepreke), ni ne povežu se. Problem koji opisuješ je da se izvor smetnje ili nove fizičke prepreke koje ometaju prijem, pojavio naknadno. Proveri na koji način se menjaju kanali - raspari i spari ponovo, ako nema nikakvog reset dugmeta ili softverskog `prekidača` kojim se to postiže. Ako treba, nekoliko puta. Tek ako ni onda nije u stanju da se odluči za kanal bez smetnji, onda ti treba `jači` odnosno, osetljiviji uređaj. I, tu ne robuj toliko marki, već verziji protokola. BT 5.X gde je X što veći. Noviji protokoli prosto urnišu uređaje sa starijom verzijom BT-a (baš kako se tebi manifestuje) gde ovaj stari ostane kao riba na suvom, gubi konekciju, gubi kvalitet, nisu u stanju da se poveže gde je gomila uređaja na istom mestu, i, ne mogu tom brzinom. Naravno, verzija protokola mora biti podržana na OBE strane za punu funkcionalnost, ali, verovatno će kao prijemnik, `baza`, doprineti poboljšanju i sa starim periferijama, jer će manje biti osetljiv na ostale izvore BT smetnji.
`In the early 1970s Dr. Robert O. Becker, as a result of his research on the biological role of internal electricity, warned in Technology Review that electromagnetic pollution was real and widespread.`
`concluding that EMFs, which invariably cause changes in brain waves, can ultimately affect the immune system and lead to a wide variety of disease states. `
godina je 2025. ko zna koliko je to napredovalo, ali kako kolega rece pojacaj ti to jos malo za svaki slucaj .)
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
I meni deluje da su u pitanju smetnje prouzrokovane signalom nekog drugog bežičnog uređaja. Koristio sam UB500 Nano do pre nekoliko dana (skoro dve godine), i jedine probleme sa gubitkom konekcije sa Xbox kontrolerom sam iskusio posle kupovine bežičnih slušalica. Kada sam donglove rasproredio tako da ne smetaju jedan drugom, problemi sa gubitkom konekcije su prestali. Za ovih nekoliko dana koliko koristim blutut sa nove matične, problema sa konekcijom takođe nije bilo.
Pročitah pozitivne recenzije o njemu, 6 i kusur dolara plaćen na Aliju krajem maja tekuće godine. Proverio čip, jeste 5.3 standard (LMP 12.45992). Nano je varijanta (bez klasične antene), domet po stanu normalan (nisam merio konkretno dokle dobacuje, koristi se za slušalice i zvučnik, radijus 5-6m). Generički Win11 drajver...
Mada, pročitaj Piskove mudre reči. Pogasi sve bežično što imaš okolo, pa čekiraj tada BT konekciju (sistem eliminacije). Ako ti je dongle na produžnom usb kablu, proveri prvo kabl
Broj postavljenih tema: 60369. Broj poslatih odgovora: 647131. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.