Logitech Hero g502 desni klik problem i skidanje slidera/klizaca.
STRANA 1 OD 1
Dexter013
Logitech Hero g502 desni klik problem i skidanje slidera/klizaca.
19.08.2024. 11:10
T69274
status: user broj poruka: 17093
Poz ljudi, imam problem.
mis i softver je odlican, Logitech Hero g502 ali u poslednje vreme desni klik je poceo da zeza prilikom drzanja, dakle sam kratak klik je uvek ok, radi, ali kad se drzi i treba da ostane pritisnut, prekida na kratko pa onda opet kao drzi i tako u krug. Uzasno iritantno u radu kad se nesto selektuje ili u igrama kad drzim desni klik za AIM ili slicno.
Gledam po netu cesta je pojava bas za desni klik, kazu da je samo zaprljano, i nasao sam klipove gde i kako da se lako i brzo ocisti.
Ali...
Problem je sto su srafovi ispod slidera, dakle kad se jednom odlepe i skinu nikad vise se ne vrate kako je bilo i uvek ispadaju po ivicama i grebu po podlozi.
Da li neko zna da li mogu da se negde kupe, ili naruce poruce, ili kako da se nekako vrate kao da nikad nisu ni skidani?
могуће је скинути их и вратити лепо, загрејеш феном мало, скинеш пинцетом, после их мало исправиш и вратиш, нећеш имати проблема. Ако их не загрејеш, остаће део са лепком и онда ћеш их уништити...
Има на алиекспресу нови глајдери, води рачуна само да буду дебљи (као оригинални).
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
imao identican problem, posle nekog vremena kad me dobro iznervirao ja opicim desni klik jedno 4 puta malo jace i proradio normalno, sad je kod drugara i dalje radi a ja sam uzeo g502x koji ne bi trebalo da ikada ima taj problem
Није клик-клак, код тог миша морају да се замене прекидачи тако што се одлеме стари (добром лемилицом и вакум пумпицом или плетеницом) и залеме нови. Није то лак посао, јер ако се много загреје лемилицом, могу се лако оштетити танани бакарни водови на плочи, успут направити још већа штета, ако ниси то радио раније, боље немој.
Углавном, замена је најбоље решење, немој да пратиш та упутва са нета за чишћење, то су глупости и та решења кратко држе воду. Ако хоћеш стварно да очистиш, без да мењаш прекидаче, мораш да их расклопиш (док су на плочи), а за то ти треба хируршки скалпер, или микро равни шрафцигер да би пажљиво расклопио кућиште, извадио бакарну полугицу која је танка као длака, пинцетом, очистиш оксидиране делове најнежнијом шмирглом, очистиш изопропилом и после све то вратиш и склопиш назад како је било, а да се делови не разлете по соби :).
@агресор, нажалост ударање није решење, можда ти тренутно ради, али опет ће се тај проблем вратити, а можеш и да тако оштетиш маску миша и после да не можеш да га користиш више. G502X је добар миш, али сваки лоџитек је подложан том проблему са дуплим кликовима, годинама је то тако, зато што су у сваком Omron прекидачи из Кине, лоши материјали који оксидирају. Тамо негде таман пред истеком гаранције почиње да се дешава, или после годину и по.
:: Ako menjam prekidace, ako nije samo zaprljano, to je neki klik klak, i gotovo, :: ili treba i lemilica i znanje :: :: Cpu:AMD 7600x 5ghz+Aorus80 :: GPU: 4070ti :: Ram: 6400mhz 32Gb ddr :: SSD:Samsung 1tb + 500g :: MBO:MSI B65 :: Case:MASTERCASE H50 :: PSU:Corsair 850 :: Keyboard: NatecRX2 :: Mouse:Logitech Hyperio :: Screen:ViewSonic 32 :: ::
Hvala covek, koje i odakle da porucim prekidace bas za moj mis? Ima ovde u pancevu emol i jos jedno mesto koji rade te fine radove tako da odnecu im tamo i platiti da se ne petljam sa time kad ne znam.
nisam ni rekao da je udaranje adekvatno i trajno resenje, nego da je meni pomoglo a G502x ima opticke prekidace koji opet imaju mehanicki element ali je drugi dizajn i garantuju da se sa time izbegava bas to dupli klik i dobija se precizniji klik sa brzim odzivom
@Dexter013
nabavi prekidace ali probaj pre lemljenja probaj da malko jace tapnes po desnom kliku, mozda ti resi ili odlozi problem
:: Hvala covek, koje i odakle da porucim prekidace bas za moj mis :: Ima ovde u pancevu emol i jos jedno mesto koji rade te fine radove tako da odnecu im tamo i platiti da se ne petljam sa time kad ne znam :: :: Cpu:AMD 7600x 5ghz+Aorus80 :: GPU: 4070ti :: Ram: 6400mhz 32Gb ddr :: SSD:Samsung 1tb + 500g :: MBO:MSI B65 :: Case:MASTERCASE H50 :: PSU:Corsair 850 :: Keyboard: NatecRX2 :: Mouse:Logitech Hyperio :: Screen:ViewSonic 32 :: ::
pa stavljao na problematicne ,ali ako nije vican lemljenju bolje da to ne radi i meni se siebo jedan Logitech ,ni oni nisu sto su bili nekad.Uzeo sam Xiaomi sa BT odlican mis.
Broj postavljenih tema: 60353. Broj poslatih odgovora: 646985. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.