Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Kyocera kyocera fs-1125mfp
STRANA 1 OD 1
operator Kyocera kyocera fs-1125mfp 08.08.2024. 21:26 T69272

status: user
broj poruka: 4288
Sa Kyocera uređajima samo sam se susretao sa štampačima, ali prvi put sa multifunkciponalnim.
Uređaj im je najnoviji i problem je bio da se instalira.
Moje pitanje ide za koji softver radi sa njihovim skenerom, pošto im je dosta rudimentalna aplikacija za skeniranje?
Da ne moram skidati 20 aplikacija, koje aplikacije rade na starom C2D 7500, 4 GB ddr2, ssd 128GB i integrisanom grafičkom?
Win 10 1809 verzija koja nije nadograđena i može koristiti samo via driver, jer Twain driver ne postoji za taj model.
Naime, treba mi osnovna aplikacija za skener koja radi sa ovim modelom i da prepoznaje samo via driver, pošto im njihova aplikacija ne radi bez twain drajvera i nema dodatnih opcija za skeniranje tipa 10 stranica za redom u PDF ili osnovno editovanje skeniranog materijala bez da se prelazi u druguaplikaciju.
Da napomenem da sve radi kako treba pod win 7 64 bita, ali na win 10 i win 11 nikako.

Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Kyocera kyocera fs-1125mfp 08.08.2024. 22:33 #682242

broj poruka: 19061
https://www.kyoceradocumentsolutions.eu/en/about-us/contact-us.html

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: Sa Kyocera uređajima samo sam se susretao sa štampačima, ali prvi put sa multifunkciponalnim
:: Uređaj im je najnoviji i problem je bio da se instalira
:: Moje pitanje ide za koji softver radi sa njihovim skenerom, pošto im je dosta rudimentalna aplikacija za skeniranje
:: Da ne moram skidati 20 aplikacija, koje aplikacije rade na starom C2D 7500, 4 GB ddr2, ssd 128GB i integrisanom grafičkom
:: Win 10 1809 verzija koja nije nadograđena i može koristiti samo via driver, jer Twain driver ne postoji za taj model
:: Naime, treba mi osnovna aplikacija za skener koja radi sa ovim modelom i da prepoznaje samo via driver, pošto im njihova aplikacija ne radi bez twain drajvera i nema dodatnih opcija za skeniranje tipa 10 stranica za redom u PDF ili osnovno editovanje skeniranog materijala bez da se prelazi u druguaplikaciju
:: Da napomenem da sve radi kako treba pod win 7 64 bita, ali na win 10 i win 11 nikako
::
:: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
dzonihsv rešenje 09.08.2024. 04:39 #682243

broj poruka: 331
https://www.naps2.com/

blackwolf - - - - - 09.08.2024. 05:03 #682244

broj poruka: 1512
mislim da sam se baš sa ovim printerom zezao pre nekih mesec dana, naps bih obično preporučio ali ako se dobro sećam nisam nikako mogao da nateram adf da radi preko njega. Probaj možda budeš imao više sreće.

Black Wolf

imarkovic Re: - - - - - 09.08.2024. 12:02 #682247

broj poruka: 19061
Можда да пробаш са AbyyFineReader, то је најбоље за OCR и остало.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: mislim da sam se baš sa ovim printerom zezao pre nekih mesec dana, naps bih obično preporučio ali ako se dobro sećam nisam nikako mogao da nateram adf da radi preko njega. Probaj možda budeš imao više sreće
:: Black Wolf
blackwolf Re: Re: - - - - - 09.08.2024. 22:36 #682249

Ne treba mi OCR uopšte, samo sam hteo da osposobim adf, ali naps neće nikako da pronađe adf na wia drajveru koji je jedini dostupan na ovom skeneru.
Nekako sam uspeo preko windows ugrađene sken aplikacije da aktiviram adf, ali to je toliko zastarelo da nema svrhe koristiti. moguće da postoji neka aplikacija na kojoj je radi ali ja je nisam pronašao.
same sken aplikacije su skoro i prevaziđene, svaki normalan mfp ima opciju slanja preko mreže ili maila.

Black Wolf

:: Можда да пробаш са AbyyFineReader, то је најбоље за OCR и остало
:: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: :: mislim da sam se baš sa ovim printerom zezao pre nekih mesec dana, naps bih obično preporučio ali ako se dobro sećam nisam nikako mogao da nateram adf da radi preko njega. Probaj možda budeš imao više sreće
:: ::
:: :: Black Wolf
siki069 Abyx 10.08.2024. 15:02 #682250

broj poruka: 442
Probati AbyyFineReader.
Probati da se drajver od Win7 podmetne pod Win10.

blackwolf Re: Abyx 10.08.2024. 19:10 #682252

Ma to bilo nešto za prvu ruku sada mi više ne treba, sada sam na toj lokaciji kupio IR5535i, taj kopira, skenira, hefta, vodi kera na šetnju :D
Probao sam da podmetnem i win 7 drajver, ali mi nije uspevalo.
Operater, javi ako si uspeo nešto, meni nije ovaj printer više pri ruci da probam abby.

Black Wolf

:: Probati AbyyFineReader
:: Probati da se drajver od Win7 podmetne pod Win10
operator re 10.08.2024. 22:13 #682253

Jedino riješenje na Win 10 i win 11 sa ovim idiotskim MFP jeste da se skenira wia drajverom u folder, pa da se .BMP konvertuje u PDF. Ne pokušavajte bilo šta složenije da konvertujete u OCR alatima, popizdićete.
Interesantno, ni jedna aplikacija koji služi za skeniranje koje sam probao ne radi sa ovim multifunkcionalnim printerom.
Aplikaciju koju koristi lik u fotokopirnici JEDINI radi sa skeniranim slikama i da ih konvertuje u PDF. Ovo je jedina aplikacija koji radi sa ovim debilnim uređajem.
https://www.pdfill.com/free_pdf_editor.html
Ovakvo nešto mi se nije desilo od Win NT i Milenium Edition.

Probao bar 20 online i više od 10 offline aplikacija i ni sa jednom ne radi pod win 10 ni win 11.
Čak sam probao od starih Kyocera MFP 1090 da prepravim drajver i da ga natjeram da radi kao twain drajver i ne radi. Dobijam samo hijeroglife.
Nije mi samo jasno kako uopšte prodaju nefunkcionalnu spravu koja sa njihovim drajverom ne radi.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.

blackwolf Re: re 11.08.2024. 02:26 #682254

Da i ja sam samo ovo rešenje našao, jebote mislio sam da je kyocera malo jači brend iako nije toliko zastupljen kod nas, koliko je teško bilo platiti nekoga da napiše twain drajver, koji bi se koristio ne samo na ovom štampaču nego na destini drugih. Mada vrlo moguće da je namjerno odrađeno da te natera da kupiš novi uređaj, ali meni posle ovoga ne bi palo na pamet da kupim kyoceru.

Black Wolf

:: Jedino riješenje na Win 10 i win 11 sa ovim idiotskim MFP jeste da se skenira wia drajverom u folder, pa da se .BMP konvertuje u PDF.
siki069 Kojočera 11.08.2024. 02:37 #682255

Crni Vuče da ne veruješ koliko su zastupljeni.
Uvukli su se u državne firme i javna preduzeća.

Maksimalno nekorektno.
Ovaj model je izašao 2012-te i obavezno mora imati drajvere za Win10 iz 2015-te godine. Zakonski je valjda 5 godina podrške.
To ovde nije ispoštovano.
Najgore u celoj priči što ima u Srbiji da se kupi kao nov.
28.000 dinara.

Prvi dvostrani štampač na poslu smo dobili upravo Kojočera. Ne znam sad koji model tačno.
Imao je bag u drajveri. Dvostrano je mogao da štampa samo računar na koji je vezan. Kada bilo ko kome je on šerovan pusti dvostranu štampu, sve pukne i mora da se restartuju svi računari. Priznali su grešku, ali novi drajver nisu nikada napisali.

blackwolf Re: Kojočera 11.08.2024. 03:25 #682256

To kada se neko ugradi u loš proizvod mi je poznata priča, došao u sadašnju firmu, neko pre mene kupio par nekih lexmarka, ne postoji zamenski toner, original je 10-15k din, za 3k strana što svare za mesec dana, eliminisao sve to kada sam direktoru objasnio koliko je neisplativo, kupio hp/canon, toneri 1000din.

Black Wolf

:: Crni Vuče da ne veruješ koliko su zastupljeni
:: Uvukli su se u državne firme i javna preduzeća
:: Maksimalno nekorektno.
:: Ovaj model je izašao 2012-te i obavezno mora imati drajvere za Win10 iz 2015-te godine. Zakonski je valjda 5 godina podrške
:: To ovde nije ispoštovano
:: Najgore u celoj priči što ima u Srbiji da se kupi kao nov
:: 28.000 dinara
:: Prvi dvostrani štampač na poslu smo dobili upravo Kojočera. Ne znam sad koji model tačno
:: Imao je bag u drajveri. Dvostrano je mogao da štampa samo računar na koji je vezan. Kada bilo ko kome je on šerovan pusti dvostranu štampu, sve pukne i mora da se restartuju svi računari. Priznali su grešku, ali novi drajver nisu nikada napisali
gatekeeper re fs-1125mfp 11.08.2024. 13:07 #682257

broj poruka: 514
Ima na proizvodjacevom sajtu neki sccener twain driver za win 10,al za tursko trziste...sad dal radi ne znam..
Onde gde pise İşletim Sistemini Seçin: izabrati win 10
pozz..
https://www.kyoceradocumentsolutions.com.tr/tr/support/downloads.name-L3RyL3RyL21mcC9GUzExMjVNRlA=.html

siki069 Twain 11.08.2024. 19:12 #682259

Kad se odabere Win10 onda nema Twain drajvera.

gatekeeper re 11.08.2024. 19:21 #682261

Skini Scanner driver (2.0.11) tu se nalazi u zip-u
U direktorijumu Twain imas fajl Twain.pnf koji mozes otvoriti notepadom,isti je kao inf-fajl samo je extension stavili pnf

operator Re 11.08.2024. 20:27 #682262

Druže, odvojio sam 3 dana po 7 sati da prepravi drajver koji radi sa 1090 mfp, ali sa njim prijavi da je sve u redu, ali štampa hijeroglife. Ne podržava Twain driver. Iz Kjocere mi nisu ništa odgovorili.

gatekeeper Re: Re 11.08.2024. 21:04 #682263

Ono ti je link od fs-1125mfp,al ako kazes da ne radi budzeni 1090 onda nece ni ovaj njihov oficijalni..pozz

:: Druže, odvojio sam 3 dana po 7 sati da prepravi drajver koji radi sa 1090 mfp, ali sa njim prijavi da je sve u redu, ali štampa hijeroglife. Ne podržava Twain driver. Iz Kjocere mi nisu ništa odgovorili
:: Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću
operator Re 12.08.2024. 00:59 #682266

Nema Twain drajvera u paketu koji si poslao.
Dobio sam od Kyocere link prema njihovom softveru, ali sadrži samo via drajver. Twain drajvera nema, jer ne postoji.
Nisu ga nikada napravili.
DVD za 1x25 mfp drajver se nalazi u paketu od 2.6GB i samo sa tim via drajverom skener radi.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60412. Broj poslatih odgovora: 647574.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs