Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Gigabyte ODIN PRO 550w
STRANA 1 OD 1
vfilipov Gigabyte ODIN PRO 550w 10.12.2007. 17:18 T6925

status: user
broj poruka: 61
Ima li ko iskustvo (ne sexualno) sa pomenutim napajanjem ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: Gigabyte ODIN PRO 550w 10.12.2007. 17:27 #35541

broj poruka: 4518

:: Ima li ko iskustvo (ne sexualno) sa pomenutim napajanjem
::

hehehee......reci ti nama bolje koliko ti para imas pa cemo ti preporuciti nesto kvalitetnije ....

ajd uzdravlje :)
vfilipov Re: Re: Gigabyte ODIN PRO 550w 10.12.2007. 17:49 #35543

:: hehehee......reci ti nama bolje koliko ti para imas pa cemo ti preporuciti nesto kvalitetnije ...
:: ajd uzdravlje :

pare nisu problem.

Ali, citao sam dosta ovih dana po forumima i mislim da mi se nista od ponudjenih opcija nije dopalo. CM zuje, zvece, corsair nije bas dobar sa naponima, TT nije nesto, itd. O Odinu sam citao u Digitalu, i dosta su ga nahvalili. Ne treba mi za igre, samo da je tiho, hladno i stabilno.

Hvala unapred.

pz
shkomi hehe digital 10.12.2007. 17:57 #35544

broj poruka: 852
Pa taj isti digital je bog zna kako nahvaliko PQI memoriju i jos gomilu gluposti. Da li ti je mozda palo napamet datakvi tekstovi imaju svoju cenu.

corsaire HX520
Zanima me kako si dosao do toga da mu osciluju naponi, merio si unimerom procitao si negde(digital mozda) ili ti je everest ocitao.Samo ako si merio unimerom mozes biti siguran, sve ostalo je idi mi dodji mi.
Devize devize bonda elema

Pisko sponzoruša review 10.12.2007. 18:10 #35545

broj poruka: 6645
Od nečeg mora da se živi.
Nada zadnja umire.
Kartu čitaj, seljaka pitaj.

Na stranu nastranu šalu, niko se još nije javio da je upecan tim napajanjem, bez obzira što podržavam miška u ocenama. Nekad, valjda, ne lažu, bmga.
shkomi tiho hladno i stabilno 10.12.2007. 18:20 #35546

ako ne planiras kupovinu UPSa, chieftec GPS je po meni best buy, stim sto je neverovatno tih

Ognjeni Re: Re: Re: Gigabyte ODIN PRO 550w 10.12.2007. 18:27 #35549

:: :: hehehee......reci ti nama bolje koliko ti para imas pa cemo ti preporuciti nesto kvalitetnije ...
:: ::
:: ::
:: :: ajd uzdravlje :
:: pare nisu problem.
:: Ali, citao sam dosta ovih dana po forumima i mislim da mi se nista od ponudjenih opcija nije dopalo. CM zuje, zvece, corsair nije bas dobar sa naponima, TT nije nesto, itd. O Odinu sam citao u Digitalu, i dosta su ga nahvalili. Ne treba mi za igre, samo da je tiho, hladno i stabilno
:: Hvala unapred
:: p

ako pare nisu problem onda uzmi cooler master IGREEN 600w ( ili jace ) seriju...cooler master je najbolji na ovim prostorima( u nedostatku najboljih svetskih firmi)..niti zuje, niti su glasna, stabilna..igreen extra napajanja ( oko 80-100e su )
shkomi Da da 10.12.2007. 18:32 #35551

Potpuno se slazem za CM igreen, imao sam priliku da ga probam

mada, ja licno, bih u tom cenovnom rangu pre uzeo corsaire

shkomi mada 10.12.2007. 18:34 #35552

mada se ne bih slozio da su cm najbolja napajanja, imam trenutno CM extreme power, koji je bucan da to nije normalno, imaju krs ventilatore, a ako ga promenim ode garancija, mada mislim da tisina nerma cenu.

vfilipov Re: hehe digital 10.12.2007. 18:38 #35554

:: Pa taj isti digital je bog zna kako nahvaliko PQI memoriju i jos gomilu gluposti. Da li ti je mozda palo napamet datakvi tekstovi imaju svoju cenu

SK citam od `91, Digital od kada je poceo da izlazi. Ono sto sam do sada video je da nisu do sada puno masili u proceni. Sto se tice cene clanaka, ne znam, ali ipak mi nismo USA, gde je to normalna stvar. Boli Gigabyte ungus za nase trziste, kao i ostale firme, posto se ljudi zale da nema na trzistu onih najboljih napajanja kao na zapadu. (!?)

:: corsaire HX52
:: Zanima me kako si dosao do toga da mu osciluju naponi, merio si unimerom procitao si negde(digital mozda) ili ti je everest ocitao.Samo ako si merio unimerom mozes biti siguran, sve ostalo je idi mi dodji mi

Mogu da ti posaljem history pa da probas da nadjes ono sto sam i ja. Elem, ne kazem da corsairu setaju naponi u rangu 0.5-1, ali mu setaju vise nego CM iGreen seriji. Mislim da ima nesto na Benchmark prezentaciji, pa pogledaj, ali nisam siguran.

pz
vfilipov Re: hehe digital 10.12.2007. 18:42 #35555

:: Pa taj isti digital je bog zna kako nahvaliko PQI memoriju i jos gomilu gluposti. Da li ti je mozda palo napamet datakvi tekstovi imaju svoju cenu

Jos jedna opaska. Ja ne bih kupio PQI memoriju, pa taman da je UN proglase za najbolju. Ja kupujem iskljucivo skupe stvari, te i ne gledam komentare vezane za polu no-name komponente. Niko nije dovoljno bogat da bi kupovao jeftino.

pozdrav
shkomi :) 10.12.2007. 18:45 #35556

Ja imam sk od prvog broja, ali to nema nikakve veze.

Od kada sam posle testa u pcpressu gde je HP735 dobio ocenu najbolji odnos kvalitet/cena, kupio doticni aparat, poceo sam da verujem samo mojim ocima, mishljenju odredjenog broja prijatelja i par (samo par) likova sa foruma

Meni je na intelu i asusovoj ploci everest ocitavo neke tragicne napone tipa 3.75 na +5 grani, dok je na amd i gigabyte ploci taj isti everest na tom istom napajanju citao 5.1

vfilipov Re: mada 10.12.2007. 18:48 #35557

:: mada se ne bih slozio da su cm najbolja napajanja, imam trenutno CM extreme power, koji je bucan da to nije normalno, imaju krs ventilatore, a ako ga promenim ode garancija, mada mislim da tisina nerma cenu

Ja ionako imam Xasera V sa svih 5 ventilatora, tako da i tisina nije neka bitna stavka.
`Ajd ponovo: da li onda da se kupi CM iGreen ili ne?

hvala
Ognjeni Re: mada 10.12.2007. 18:50 #35558

:: mada se ne bih slozio da su cm najbolja napajanja, imam trenutno CM extreme power, koji je bucan da to nije normalno, imaju krs ventilatore, a ako ga promenim ode garancija, mada mislim da tisina nerma cenu
:: Devize devize bonda elem

1) rekao sam najbolja KOD NAS...

2) nisam rekao CM extreme power...ja imam 550w extreme power, napajanje je odlicno ali je previse bucno...a igreen je sve to samo jos mnoogo bolje, zato je i duplo skuplje, velika razlika.

znaci uzmi igreen i uzivaj

p.s. apsolutno se slazem sa tom izrekom i cesto je koristim...nisam dovoljno bogat dabi kupovao jefitno ali se ne slazem i moram reci da je totalna glupost reci kupuj samo najskuplje...nije najbolje ono sto je najskuplje, cista ekonomija. pogledaj banalan primer 8800 GTS i 8800 GT...GTS skuplji a da li je bolji sta mislis ?

igreen rulez .)
vfilipov Re: Re: mada 10.12.2007. 18:56 #35559

:: znaci uzmi igreen i uzivaj

uzecu, hvala. Jos jedno pitanje. Da li je svako napajanje iz ove serije modularno?

:: p.s. apsolutno se slazem sa tom izrekom i cesto je koristim...nisam dovoljno bogat dabi kupovao jefitno ali se ne slazem i moram reci da je totalna glupost reci kupuj samo najskuplje...nije najbolje ono sto je najskuplje, cista ekonomija. pogledaj banalan primer 8800 GTS i 8800 GT...GTS skuplji a da li je bolji sta mislis ?

ne znam koji je bolji, ne igram nista osim RTR, a za to je dovoljan i 9600XT. Ali, posto retko menjam komponente, volim da kupim ono sto valja. Nisam menjao nista u kompu 2.5 godine, a sada se polako spremam za nekog slabijeg Phenoma. Koliko sam skontao, ove varijante X2 i X3 bi trebalo da izadju do februara?
LochGarman eh te pare 10.12.2007. 20:26 #35568

broj poruka: 54
Za coveka kome nije problem da da kolko treba para za nesto sto valja, zasto bi se mlatio sa neproverenim Gigabyte-om ? :) Mozda je i dobro napajanje ali, otkud znas :p ? :)
Tagan,Enermax.. kod njih neces pogresiti :) Mozda i neki Antec :)

vfilipov Re: eh te pare 10.12.2007. 21:01 #35570

:: Za coveka kome nije problem da da kolko treba para za nesto sto valja, zasto bi se mlatio sa neproverenim Gigabyte-om ? :) Mozda je i dobro napajanje ali, otkud znas :p ? :
:: Tagan,Enermax.. kod njih neces pogresiti :) Mozda i neki Antec :

Nemoj da mislis da se ja kupam u parama. Gore sam rekao da nisam toliko bogat da bih kupovao jeftino. To znaci sledece:

platis napajanje 120e, ne menjas ga 5 godina = 120:5= 24e godisnje
skrpis jedva 60e, menjas ga posle 2 godine jerbo ti je stalno na ivici = 60:2= 30e godisnje
(i to pod uslovom da nije crklo pre ovoga i/ili napravilo havariju u kompu, cena je onda mnogooo veca)

kupis dobre cipele za 120e, nosis 2 godine i ne iscepaju se za to vreme =
120:2= 60e godisnje
kupis prosecne cipele za 40e, zinu posle 6-8 meseci= 40x4=160e ili 40x3=120e.

Ili skuplje ili isto, ali ja imam kvalitetnije napajanje, patike, cipele, jaknu, primera je milion.

Sta je jeftinije dugorocno gledano?
krkub 10.12.2007. 22:10 #35573

broj poruka: 1018

::Nemoj da mislis da se ja kupam u parama. Gore sam rekao da nisam toliko bogat da bih kupovao jeftino. To znaci sledece: platis napajanje 120e, ne menjas ga 5 godina = 120:5= 24e godisnje skrpis jedva 60e, menjas ga posle 2 godine jerbo ti je stalno na ivici = 60:2= 30e godisnje (i to pod uslovom da nije crklo pre ovoga i/ili napravilo havariju u kompu, cena je onda mnogooo veca) kupis dobre cipele za 120e, nosis 2 godine i ne iscepaju se za to vreme = 120:2= 60e godisnje kupis prosecne cipele za 40e, zinu posle 6-8 meseci= 40x4=160e ili 40x3=120e. Ili skuplje ili isto, ali ja imam kvalitetnije napajanje, patike, cipele, jaknu, primera je milion. Sta je jeftinije dugorocno gledano

ovo se u psihologiji zove `acting out`

vfilipov nova dilema !!! 10.12.2007. 23:57 #35576

I necu vise da smaram.

Digital 58 (decembar 2006), str. 57

Tamo gde je CM iGreen 600W pokleknuo i pod oterecenjem gasio test masinu, Corsair HX520W je bez problema izvukao.

Sta sad??? Cene za CM iG 600 i Cor. HX520 su iste.

P.S.
Evo malo vode na tvoju vodenicu shkomi, i to od Digitala.

pz

Daum ... 11.12.2007. 03:43 #35580

broj poruka: 12794
Imam CM Real Power 450W, traje mi vec 3 godine i radi savrseno. Tako da pusti ti lepo Gigabyte kad su napajanja u pitanju, uzmi lepo neki Cooler Master i uzivaj...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs