Negde sam video hp štampač koji to može, ali nisam zapamtio model. Da li ga neko zna, i da li imate pozitivna iskustva, uopšte, o štampanju na gornjoj strani CD-a, kolika je trajnost štampe i da li se i gde mogu nabaviti CD-DVD-ovi sa mogućnošću takve štampe.
Imas Canon Pixma stampace od serije 4000 (4300, 4500 pa 5***,...) koji stampaju dobro po disku, ja imam stariji model 4000 i zadovoljan sam. Ove modele koje sam naveo imas bukvalno svuda kao i diskova za ovu namenu.
Kod štampanja imaš nivo kvaliteta štampe i, nivo odnosno količinu ispljunute boje. Nege se to podešava klizačima, negde postoje predefinisani modovi.... uglavnom što jeftinija štampa, to lošiji otisak, ali više otisaka.... Bez obzira na čemu štampaš. Pošto na jedan A4 stane otprilike 6 cd-a, dvd-a po dimenzijama, onda ispada da ono što proizvođač navede za A4 format, ti pomnoži sa 6 i dobićeš max. broj odštampanih cd-dvd-a - u kvalitetu koji želiš.
Pisko, hvala na trudu, verovatno znate da nijedno pitanje ne može da bude glupo, to je rezervisano samo za odgovore. Maki7 zna šta sam ga pitao konkretno. Što se tiče teoretisanja, za tim mi ne treba pomoć, to dovoljno i sam znam. Ipak hvala na beskorisnom trudu.
Ja bas i nisam previse stampao na cd mediima sa njim vise sam stampao na papiru i jos nisam potrosio prve kertridze, ali bitno za ove Pixme je da su glave odvojene od tankova tako da je zamena kertridza mnogo jeftinija pa samim tim i stampa.
Mislim da si bio prilicno neuljudan prema Pisku koji ima daleko vecu cifru postova od tvoje, a to sto si lenj i ne zelis nesto sam da istrazis nego zelis da ti drugi sazvacu materiju je tako normalno za danasnje pionire.
I dalje sam misljenja da admini treba da razmisle o zabrani postavljanja tema clanovima foruma ispod 100 (nakon tvoje ovakve reakcije 200) postova.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Pisko, hvala na trudu, verovatno znate da nijedno pitanje ne može da bude glupo, to je rezervisano samo za odgovore. Maki7 zna šta sam ga pitao konkretno. Što se tiče teoretisanja, za tim mi ne treba pomoć, to dovoljno i sam znam. Ipak hvala na beskorisnom trudu :: :: ::
Eh dragi nas jovancicu, ko sto vidis i ti si mali, tako da o perosni ipak ne treba suditi po imenu nego po njegovim delima. Vidis tvoja dela su jadna kao i pakost tj. cinizam koji vrca iz tvoje pisane reci. Ovde vrvi od takvih kao sto si ti, koji postave nekakvo pitanje pa na njega dobiju odgovore kakve dobiju i posle kad im oni ne pasu i nisu onakavi kakve su ocekivali (ili zamislili) onda pocnu da vredjaju.
I onako uzgred mislim da se navedena latinska izreka odnosi na ime koje ti nadene sredina a ne na onaj koji sam izaberes (ja sam izabrao nik po stripu). Mene su kad sam bio tvojih godina zvali Lucky Marchiano.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.