Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Logitech cordless optical problem
STRANA 1 OD 1
Dragg Logitech cordless optical problem 08.12.2007. 12:36 T6886

status: user
broj poruka: 2270
Uzeo sam combo tastaturu i miša: Logitech 650 cordless desktop + cordless optical mouse. Driver za miša (mouseware 9791, najnovije što imaju na siteu) neće da se pravilno instalira - nakon instalacije traži reboot. Nakon reseta, kad otvorim CP-mouse pojavi se logitechov driver prozor u kome prepoznaje `unknown device on uknown port` i ja kao podesim nešto, ali pri sledećem dizanju control panela-mouse vrati se microsoftov generički prozor. U sistem device stoji sve vreme generički HID compliant device. Napominjem da miš dobro radi sa generičim drajverima i da mi logitechovi trebaju samo zbog double clicka na točkiću.
1. Jel neko imao (i rešio) problem?
2. Dali drajveri za novije miševe (imaju drugo ime filea i mnogo su veći) mogu da rade sa ovim (oko 50MB, ne bi ih skidao ako ne rade)?
3. Možda ima drugi način da namestim double click na točkić?

Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
100noga A drajveri uz komplet? 08.12.2007. 13:02 #35296

broj poruka: 188
Dali su ti oni radili bez problema?
Ponekad najsvežiji drajveri nisu i najbolji!
Probaj sa starijim verzijama, možda i proradi.
Dragg re 08.12.2007. 14:03 #35298

nije ništa stiglo. A i ovi `sveži` su iz 2006-e. Pošto je komplet kupljen letos, verujem da bi dali iste, da su dali išta.
Probao sam i na go windows (samo SP2, Nforce driveri i graficki drajver)- ista stvar. Probao sam i na raznim USB portovima (imam ih 6).
Inače ploča je Abit NF7 v2.0 (nforce2 u400).
electron rucno 08.12.2007. 15:24 #35304

broj poruka: 74
probaj da driver rucno uneses....znaci da sam odvedes hardware do izvora file (driver)...

Install from a list or specific location ... Pozdrav !!!
Dragg re 08.12.2007. 17:39 #35321

probao, XP kaže da tamo nema drajvera za moj uređaj, u bilo kojoj opciji za instalaciju drivera (Install from a list or specific location...itd). Ustvari, najviše nade sam polagao da neko zna programčić koji to radi van drajvera...
Vaskev re 08.12.2007. 17:59 #35326

broj poruka: 1673
meni to lici na neodgovarajuci ili neispravan driver, probaj da skines prethodnu verziju pa probaj. Mozda se driver instalira pre ukljucivanja misa u port, ima i takvih varijanti. Procitaj neko uputstvo, verovatno si ga dobio ili pisano ili u okviru drajvera.

Dragg re 08.12.2007. 18:26 #35328

Nema prethodnih verzija, bar ne na zvaničnom siteu. Uputstvo uz driver ne kaže ništa posebno osim da vlasnici kombo kompleta treba da instaliraju Itouch aplikaciju za tastaturu zajedno sa drajverom za miška. Probao sam i to: Itouch radi a miš po starom...

vladarko Malo košta, ali puno vredi... 08.12.2007. 18:46 #35332

broj poruka: 4228
... da probaš da postaviš setovanja u Regional Settings na United States.
Ne mali broj puta probleme sa Windows-om, driver-ima, raznim programima, uopšte sa instalacijama (za divno čudo - nakon instalacije, u toku rada, nema problema) imao sam ako su mi Regional & Language Options podešeni na Serbian Latin ili Serbian Cyrillic. Ako su ti ovakva podešavanja, prebaci ih na United States (ali na svim karticama za RS), probaj da instaliraš driver i ako prođe vrati nazad podešavanja na Serbian Latin i vidi kako se onda ponaša...
Ono šta ja obično menjam su: Standards and Formats, Location, Language for non-Unicode Programs. Možeš i da potvrdiš polje Default User Account Settings. Nakon ponovnog podizanja sistema, ako ti prvalno pronađe uređaj, pokušaj da vratiš podešavanja na prethodna, ponovo pdigneš sistem i proveriš da li sve opet radi.

Pokušaj i javi šta si uradio!

Pozdrav!
Dragg Re 08.12.2007. 22:50 #35364

Hvala na trudu Vladarko. Već je sve bilo na US, nije nikad menjano. Naravno, imam instalirane cyrylic i latin serbian jezike ali je US english po defaultu.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs