Nisam imao prilik3 da se igram sa tim kucistem, ali deluje mi kao dobar klasican Chieftec, dozvoljava hladnjake do 165mm, podrzava ATX format ploce, jedino mi se ne svidja sistem spustanja vratanca, ali trebalo bi da je to dobro reseno. Jedan jedini komentar na itsvetu sam uspeo da nadjem, da je dobar lim (0.63mm), meni bi to bilo vazno.
Svakako, pre bih kupio to, nego CoolerMaster u istom cenovnom rangu.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
Koristim ga 3-4 godine. Lim kvalitetan kao i plastika, ima dosta prostora - koliko to midi kućište omogućava, vratanca odolevaju uprkos dva razmažena derišta. Odrađeno je kvalitetno i preporučujem kupovinu.
uzeli za posao... nisam baš zadovoljan...lim nije `kao od papira`, ali bi mogao biti jači, front USB konektori ne deluju mnogo kvalitetno. Ne mogu se montirati 2 grafičke (305mm). Power i Reset tasteri su preblizu, pa iako se razlikuju po veličini, može doći do greške... mislim da je cena previsoka i da je posledica nekada dobrog brenda...
Ja sam se zeznuo kupivši ovo za neki računarčić. Sve je bilo u redu dok mušterija nije htela još jedan hard disk. Sad moram da promenim kućište. Užasnula me je boja lima kada sam otvorio kućište!
Nisam završio sa kuknjavom: problem nije kako smestiti 2 x hdd + 1 x ssd, već kako ih ohladiti: čiftek dozvoljava da se postave samo 80 mm ventilatori na prednjem i 80 mm na zadnjem delu kućišta. Diskovi su oko 50 C +/- par stepeni, što ne bih da ostane tako.
Hteo sam neko što jednostavnije kućište (bez lampiona, bez providnog panela) i uspeo sam da nabacim lepu rernu.
U računaru su i i5 i 1030, ali se oni lepo hlade, tu nema problema.
Nisu mi u igri svetleći lampioni. Čak i providni bočni panel treba da izbegnem.
@Vladarko Slažem se, rernu bih rado izbegao. U ovaj komp će ići dva hdd-a, jedan ssd, standardni ATX, i mislim da bi jedna dvanaestica, na frontalnom panelu, dovoljno pirkala preko njih.
@FatWarez @savatije Kakav je protok vazduha?
@Vica666 Fractal je ok, sveden, možda bi providni panel i `prošao`, ali svetleći kuleri baš i ne.
U pravu si, kuciste je nezahvalno, ali kao i sva mala kucista, lakse se provetravaju, resenje koje ja vidim je 1 malo bolji ventilator 120 ili 140mm, koliko dozvoljava mesto na prednjem delu iza kaveza za diskove, koji duva ka diskovima, to ce ti 100% resiti problem sa grejanjem diskova.
E sad, koliko vidim, ima mesta za 140mm, znam da nije predvidjeno, kako ces ga montirati, to ostavljam tebi da budes kreativan, mozda je najbolje vezicama u rupe ventilatora na rupe od kucista.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Nisam završio sa kuknjavom: problem nije kako smestiti 2 x hdd + 1 x ssd, već kako ih ohladiti: čiftek dozvoljava da se postave samo 80 mm ventilatori na prednjem i 80 mm na zadnjem delu kućišta. Diskovi su oko 50 C +/- par stepeni, što ne bih da ostane tako :: :: Hteo sam neko što jednostavnije kućište (bez lampiona, bez providnog panela) i uspeo sam da nabacim lepu rernu. :: :: U računaru su i i5 i 1030, ali se oni lepo hlade, tu nema problema. :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647037. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.