Pozdrav svima, nemam gde drugo, pa reko` da pitam ovde, ako neko ima iskustva. Uzeo sam novu ličnu pre neki dan i prijavio se za digitalni potpis. Odradio sam svu instalaciju sertifikata, čelik mi vidi ličnu kartu i njene kredencijale, eksportovao sam sertifikate i mogu da potpisujem u Adobe (odaberem sertifikat i unesem kod i radi). Normalno, drajveri za smart card reader su u redu. Ugl, kad dođem na potpisivanje u Office, kaže mi:
Smart Card Error
Gemaltu USB Smart Card Reader 0
The Smart Card requires drivers that are not present on this system. Please try another smart card...
Smart karticu uopšte ne vidi u device manageru. U pitanju je Win10 x64. Ima li neko iskustva? Hvala
Skini drajevere proko winupdate za smard card. Kad dođeš da potpisuješ u `office`. Budi malo precizniji. Nisi uopšte rekao čiju. PTT, Halcom, banke, službenu smart karticu... Najvjerovatnije ti trebaju certifikati.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
je problem sa tim Gemalto sranjima.Ja sam se sat vremena skoro zajebavao dok nisam pogodio pravi drajver koji sam slucajno skinuo sa nekog naseg sajta i tek je onda proradilo kako treba.
Zbunjujuće je to što u Adobe sve radi besprekorno. Izgleda ću ostati pri eksportu u PDF i potpisivanju istog. Nije vredno daljegcimanja za 5 dokumenata nedeljno. Msm hteo sam da rešim, ali ne mogu da ispravljam krive drine sa drajverima za šugavi Gemalto i smart kartice. Hvala svima...
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.