Imam gore pomenuti multifunkcijski uređaj. Od pre par dana računar ne vidi skener. Probao sam sa reinstalacijom drajvera, iskljućivanjem iz struje i ništa. Ima li ko pojma šta bi to moglo da bude, crk`o ili ima načina da to proradi?
Pravilno razmišljaš: ili je program kojim se os sporazumeva sa uređajem (driver) skiknuo, oštećen i slično, ili je sam uređaj skiknuo - a drajveri su u redu. Kod reinstalacije drajvera, nekad ih ipak nije moguće prosto pregaziti. Isključi mf iz napajanja i usb kabl iz pc-a, zatim deinstaliraj drajvere. Zatim prečisti registar od ostataka sa nekim čistačem registra, onda, sledi uputstvo hp-a o redosledu instaliranja drajvera i usb kabla (šta pre, šta posle) i probaj. Ima li dodični mf dugmiće - prečice za aktiviranje kopiranja... ili samog skenera, bez potrebe da to aktiviraš iz nekog programa - drajvera? Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 update-ovanih poruka...
Ima dugmića za kopiranje i skeniranje. Kopiranje radi a skener ne. Štampač je takođe u funkciji, kada nešto želim da ištampam to radi. Upravo radim deinstalaciju sa cleanse uninstallerom pa ću proći sa registry mechanicom i javljam se opet
Dakle, ako mislimo pod kopiranje na istu stvar, onda je skener kao skener ispravan, ali ne i 100% sigurno cela skalamerija, samo nešto od softvera ima bug-ove: drajveri, program koji ih poziva...
Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 update-ovanih poruka...
Sad je jasno da uređaj sam ne radi kako treba. Opet, ako sam te razumeo, ako kopira na komandu tastera na samom mf-u, onda je skener ipak ispravan, ali, ne reaguje na komande software-a.... a nije do software-a.... eto mene na terenu kada uvek ne savetujem da se kupe mf-i, osim ako to prostor ne naređuje (a i pare), bolje imati zasebne stvari, zbog kvarova....
Ako me zbog ovog ne oteraju....., a zbog čega će...? update update update dupedate za update update update...
Problem je bio u sledećem: nakon update-a windowsa instalirao se internet explorer 7, koji je nekompatibilan sa hp-ovim softverom koji sam dobio uz štampač i tako je došlo do problema. Postoji update na hp sajtu koji ovo rešava. Hvala u svakom slučaju na predlozima
Za razliku od mnogih ...(bez epiteta)... koji svrate, odrade šta pas uradi kod bandere, i nestanu, hvala što si odgovorio šta je izvor problema i način rešenja. Ko god nema tu kombinaciju kod sebe, ne bi mogao da ti da odgovor jer ne može da simulira to okruženje. Bitno je da je skener i štampač kao pojedinačni uređaji - ispravan (što je i pokazalo to što si bio u stanju da na dugme koširaš)...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.