Posle 3 godine izgleda da su na zalasku karijere, vise ne drze bez struje ni 5s komp se gasi. Koje baterije zameniti ,nasao sam 2 proizvodjaca, koji je bolji ili je isto? Ultracell i Long(kung long proizvodjac) ili ima neki 3. za preporuku?
Nisma ih koristio u UPS- ali sam ih koristio u el. biciklu ako ti nešto znači. Ultracell ubedljivo najlošije a najskuplje, posle 3-4 meseca se skroz istroše i ne mogu više preći ni pola koliko su mogle kada su bile nove, tako sam ih 2-3 puta menjau garanciji koja je bila 1god. i svaki put su mi uredno zamenili, ali jednostavno takve su baterije. svaki put isto, a baš sam uzeo neku seriju namenjenu za el. vozila. Long je bio prosek neki, onako trajale mi 6-7 meseci. Najbolje mi se pokazale kineske chillwee, čini mi se da sam uspeo da ih izguram jedno 9 meseci. Opet ponavljam ovo važi za el. biciklo ako ti što znači. Black Wolf
preporuka je Vision, rade za APC sve baterije, mada ih je tesko naci sada zbog ovih sranja sa koronom. Imas i MHB, mene odlicno služe u APC 1500, radnja Borik kod Arene BG. Inace momci i servisiraju UPSeve, mozes i poneti svoj ako imas nekih sumnji da ti ugrade baterije i testiraju. Ali nadji telefon pa kontaktiraj, Kovid je promenio neke stvari.
preporuka je Vision, rade za APC sve baterije, mada ih je tesko naci sada zbog ovih sranja sa koronom. Imas i MHB, mene odlicno služe u APC 1500, radnja Borik kod Arene BG. Inace momci i servisiraju UPSeve, mozes i poneti svoj ako imas nekih sumnji da ti ugrade baterije i testiraju. Ali nadji telefon pa kontaktiraj, Kovid je promenio neke stvari.
Da li si probao da je ponovo napuniš. Isključiš sve uređaje povezane na UPS, isključiš i UPS ali ne iz struje i ostaviš da se puni baterija preko noći, najkraće 8 sati. Može da pomogne. To se, inače, po preporuci proizvođača radi na svakih 6 meseci. Ja uzimam Triax baterije i traju mi prilično dugo.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Da li si probao da je ponovo napuniš. Isključiš sve uređaje povezane na UPS, isključiš i UPS ali ne iz struje i ostaviš da se puni baterija preko noći, najkraće 8 sati. Može da pomogne. To se, inače, po preporuci proizvođača radi na svakih 6 meseci. Ja uzimam Triax baterije i traju mi prilično dugo.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Pune se one i po 12h kad komp ne radi, ali vise ne drze kad nema struje il kad samo na sek dodje do prekida, zapisti tu sekundu a komp se gasu momentalno
Nešto si preskočio. One, odnosno ona (1 akumulatorska baterija) se puni samo kad je UPS isključen na njegovo dugme. Naravno, treba isključiti i sve uredjaje koji su povezani na njega. Znači, uključen u struju ali isključen na dugme da ne bi trošio ni malo struje. Tek onda se baterija puni.
:: :: Pune se one i po 12h kad komp ne radi, ali vise ne drze kad nema struje il kad samo na sek dodje do prekida, zapisti tu sekundu a komp se gasu momentaln :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.